У ніч Конституції гонщики вкрали у вінничан право на відпочинок

У ніч Конституції гонщики вкрали  у вінничан право на відпочинок

•До п’ятої ранку ревіли мотори мотоциклів у ніч на 28 червня 2017 р. на вулиці Пирогова у Вінниці

•На шалених швидкостях «безголові» мотоциклісти літають від ринку «Урожай» до Електромережі кожної ночі, але щоб до самого ранку…

•З початком АТО міська влада прийняла рішення про заборону феєрверків і петард. А як бути з ревиськом двигунів залізних «коней»?

•Якщо влада не звертає увагу на безладдя на нічних вулицях, можливо, час організуватися активістам?

-Два чи три роки тому жителі нашого будинку по вулиці Пирогова 78-А зверталися до Сергія Моргунова з листом, в якому просили забезпечити законне право на відпочинок, - розповідає старший по згаданому будинку Сергій Цвень. – Наша вулиця перетворилася у місце для нічних гонок мотоциклістів. Люди втратили спокій. Шум такий, що від нього прокидаються малі діти, не можуть заснути старші люди, що вже говорити про хворих.

На жаль, після звернення городян ситуація не змінилася. Навпаки, гонок стало ще більше. За словами співрозмовника, з міськради відповіли, що листа надіслали тодішньому керівництву ДАІ. «Даішники» повідомили, що їм заборонено у межах міста переслідувати порушників на великій швидкості. Тим само розписалися у своєму безсиллі боротися з гонщиками.

-Це ж як треба зневажати людей, щоб всю ніч ревіти у них під вікнами, - розповідає ще один вінничанин, який проживає по Хмельницькому шосе. – Я запитав одного з таких гонщиків, чому вони не виїжджають за місто і там не влаштовують свої «покатушки». Знаєте, що відповів? Мовляв, за містом нас ніхто не бачить і не чує. Виходить, вони свідомо порушують нічний спокій городян. Дивно, що влада не помічає цієї проблеми. Чого дивуватися? Все начальство проживає за містом, їм мотори не ревуть під вікнами. Там можна спати спокійно.

Відео дня

Сергій Цвень каже, що гонщики на мотоциклах порушують правила дорожнього руху не тільки вночі.

-Вдень так само перевищують швидкість, - наголошує співрозмовник. – Досить вийти на вулицю Пирогова і подивитися, на яких шалених швидкостях вони літають. Це повторюється уже не рік і не два.  

Дивно, що дестабілізуючого фактору на вулицях Вінниці не помічають ті, хто відповідає за лад у місті. Нема сумніву, що нова патрульна поліція добре знає: далеко не всі мотоциклісти на законних підставах осідлали своїх двоколісних «коней». Не всі з них мають права на управління транспортом. Тим часом від них потерпають люди, чиї будинки розташовані біля вулиць, де щоночі ревуть мотори. Невелика група людей стала дестабілізуючим фактором у місті. Хіба це справедливо?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • З.А.Глядач

    "можливо, час організуватися активістам?"

    Які активісти,про що ви? Наші "ахтивісти"-херої лише перед камерами,коли знімають кожен рух і слово нещасного поліцая чи чиновника. Які бояться навіть поворухнутися зайвий раз,щоб бува,не доторкнутися до "ахтивіста". Бо потім не обберешся смороду. Проти "гонщиків" ці "ахтивісти" не підуть,бо можна і по пиці одержати. І навіть відео не допоможе.
  • Сергей Сторожук

    А що про тросик через дорогу геть усі позабували?????

    чи нинішнє покоління дуже гейропезоване і не знає старих дідівських методів???
  • Велосипедист

    Так НІХТО й не написав конкретно - чому НІЧНІ гонки не за МІСТОМ, а в МІСТІ???? Мабуть, ще не придумали аргументів. а все інше ПУСТІ балачки

    Ievgen Vasylevskyi reply Велосипедист

    Чего-же, написали,  им же порисоваться хочется, чтобы на них смотрели, оглядывались, на телефоны снимали, видно нечем выделиться, так они хоть ненависть людей на себя обратят, уже внимание...
  • WWW

    Скільки раз на рік збираємося?Акція Увага Мотоцикліст,мотофестиваль,день памяті загиблим мотоциклістам,закриття сезону!Хоть хтось може підійти і сказати це всім мотоциклістам?Шо так і так,я бачив як той чи той мот літає!!Завжди на мотозаходи збираємось ,або біля арки,а бо мегамол!Тільки і читаєш в коментах,то чи так зробимо!А прийти в лице сказати,та і поспілкуватись про проблему,одіночних гонщегів,слабо?А КОПи не мають права доганяти,потрібно їм дозволити доганяти!Потім на КОПів будуть гімно лити,бо мотоцикліста вбили!

    Ievgen Vasylevskyi reply WWW

    стояли вы как-то в парк, я шел со своим сыном, он у меня в коляске еще сидел, так один и ваших решил прогреть свою ерунду двухколесную - грохот весь парк слышал, и фигня, что люди рядом гуляют, что дети бегают, главное показать, смотрите:  у меня мотоцикл есть, я тогда сказал этому "герою", что же ты делаешь, он мне только усмехнулся, типа, смотри сколько нас здесь, ты еще меня тут воспитывать будешь.

    WWW reply Ievgen Vasylevskyi

    Завжди є організатори!Можна спитати хто організатор заходу,і пояснити в чому проблема!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:58 На фронті відбулося понад сотню зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up