Він захищав Вінницю від «Шахідів»: показуємо фото і відео нашого Героя

Він захищав Вінницю від «Шахідів»: показуємо фото і відео нашого Героя
  • Пілот, який знищив дрони-камікадзе над Вінницею і відвів від міста пошкоджений винищувач — льотчик  з позивним «Karayа».
  • Показуємо ефектні фото і відео нашого Героя!

Льотчик на позивний KARAYA знищив п'ять іранських дронів та через пошкодження літака катапультувався на Вінниччині, попередньо відвівши винищувач від населеного пункту, повідомляє Армія.інфо. Пілот у прямому ефірі телемарафону «Єдині новини» впевнено заявляє, що готовий хоч завтра знову сісти в кабіну винищувача, який, до речі, вже чекає на відважного пілота в частині. Він розповів подробиці аварії. 

Пілот зазначив, що збивав іранські дрони Shahed 136 над Вінниччиною, але уламки одного потрапили у літак. Після цього сталося загорання борту і йому довелося екстрено відводити судно від міста. Льотчик встиг катапультувався перед падінням. 

— Ворог, не маючи успіхів на полі бою, починає переходити до терору цивільного населення, знищуючи не військові об’єкти, а дитячі майданчики, зупинки громадського транспорту та інші «центри ухвалення рішень» — ділиться KARAYA. — У тому числі застосовує іранські дрони. Та ми за короткий час адаптувались і до такої загрози. Хоча чесно скажу, ціль непроста, та ми досить успішно її знищуємо.

Відео дня

Про «успішно знищуємо» льотчик точно не вигадує. За знищенням дронів 12 жовтня вінничани спостерігали практично «в прямому ефірі».

— Наведення вночі здійснюємо радіолокаційним способом, — додає пілот. — У денний час працювати набагато простіше, адже є можливість встановити візуальний контакт із повітряною ціллю.

«Хто він?» — «Покажіть обличчя Героя!» — вже наступного ранку після повітряних боїв вінницькі пабліки рясніли такими повідомленнями. Тим часом молодому пілотові зовсім не до «моментів слави!» Попереду — інші турботи.

«Цей випадок не змінив мої сенси та значення. У нас напрямок роботи один — ворог має бути знищений та цілком вибитий з нашої території незалежної України», — зазначив пілот. 

Каже щиро, що не проти був би знищувати окупантів і на F-16, проте й на радянській техніці з побратимами дадуть рашистам прикурити!

Пілот має власний канал на Ютубі. Він викладає круті відео. Пропонуємо переглянути один із останніх:

Нагадаємо, 12 жовтня, військовий льотчик виконував бойове завдання зі знищення ворожих БпЛА над Вінниччиною. Винищувач збив біля Вінниці кілька дронів-камікадзеПісля виконаного завдання, з технічних причин, пілот скерував винищувач МіГ-29 у поле в Турбові. Літак зазнав авіакатастрофи поблизу обласного центру. Пілот вижив.

Як повідомляють у Командуванні Повітряних Сили ЗСУ, генерал-лейтенант Микола Олещук ініціював клопотання про присвоєння пілоту високого звання Героя України.

За однією із версій слідства ДБР, поблизу смт Турбів, під час знищення чергового об’єкту, уламки збитого ворожого безпілотника зачепили кабіну українського літака.

 

Читайте також:

За 20 км від Вінниці впав літак. Пілот, який захищав нас від «Шахідів» — живий

Оборона Вінниці: літаки і ППО чотири години захищали місто від дронів-камікадзе

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (735)
  • Лариса Кулиш

    Слава ЗСУ! Наші воїни, це гордість України. Кожен воїн, що захищає Україну - Герой. Кожен, хто загинув, неймовірна біль для нас, для всіх українців і буде їм вічна пам'ять. Ми віримо нашим ЗСУ і чекаємо з Перемогою!
  • Наташа Бойко

    Дякуємо.
  • Natka Havreschenko

    Слава Богу що живий Хай Вас Бог охороняє !Низький уклін і щира подяка від жителів Вінничини!Слава нашим Героям!
  • Лариса Кардаш

    Нехай Господь посилає сили, здоров'я,швидкого одужання.

keyboard_arrow_up