«Тримаємо небо України!»: у Вінниці випустили марку, присвячену Повітряним Силам

«Тримаємо небо України!»: у Вінниці випустили марку, присвячену Повітряним Силам
  • У Вінниці сьогодні, 25 січня, відбулася урочиста церемонія погашення ексклюзивної марки «Тримаємо небо України!». Вона присвячена статусу Вінниці, як столиці Повітряних Сил та героїзму українських захисників неба.

Погашення відбулося у Туристичному хабі Visit Vinnytsia.

В основі композиції ексклюзивної марки «Тримаємо небо України!» лежить символічна інсталяція з емблемою Повітряних Сил — рівносторонній хрест із розбіжними сторонами, в центрі якого у круглому медальйоні вміщено зображення Знаку Княжої Держави Володимира Великого, а сам медальйон накладено на стилізовані зображення меча вістрям угору та двох крил.

Відео дня

Повітряні сили захищають небо

«Повітряні Сили у складі Збройних Сил України витримали перші авіаційні й ракетні удари, відновили боєздатність, з кожним днем нарощують спроможність утримувати контроль над повітряним простором і створюють умови для безкомпромісної перемоги Збройних Сил України. Захист неба — це інтелектуальна, активна, наполеглива і дуже складна системна робота. Воїнами Повітряних Сил виконано вже понад вісім тисяч авіаційних вильотів по захисту повітряного простору і знищенню ворога на передовій. Зенітники разом з фахівцями радіотехнічних військ і спеціальних військ знищили понад 1700 повітряних цілей над нашою державою, — сказав генерал-майор Андрій Алімпієв, який був присутній на заході. — Ми справляємося з цими завданнями завдяки безумовній підтримці українського народу. Від імені командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерала-лейтенанта Миколи Олещука я висловлюю вдячність за увагу до Повітряних Сил, за постійну підтримку Збройних Сил і, безумовно, за будування нашої Перемоги».

Вінниця — столиця Повітряних Сил Збройних Сил України, тут розташований Музей Повітряних Сил ЗСУ, один з найкращих в Україні військово-історичних музеїв. 

Благодійний аукціон

Також відзначимо, що оголосили благодійний аукціон з продажу марочного блоку та конверту з підписами учасників події.

Аукціон триватиме з 12.00 25 січня до 12.00 27 січня на туристичній сторінці міста Visit Vinnytsia у мережі Facebook.

Стартова ціна — 1000 грн., мінімальний крок однієї ставки — 200 грн, максимальний крок — 1000 грн.

— Ставки потрібно робити в коментарях під дописом про аукціон, — зазначають на офіційному туристичному сайті Вінниці. — Залучена за результатами аукціону сума буде направлена на потреби підрозділів Повітряних Сил Збройних Сил України через Фонд громади «Подільська громада».

До речі, це не перша вінницька марка, випущена на честь українських льотчиків: торік у жовтні було презентовано марку «Бойовий гусак-льотчик. Вартові українського неба».

12 жовтня, нагадаємо, військовий льотчик виконував бойове завдання зі знищення ворожих БпЛА над Вінниччиною. Льотчик на позивний KARAYA знищив п'ять іранських дронів та через пошкодження літака катапультувався на Вінниччині, попередньо відвівши винищувач від населеного пункту.

 

Читайте також:

Він захищав Вінницю від «Шахідів»: показуємо фото і відео нашого Героя

Знищив безпілотники і розбився. ДБР називає причину падіння військового літака на Вінниччині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Мельник Татьяна

    Непогано 👍

keyboard_arrow_up