«Це мені на руку». Чому Ярослава Мазур з Козятина не їде в США на «Ігри воїнів»?

«Це мені на руку». Чому Ярослава Мазур з Козятина не їде в США на «Ігри воїнів»?
На Іграх нескорених-2021 Ярослава Мазур перемогла у пауерліфтингу
  • Колишній боєць батальйону «Айдар» і підрозділу Сил Спеціальних Операцій Ярослава Мазур пройшла відбір на міжнародні змагання «Ігри Воїнів».
  • Напередодні свята Незалежності вона перебувала у Києві на зборах у складі збірної команди.
  • В Америку наша землячка не полетить. Чому?

Міжнародні змагання Warrior Games (Ігри воїнів) – 2021 мали відбутися у вересні в місті Орландо , це американський штат Флорида. Їх скасували через COVID-19. Про це йдеться у повідомленні на Фейсбук-сторінці змагань.

Тренувалися на Олімпійській базі

Запитав Ярославу Мазур, як вона сприйняла таке повідомлення. Каже, з радістю. Чому?

— Мені це на руку. Бо матиму більше часу на продовження підготовки, — говорить вона. — Хочу добре виступити на змаганнях, а не просто з’їздити на інший кінець землі. Часу на підготовку було мало. Відбір до збірної команди відбувався у травні. Три місяці минуло відтоді. Що за такий короткий час можна зробити?.

Відео дня

Розмовляли з пані Ярославою по телефону у той час, коли вона поверталася з Києва. Там відбувалися збори нашої збірної команди, яка готувалася до міжнародного турніру «Ігри воїнів-2021». Загалом у команді 40 військових. «Ігри воїнів» це змагання для тих військових, хто дістав поранення при виконанні завдань.

— Конкретної інформації про те, як буде далі із змаганнями, на даний час нема, — говорить Ярослава. — Нас попередили, можливо, турнір проведуть в онлайн-форматі, або перенесуть на пізніший час. Словом, треба готуватися.

Збори команди ветеранів АТО/ООС відбувалися на Олімпійській базі у Конча-Заспі. Умови там хороші, але не для всіх. За словами співрозмовниці, база не пристосована для людей з інвалідністю на візках. Тому не всі почувалися комфортно.

За тренування у «Дельфіні» грошей не брали

Ярослава Мазур готується до виступу на «Іграх воїнів» у декількох видах спорту. Основний з них плавання. Каже, коли в її рідному Козятині дізналися, що поїде в Америку, надали можливість тренуватися у басейні «Дельфін».

— Дотепер грошей за тренування не брали, — розповідає Ярослава. — Як буде надалі, поки не знаю. Сподіваюся, що дозволять так само тренуватися. У басейн приходжу щодня. Якщо платити, то це випливе у немалу копійку.

Раніше вона тне займалася професійним спортом. У тренуваннях з плавання їй допомагає професійна тренерка. Одночасно готується до таких видів змагань, як пауерліфтинг та стрільба з лука.

Ярослава Мазур єдина з нашої області, кого включили до збірної команди ветеранів АТО/ООС для участі у змаганнях «Ігри воїнів». Побажаймо їй успіху! Вона з 2014 року служила в батальйоні «Айдар», потім у підрозділі Сил Спеціальних Операцій. Під час виконання одного із завдань зазнала фізичного ушкодження. Через це залишила службу. Звільнилася навесні нинішнього року.

Мали приїхати військові із семи країн

Змагання Warrior Games («Ігри Воїнів») уперше провели у 2010 році. Через три роки їх організацію взяло під свою опіку Міноборони США. З часом до турніру доєдналися військові з Великої Британії.

На нинішній турнір в Орландо (Флорида) заплановано приїзд військових із семи країн.

Більше про «Ігри Воїнів» та їх козятинську учасницю Ярославу ми писали у цій публікації: 

 

Читайте також:

«Міліціонери вивели нас з аудиторії під руки…» Що відбувалося у Вінниці напередодні Незалежності

«Трамваї з двома мільйонами кілометрів пробігу». Що за вагони Швейцарія передає Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up