На 33% хочуть підняти тарифи за тепло. Якою може стати ціна опалення та гарячої води?

На 33% хочуть підняти тарифи за тепло. Якою може стати ціна опалення та гарячої води?
  • У «Вінницяміськтеплоенерго» подали розрахунки на збільшення тарифів для вінничан до Нацрегулятора (НКРЕКП).
  • За ними ціна виробництва теплової енергії може зрости на 33%: з 1528 гривень до 2040 гривень. І таке збільшення прогнозують вже з 1 травня.
  • Утім, такі тарифи ще не є остаточними. Дізналися якою ж може бути ціна опалення та гарячої води.

На прес-конференції щодо завершення опалювального сезону 2018/2019 перша заступниця гендиректора «Вінницяміськтеплоенерго» Людмила Шатковська розповіла про збільшення тарифів на опалення та гарячу воду.

— Першого березня підприємством було подані розрахунки коригування тарифів. Причина — збільшується ціна на газ, водопостачання, електроенергію, зростають витрати на зарплати працівникам нашого підприємства, збільшуються податки, — казала Шатковська. — Якщо ці коригування пройдуть в НКРЕКП, то з 1 травня знову є ймовірність того, що зросте тариф на послуги на рівні 33%. Якщо зараз вінничани сплачують 1273 гривні за 1 Гкал без ПДВ, то з 1 травня — 1700 гривень без ПДВ.

Якщо розрахунки тепловиків схвалять у повному обсягу на засіданні Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг та енергетики, то вже з 1 травня вінничани матимуть такі тарифи:

Відео дня

Опалення

Для споживачів, які проживають у будинках з лічильником тепла

1717,28 гривні за 1 Гкал

Для споживачів, які проживають у будинках без лічильників тепла

44,01 грн за м²

Гаряча вода

з рушникосушильниками:

125,50 грн за м³

без рушникосушильників

116,41 грн за м³

(Цифри дізналися з протоколу обговорення тарифів, що на сайті vmte.vn.ua)

Але як зазначила Людмила Шатковська, такі тарифи ще не є узгодженими через невідому ціну газу в травні 2019 року та не погоджені Нацрегулятором.

— І на якому рівні відбудеться зростання за опалення і гарячу воду для вінничан — ще невідомо. Утім, нам коригування тарифів потрібне, аби забезпечити безперебійну роботу підприємства як у опалювальний, так і у міжопалювальний період, — сказала Шатковська. — Адже з 2012 року тариф змінювали тільки на рівні газу, водопостачання та електроенергії. Жодного разу не було коригування на зарплатний фонд, на сплату податків. Для прикладу, на зарплати в тарифі закладено 6 мільйонів 400 тисяч гривень, а по факту ми маємо сплатити 10,6 мільйона гривень.

Нагадаємо, минуле здорожчання тарифів «Вінницяміськтеплоенерго» відбулося 1 січня 2019 року.

Читайте також:

Фото: архів «20хвилин», скріншоти з сайту vmte.vn.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (119)
  • Yulia Marchenko

    Ходила в ЖЕК. За кожною квартирою закріплено борг в 500 грн, з тих пір, як Тимошенко газом керувала. Але в платіжках цього боргу не показують , щоб не було паніки, лише вираховують при продажі квартири.
  • Yulia Marchenko

    В мене ще меньше. Лиш трохи прохолодна
  • ульяна

    Как-то несправедливо получается, юлька их в селах размножила, они то на наших городских биржах праци стояли, то деньги на мало за беспеченых получали, до довидки брали у сельского головы что там работы нет и они безработные, пидпреемцы в городе вкалывали за четверых, а в селах по пятеро родилось и город их и их детей содержал, а для чего юлька кто насчитала и сделала - чтобы вывести их на майданы ( разом нас багато нас неподолаты) , и сделала перепись, уточнив что нас 50 000 000 , зная , что Россия всегда ( почитай историю) , уменьшает меньшего брата до 20 000 000 А зачем ей кто? А потому что в области обл бюджет получает дотации и субвенции на количество жителей, жители как-бы и есть, а на самом дели подкинуты в город на наши рабочим места, а денежки то хорошие юльке капают, а ещё она владелец строительных компаний, деньги берет в банках МВФ , как-бы на переселение сельского народа с сел, а кредиты её погашаются рефенансируются с бюджета НаШеГо , коммунальными, а им квартирам продаёт, и дважды в полюсе, а ещё не забывайте что она бенециарна владелица пенсионного фонда, люди то в селах 387 000 пенсионеров по области вымирают, а они как-бы живы в юлькином пенсионом, фонд то её увеличивается , а ещё добавьте приплюсуйте  голоса на выборах, их там в селах нет, но они как-бы есть и голосуют как-бы за юльку
  • Vercetti

    можете не платить - всеравно ничего не сделают
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up