«Це символ відродження України!». Відкрили футбольне поле біля Палацу дітей та юнацтва

«Це символ відродження України!». Відкрили футбольне поле біля Палацу дітей та юнацтва
  • Перше повнорозмірне футбольне поле зробили на Хмельницькому шосе.
  • Тепер біля Палацу дітей та юнацтва крім поля є трибуни, роздягальні, мачти-ліхтарі та інша супутня інфраструктура. На все це витратили 19 мільйонів гривень.
  • Крім місцевих посадовців футбольний стадіон відкривав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман

Стадіон на Хмельницькому шосе, 22 зробили з «нуля». Робітники підприємства «Б.В.В.-БУД» працювали над цим об’єктом з березня 2018-го. А щоб встигнути в строки — робили й вдень, і вночі.

Крім поля розміром 100 на 64 метри, вони облаштували дренаж, трибуни на 439 місць, роздягальні з туалетами й душовими, автостоянку на 49 місць. Вздовж території Палацу поставили огорожу, проклали велодоріжку та нові тротуари.

Відео дня

Опитали кількох юних спортсменів як їм нове покриття поля.

— Раніше тут одні ямки були та сіно. Щоб тренуватися доводилося ходити на поле в школу №35, де потрібно було платити. А тут же безоплатно.

— Тут дуже якісна трава. Бо я знаю, що на стадіонах в школах в одному місці є покриття, а в інших гола земля. А тут якісний газон, є ворота з сіткою, розмітка також. Усе, аби гарно тренуватися та грати в футбол.

На створення поля було витрачено 19 мільйонів гривень. З них вісім мільйонів — кошти держбюджету за Урядовою програмою «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України», решта — місцевий бюджет.

Тож відкривали футбольне поле біля Палацу дітей та юнацтва представники влади.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман розказав, що з держбюджету виділили на такі об’єкти, як у Вінниці, 250 мільйонів гривень у 2017 році; 370 мільйонів гривень у 2018-му. Він побажав, аби таких стадіонів біля шкіл було більше, адже це є одним з символів відновлення України, коли влада віддає належне дітям.

Міський голова Сергій Моргунов розказав, що зараз у Вінниці будують 4 дитячі садочки, школу на Поділлі, побудували великі стадіони, що стало можливо завдяки фінансовій децентралізації.

За це та за ініціативу щодо будівництва нових спортоб’єктів Сергій Моргунов подякував прем’єру-міністру Володимиру Гройсману. Та сказав, що команда мерії буде й надалі робити все, щоб Вінниця далі залишалась найкомфортнішим містом країни.

Голова ОДА Валерій Коровій вчергове привітав своїх колег та вінничан з новим футбольним полем. Згадав, що у минулому був футболістом, а нове поле в нього вселяє надію та оптимізм про великий потенціал України.

Додав, що цього року вводять в експлуатацію новий хірургічний комплекс лікарні Пирогова. І те, що йому подобаються ті дороги, які відремонтували на Вінниччині цьогоріч. Та ще раз подякував прем'єр-міністру за поле.

Голова Вінницької облради Анатолій Олійник сказав, що Вінниччина завжди славилася тим, що тут приймалися правильні рішення, а влада консолідувалася на всіх рівнях задля результату. Від імені депутатського корпусу облради побажав всім миру, здоров'я, удачі. І на кінець сказав — «Слава України».

Після чиновники вийшли на поле, де зробили перші удари по м’ячам, що символізувало офіційне відкриття нового стадіону. Зробили декілька фотографій з дітьми і наостанок ще раз привітали з прийдешнім Днем міста Вінниці.

Нагадаємо, 7 вересня урочисто відкрили новий завод у Вінниці, який дасть до 2000 робочих місць.

Читайте також:

Головне фото з фейсбуку мера Вінниці Сергія Моргунова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Задунайский Торонтуй

    А шо ж Пэтя не приехал? Не уважает.
  • Пизнец

    Рагули бить по мячу научитесь
  • Иванов Иван

    да валерка чудновський вы якось коректуйте писаныну в одний стати напысано 300 чоловик робить зараз плануют до 800 робитныкив довесты ты тут напысав аж 2000 це колы буде и зар плаьту потрибно указуваты  бо в хохлосрачу робота е одна бида платыты не хотят
  • Иванов Иван

    сымволом видродженя украини з хохлобандеросрача буде тоды колы полякы начунь ламаты ворота на граныци и рватысь на заробиткы в украину а не наоборот
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up