Знищив безпілотники і розбився. ДБР називає причину падіння військового літака на Вінниччині

Знищив безпілотники і розбився. ДБР називає причину падіння військового літака на Вінниччині
Фото: ДБР
  • Вчора,12 жовтня, військовий льотчик виконував бойове завдання зі знищення ворожих БпЛА над Вінниччиною. Після виконаного завдання, з технічних причин, пілот скерував винищувач МіГ-29 у поле в Турбові.
  • Яка причина падіння літака, що з пілотом і хто постраждав?

Працівники Державного бюро розслідувань з’ясовують обставини падіння військового літака у Вінницькій області, яке трапилось 12 жовтня 2022 року близько 21:00 у час оголошення сигналу «повітряна тривога».

За попередньою інформацією, військовий льотчик виконував бойове завдання щодо знищення ворожих БпЛА. Йому вдалося збити п'ять дронів-камікадзе «Shahed-136». За однією із версій слідства, поблизу смт Турбів, під час знищення чергового об’єкту, уламки збитого ворожого безпілотника зачепили кабіну українського літака.

Відео дня

Пілот скерував винищувач МіГ-29 у поле, аби уникнути масштабних руйнувань та жертв серед цивільного населення. На щастя, він встиг катапультуватися. Наразі військовий госпіталізований.

Потерпілих серед населення немає. Внаслідок падіння літака в Турбові пошкоджено кілька будинків, — розповів очільник громади Ігор Соць. Частини літака приземлились на городах, в полі та місцевому ставку.

За словами речника ПС ЗСУ, пілот наразі під наглядом лікарів, але почувається добре.

«Ми говорили із ним. Настрій у нього бойовий. Отримав підбадьорення від керівництва і сказав, що швидше хоче стати до строю і виконувати те, що в нього найкраще виходить», — каже Югор Ігнат.

Як повідомляють у Командуванні Повітряних Сили ЗСУ, генерал-лейтенант Микола Олещук ініціював клопотання про присвоєння пілоту високого звання Героя України.

Тривають слідчі дії, призначені відповідні експертизи. Вказане провадження стане ще одним фактом документування злочинів агресора проти України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері.

Державне бюро розслідувань постійно документує воєнні злочини, вчинені російською федерацією. Зібрані матеріали відповідних експертиз, задокументовані свідчення очевидців події та встановлення об’єктивних обставин подій надалі стане гідним юридичним підґрунтям для засудження збройної агресії росії на міжнародному рівні.

 

Читайте також:

За 20 км від Вінниці впав літак. Пілот, який захищав нас від «Шахідів» — живий

Оборона Вінниці: літаки і ППО чотири години захищали місто від дронів-камікадзе

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Виктория Домбровская

    Слава Герою!!
  • Ніна Григоренко

    Вінничани давайте скинемося пілоту на літак він нам життя спасав .Нас багато а для нашого героя буде приємний подарунок від нас .Волонтери організуйте .
  • Ульяна Снегирёва

    Шкода літака, але головне - люди, а пілоти безцінні. Дякуєм, що живий🤗
  • Татьяна Тирон

    ДЯКУЄМО ПІЛОТУ ЗА ЗБЕРЕЖЕННЯ ЖИТТІВ ЛЮДЕЙ.НИЗЬКИЙ УКЛІН ВАМ,ПІЛОТЕ.ЯКНАЙШВИДШОГО ВАМ ОДУЖАННЯ.ХАЙ МАТІР БОЖА ВАС УКРИЄ ВІД ВОРОГА,ЩОБ НІ ОДНА РАШИСТСЬКА КУЛЯ ВАС НЕ ТОРКНУЛАСЬ.

keyboard_arrow_up