У будинках Вишеньки поставлять 141 індивідуальних теплових пунктів. А що іншим?

У будинках  Вишеньки поставлять 141 індивідуальних теплових пунктів. А що іншим?
  • З 8 квітня у Вінниці вимикають централізоване опалення. Тепловики розпочинають готуватися до наступного опалювального періоду.
  • Зокрема, запланували замінити 4 кілометри тепломереж, перевірити та підготувати всі котельні.
  • Проблемні мережі від «Маяка» обладнають ІТП. Разом з цим у колишніх споживачів «Маяка» може вкотре змінитися компанія-постачальник тепла

Опалювальний сезон у Вінниці завершився. Від сьогодні, 8 квітня, «Вінницяміськтеплоенерго» почало відключати від тепла багатоповерхівки міста.

— Загалом підприємство забезпечило всіх своїх споживачів послугами з опалення та гарячою водою на належному рівні, — сказала перший заступник гендиректора «Вінницяміськтеплоенерго» Людмила Шатковська. — Ми відпустили близько 695 тисяч гігакалорій теплової енергії, ліквідували 469 аварійних ситуацій. Питома вага звернень споживачів стосувалася щодо проблем у внутрішньо-будинкових мережах багатоповерхівок, чим мають займатися управляючі компанії (колишні ЖЕКи - авт.).

Проблемний «Маяк»

«Вінницяміськтеплоенерго» цього року почало обслуговувати споживачів ДП «Теплокомуненерго Маяк». Мерія передала 26 кілометрів тепломереж на баланс «ВМТЕ» з 1 серпня 2018 року. Після обстеження виявилося, що 80% з них у аварійному стані. Тож комунальники в режимі «нон-стоп» займалися ремонтом дірявих труб, а деякі споживачі були без гарячої води та тепла.

Відео дня

Ситуацію вирішать наступним чином: біля кожного будинку на Вишеньці облаштують індивідуальний тепловий пункт, який підігріватиме воду прямо перед запуском у внутрішньо-будинкові мережі.

— Монтаж 141 індивідуально-теплових пунктів на Вишеньці ми розпочали ще в січні 2019 року. І це буде продовжуватися до початку опалювального сезону 2019/2020 року, — розказав головний інженер підприємства Андрій Ласковчук. — Розроблена проектно-кошторисна документація на три центрально-теплових пункти, які ми плануємо капітально відремонтувати та замінити повністю мережі від цих ЦТП до будинків споживачів.

Утім, колишнім споживачам «Маяка» можуть знов змінити постачальника тепла. І це може статися у найближчому майбутньому.

— Не виключно, що з наступного опалювального періоду вже не ми будемо постачати тепло у будинки, які раніше були закріплені за «Маяком».

Ви маєте на увазі «Вишенькаміськтеплоенерго»?

— Так, — відповіла Людмила Шатковська.

«Вишенькаміськтеплоенерго» — ще одне комунальне підприємство, яке створила Вінницька міська рада. За словами чиновників, воно буде обслуговувати мережі та надаватиме тепло колишнім споживачам «Маяка». Подробиці

Про борги вінничан і тарифи

Разом з монтажем обладнання на Вишеньці тепловики взялися за ремонт тепломереж в інших районах міста. Так, з 11 березня тривають роботи на двох ділянках:

  • Прокладання тепломережі на 14 будинків та один дитсадок, що по вулиці Короленка (від Некрасова до Пікуса).
  • Монтаж тепломереж по Острозького, протяжністю 245 метрів.

Загалом згідно з комплексним планом в міжопалювальний період планується реконструкція теплових мереж протяжністю понад 4 кілометри, підготовка до опалювального періоду 45 котелень, 84 центральних теплових пунктів, 284 індивідуальних теплових пункта, гідравлічні випробування 194 кілометрів тепломереж у Вінниці.

Ще у «Вінницяміськтеплоенерго» нарікають на велику заборгованість споживачів — 110 мільйонів гривень станом на початок квітня. Торік вінничани боргували тепловикам 66 мільйонів гривень.

— Головна причина зростання заборгованості — збільшення тарифу на опалення з 1 січня 2019 року. Також вплинула монетизація субсидії. При 100% фінансуванні субсидій у споживачів на рахунках в «Ощадбанку» залишилося п'ять мільйонів гривень, — сказала перший заступник директора «ВМТЕ» Людмила Шатковська. — Якщо заборгованість продовжить зростати, то ми не зможемо розрахуватися за газ з «Нафтогазом». І є ризик того, що з 1 травня населення Вінниці залишиться без гарячої води.

При тому, у «Вінницяміськтеплоенерго» повідомили, що хочуть збільшити тарифи ще на 33% вже з 1 травня.

Читайте також:

Фото: архів «20хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Vercetti

    а ? давно надо перейти на индивидуальное отопление!
  • Олександр Сергійович Горобець

    Краще по всі Вінниці робіт а не де попало.
  • Ірина Змерзла

    Можна було ще 1квітня відключити, але ж потрібно з людей викачати гроші, при температурі 18градусів опалення, це тільки може в Україні бути.
  • kom_a_ru

    Сепар Торонтуй reply kom_a_ru

    Не поможет это тебе, Петруччо. Ни эта, ни прочая грязь, которой ты обливаешь конкурента и облил бы любого, кто стоит на твоей дороге.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up