Для «Музею Вінниці» пропонують перебудувати подвір'я: є чотири варіанти

Для «Музею Вінниці» пропонують перебудувати подвір'я: є чотири варіанти
  • Музейники пропонують перепланувати простір садиби Львовича, що знаходиться на Симона Петлюри, 15А. Там якраз розміщений «Музей Вінниці».
  • Представили аж чотири варіанти трансформації подвір’я з 3D-візуалізаціями. Проте, коли саме буде впроваджений новий публічний простір, який собою доповнить музей нашого міста — наразі невідомо.

Наразі Музей Вінниці розташований за адресою вулиця Симона Петлюри, 15-А, в колишньому маєтку Боруха Львовича. Суміжні споруди господарського призначення на подвір’ї маєтку розташовані за адресою вулиця Симона Петлюри, 15 і є власністю АТ «Укртелеком». 

«Концепція розвитку публічного простору садиби Львовича» створена із розрахунком, що в майбутньому вдасться об’єднати двір та музейний простір в єдине ціле, — повідомили на facebook-сторінці «Музею Вінниці». — Територія, що належить «Укртелекому» разом з будівлями становить понад 1 тисячу 300 квадратних метрів. Розташовані там гаражі та господарські споруди де-факто перебувають в аварійному стані, але для музейних цілей можуть бути реконструйовані або перебудовані».

Таким наразі є подвір'я за «Музеєм Вінниці»

Концепція пропонує чотири варіанти облаштування музейного простору у дворі садиби Львовича.

Перший варіант передбачає облаштування амфітеатру між реконструйованими будівлями гаражів.

Другий варіант — облаштування камерного простору на даху однієї з ревіталізованих будівель. Основний публічний простір розігрується у глибині двору та задіює ділянку вздовж паркану. У такій формі він стає більш камерним.

Третій варіант пропонує облаштування підземного поверху під додатковими музейними спорудами у дворі. Це значно збільшує площу та спрощує транзит через територію Музею.

І, нарешті, четвертий варіант є дуже подібним до першого, але тут до амфітеатру ще додаються підземні поверхи. Подібно до третього варіанту, завдяки підземному рівню досягаються цікавіші просторові конфігурації для експонування. Не виключена також можливість експлуатованого даху над адміністративним блоком.

Про те, що один з цих концептів будуть впроваджувати незабаром — наразі не йде мова.

«Варто зазначити, що це колективно сформоване бачення музейного простору в майбутньому; своєрідні варіанти можливого розвитку подій, а не перелік конкретних цілей», — пишуть музейники.

Ознайомитись повністю з «Концепцію розвитку публічного простору садиби Львовича» можна за цим посиланням.

Дещо раніше Музей Вінниці показав концепцію реставрації садиби Львовича.

Також, нагадаємо, ми розповіли про маєток купця Кумбарі, що знаходиться у середмісті Вінниці.

Опитування

Який варіант перебудови подвір'я «Музею Вінниці» вам найбільше сподобався?

Читайте також:

Якою Вишеньку уявляли її проєктувальники у 60-х роках? Показали історики

Був палац, став ендокринологічний диспансер: історія вінницьких П'ятничан і роду Грохольських

Афіша Вінниці Як дітям та дорослим відпочити на вихідних 19 та 20 листопада

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Milena Chorna

    Мій голос за перший варіант. Все решта з підземними ходами дуже цікаво, але там, як ви точно знаєте, поруч дуже багато ходів дуже різних часів, і робити щось подібне за 3-5 років з погляду світового наукового дискурсу виглядає ризикованим. М'яко кажучи.
  • Alex Smirnoff

    Самое время....
  • Ivan Sobzyk

    Як вміє мерія -закопувати кошти-капец-як цю банду з мерії прогнати.
  • Мородецкая Евгения

    Непогано вирішили

keyboard_arrow_up