У обласному МСЕК "старий новий" головний лікар - Віктор Власюк. Валентин Фіщук зібрав речі і покинув кабінет

У обласному МСЕК "старий новий" головний лікар - Віктор Власюк. Валентин Фіщук зібрав речі і покинув кабінет
Влада знову помінялася. Годину тому журналісту "20 хвилин" стало відомо, що Вінницький обласний центр медико-соціальної експертизи відсьогодні, 27 жовтня, знову очолює Віктор Власюк. Про це Валентину Фіщуку, якого голова облради Сергій Свитко ще на початку вересня цього року призначив виконуючим обов'язки головного лікаря МСЕК, повідомили два заступники Директора обласного Департаменту охорони здоров'я у присутності юриста.

Війна за обласний МСЕК закінчилася. Нарешті вінницькі можновладці з'ясували, кому належить центр медико-соціальної експертизи і хто, відтак, має право з'ясовувати його долю та призначати чи звільняти керівника закладу. А належить він не обласній раді, а обласній державній адміністрації.

Віктор Власюк, якого голова облради Сергій Свитко звільнив із займаної посади ще у травні цього року, судився з обласною радою з приводу незаконності такого рішення. Пан Власюк спочатку виграв суд, тоді була постанова апеляційного суду, яка скасувала попереднє рішення суду про поновлення Віктора Власюка на посаді головного лікаря, тоді голова облради призначив Валентина Фіщука новим головним лікарем закладу. Активісти, які три тижні поспіль супроводжували пана Фіщука на роботу, тому що нового керівника не впускала в приміщення охорона, зітхнули з полегшенням, проскандували "ура!" і облишили МСЕК у спокої. Та й вибори були "на носі", тому інтереси переключились на інше.

Проте не все так просто. Адже обласний центр медико-соціальної експертизи не є комунальною власністю обласної ради. А належить він державній обласній адміністрації, підпорядковується обласному Департаменту охорони здоров'я і Міністерству охорони здоров'я. Про що і був увесь цей час запис у єдиному реєстрі. В цьому реєстрі чітко вказується, що центр медико-соціальної експертизи є державною, а не комунальною власністю, і очолює його Віктор Власюк.

Відео дня

Про що і повідомили Валентину Фіщуку, якого Сергій Свитко призначив головним лікарем об'єкту комунальної власності, заступники Директора обласного Департаменту охорони здоров'я Павло Лесик та Олексій Парчевський сьогодні, 27 жовтня.

Про це журналісту "20 хвилин" у телефонному режимі розповів Віктор Власюк:

- Два заступники Директора Департаменту в присутності юриста Сергія Вишневського показали пану Фіщуку всі документи, які підтверджують, що він аж ніяк не може бути головним лікарем обласного МСЕК, - розповідає Віктор Власюк. - Валентин Васильович обурився - мовляв, у мене ж робочий контракт! Йому і пояснили, що з цим контрактом він має право працювати там, де його і призначили - у обласній раді. А центр медико-соціальної експертизи - структура державна, тому його контракт тут ніякої сили не має.

За словами пана Власюка, колектив допоміг Валентину Фіщуку зібрати речі. Після чого пан Фіщук забрав коробки з особистими речами і покинув кабінет головного лікаря.

Нагадаємо, що Валентину Фіщуку вдалося покерувати обласним МСЕК менше двох місяців - враховуючи три тижні, коли він, будучи вже новопризначеним виконуючим обов'язки головного лікаря, не міг потрапити на роботу.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    роами
  • Крот Дмитрий

    а чего власюк не написал как он 200 у.е занес... и как регистрационное свидетельство задним числом сделали... все это чистой воды афера! наверное власюк сядет... и на долго!
  • Анатолій Почтар

    Щось Власюку не йметься, так і тягне його до в'язниці.

    Міг би тихенько піти зі сцени і доживати віку в шоколаді, а так дограється, що зачеплять його гаком за ребро.
  • Вин-нин

    Хоч би групу яку дали, чи що, як втішний приз. НЕдумаю що хтось із них має більше Честі. Честь, в наш час, не в пошані.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up