Стадіон біля Палацу дітей та юнацтва готовий на 95%. Коли його відкриють?

Стадіон біля Палацу дітей та юнацтва готовий на 95%. Коли його відкриють?
  • На Хмельницькому шосе, біля Палацу дітей та юнацтва завершують будівництво футбольного поля.
  • Наразі його встеляють штучним покриттям. Робітники підприємства «Б.В.В.-БУД» паралельно доробляють трибуни, роздягальні, парковку та інші елементи стадіону.
  • Його вартість — 19 мільйонів гривень. А коли буде відкриття?

З березня цього року на Хмельницькому шосе, 22 кипить робота. Робітники з підприємства «Б.В.В.-БУД» рили тут величезний котлован, засипали його відсівом, гідроізоляцією. Паралельно закопували комунікації під землю. А влітку почали будувати трибуни й роздягальні.

Біля Палацу дітей та юнацтва за планом міської влади зводять футбольне поле, розміром 100 на 64 метри. Воно схоже на те, яке є на Центральному стадіоні, але має штучне покриття.

Відео дня

На сьогодні, 27 серпня, роботи вже на завершальній стадії. Дві третини поля робітники встелили м’яким покриттям, навколо стоять 16-метрові мачти-прожектори. Зведений паркан, який захищатиме від вандалів. А вздовж огорожі на Хмельницькому шосе вже зробили нові тротуари з велодоріжкою.

— Увесь об'єкт готовий на 95%. Це тільки візуально здається, що нічого ще не зроблено. Насправді, тут великий комплекс робіт був під футбольним полем. Його зараз накривають штучним покриттям. Нині добудовують трибуни та роздягальні - це швидко виконується, монтаж нескладний. Наше завдання - встигнути виконати всі роботи та здати об'єкт в перших числах вересня, — сказав заступник директора підприємства «Б.В.В.-БУД» Василь Некрут.

Трибуни, які монтують робітники, зможуть вмістити 439 глядачів і будуть місця для людей з інвалідністю. Поряд з трибунами зводять роздягальні з туалетами, які будуть доступні для маломобільних груп населення. А на перехресті вулиць Арабея та Невського дороблюють парковку для машин.

До речі, біля входу в Палац дітей та юнацтва стоїть велопарковка на дев’ять стійок.

Це частина велопроекту, який фінансує Швейцарія. І раніше таку ж парковку зробили на Тяжилові.

Про ціну

Нове футбольне поле мало коштувати місту аж 35 мільйонів гривень. Але завдяки «ProZorro» вартість будівництва вдалося зменшити аж на 16 мільйонів гривень.

Так ціна нового поля стала 19 мільйонів гривень, з яких 13 мільйонів дає Міністерство спорту та молоді України, а все інше за рахунок бюджету Вінниці.

Коли буде відкриття

Працівники Палацу дітей та юнацтва розповіли журналісту, що будівельники працюють тут і вдень, і вночі, аби встигнути все зробити до дати відкриття.

У прес-службі міської ради розказали, що футбольне поле відкриють 7 вересня. У цей день також планують офіційно відкрити завод «UBC Group», де вже працюють 250 людей.

Читайте також про те:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Oleg Vasuk

    Я щось не розумію? Ви бачили ті трибуни? Вони поседедині перегороджені якимись приміщеннями. З половини місць не буде видно всього поля. Якщо сидіти в верхніх рядах біля стін того приміщення - буде видно біля 30% поля? Які змагання можуть буди без можливості щось бачити глядачам? Бачити клапик поля - це просто знущання якесь!
  • Петров Пётр

    На первом месте всегда должен быть пешеход , и все должно быть максимально удобно именно для пешехода. На втором общественный транспорт . А уже на третьем автомобили, велосипеды , и другой транспорт. Если велосипедистам дают дорогу, она должна быть за счёт автомобилей, а не за счёт пешеходов. Ну и конечно эти дороги должны быть чистыми от снега и льда, что бы человек мог круглый год использовать тот же велосипед. И такой подход поможет существенно разгрузить дороги.
  • З.А.Глядач

    "вздовж огорожі на Хмельницькому шосе вже зробили нові тротуари з велодоріжкою."

    Так-так,"зробили". Взяли добру половину тротуару і віддали під "велодоріжку".  А звичайні пішоходи нехай йдуть нах...,головне велосипедорам лизьнути.
  • З.А.Глядач

    "Його вартість — 19 мільйонів гривень"

    А старе поле чим заважало? І скільки з цих 19 мільйонів було витрачено безпосередньо на будівництво?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up