За 19 мільйонів гривень будують футбольне поле біля Палацу дітей та юнацтва

За 19 мільйонів гривень будують футбольне поле біля Палацу дітей та юнацтва
  • На Хмельницькому шосе, поблизу Палацу дітей та юнацтва, зводять футбольне поле
  • Разом з полем там будуть трибуни, роздягальні з туалетами та автостоянка
  • А коли його добудують, то цим спортивною площею зможуть користуватися не тільки вихованці дитячих гуртків, а й усі місцеві жителі

Із березня цього року на Хмельницькому шосе, 22 кипить робота. Робітники від компанії «Б.Б.В.-БУД» вже підготували основу під футбольне поле. Воно, до речі, тут буде повнорозмірним — 100 на 64 метри та нагадувати те, яке є на Центральному міському стадіоні, але тільки зі штучним покриттям.

Також за проектом тут зроблять трибуни на 439 місць, де будуть місця й для людей з інвалідністю. Поряд з трибунами облаштують роздягальні з туалетами, які будуть доступні для маломобільних груп населення. Усе поле будуть освітлювати кілька прожекторів.

Відео дня

А на перехресті вулиць Арабея та Невського облаштують паркувальну зону.

У майбутньому, за словами міських чиновників, тут можна буде проводити спортивні змагання серед дітей.

— Під полем багато мереж Укртелекому, Водоканалу, які ми вже частково винесли за межі. Приблизно 20-30% роботи з перенесення комунікацій вже виконано, — розказав директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець. — А ще робітники змонтовують нову огорожу навколо поля, влаштували з щебеню основу під футбольне поле.

Директорка закладу Світлана Мосійчук розповіла, що під час заснування Палацу тут взагалі не було футбольного поля.

— Наскільки я знаю, його зробили своїми руками працівники. Висадили траву, дерева, почали впорядковувати цю зелену зону, — сказала пані Світлана. — Нині у нас діють спортивні секції та навіть є своя футбольна команда «Мрія», у складі якої 90 дітей. Думаю, що з новим футбольним полем наша команда досягне нових висот.

А між іншим Мосійчук розказала, що один з вихованців вже грає у молодіжній команді донецького «Шахтаря».

Під час розмови з виконавцями будівництва міський голова Сергій Моргунов сказав, що потрібно прокласти велодоріжку на вулиці Генерала Арабея, якої в проекті ще немає. Крім того, він висловився й за збереження існуючих дерев.

— Вони живі та добре виглядають. Тому не треба їх обрізати, — сказав своїм колегам міський голова.

Нове футбольне поле мало коштувати місту аж 35 мільйонів гривень. Але завдяки «ProZorro» вартість будівництва вдалося зменшити аж на 16 мільйонів гривень.

Відтепер, ціна нового поля 19 мільйонів гривень, з яких 13 мільйонів дає Міністерство спорту та молоді України, а все інше за рахунок бюджету Вінниці.

За планом, роботи щодо футбольного поля мають завершити восени — орієнтовно, вересень 2018 року.

Нагадаємо, минулого року футбольне поле та спортивне ядро збудували поблизу школи №30. І на це не витратили жодної бюджетної гривні: Як місто будує нові спортивні зони без «своїх грошей». На прикладі школи №30

Читайте також:

Стадіон біля Палацу дітей: розпочали будівництво. На що підуть мільйони?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олексій

    Далекоглядність нульова. Раз під паркан розрили, могли б евересту та іншими доручити пластикові труби кинути під оптику вздовж паркану а то висять ці соплі з кожного стовба...
  • Олексій

    Далекоглядність нульова. Раз під паркан розрили, могли б евересту та іншими доручити пластикові труби кинути під оптику вздовж паркану а то висять ці соплі з кожного стовба...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up