Треба бути готовими до всіх сценаріїв. Вінниччина готується до опалювального сезону

Треба бути готовими до всіх сценаріїв. Вінниччина готується до опалювального сезону
  • Уже незабаром має розпочатися опалювальний сезон. В області вирішують усі питання, аби він пройшов без перебоїв. 

Про опалювальний сезон говорили сьогодні, 7 вересня, на Координаційній раді з питань місцевого самоврядування. Онлайн підключення було з усіма керівниками 63 громад області.

Опалення почнуть подавати, коли протягом трьох днів середньодобова температура повітря становитиме 8 градусів та нижче. При цьому температура у житлових приміщеннях взимку має бути не менше, ніж 18 градусів. Рішення про початок опалювального періоду прийматимуть органи місцевого самоврядування. 

Першочергово тепло подаватимуть у соціальні заклади: школи, лікарні тощо.

Відео дня

— Для проходження опалювального сезону Вінниччина має сконцентрувати максимальний обсяг ресурсів з усіх можливих джерел. Ми всі розуміємо, що опалювальний сезон — це баланс наявності природного газу, вугілля, а також електроенергії. Маємо знайти інші можливі альтернативні джерела енергії. Тому доручив кожній громаді області розробити та затвердити Антикризові плани реагування на випадок припинення газопостачання. Адже 80% області — газифіковано. Усі громади мають змодельовану ситуацію відсутності газу, електроенергії та порядок власних дій на підпорядкованих територіях, — каже голова Вінницької ОДА Сергій Борзов. — Вінницька область має всі передумови для стабільного проходження опалювального сезону — в Україні ми одні з кращих щодо  підготовки до осінньо-зимового періоду. Але готуватися варто до всіх можливих сценаріїв. Зима близько…

Голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий зазначає, що питання опалювального сезону зара найважливіше.

— Викликів багато. Дуже складних. Сценарії розвитку подій важко передбачити, але треба! Маємо бути готовими до будь-яких, наприклад, відсутності газо-  та електропостачання. І в таких кризових ситуаціях необхідно зберегти здоров`я  та життя людей, — каже Соколовий. — Сьогодні була дискусія, висловлювалися пропозиції. Попрацювали конструктивно. Радує, що всі ми згуртовані, розуміємо одне одного та маємо спільну позицію з нагальних питань.

Верховна Рада, нагадаємо, заборонила підвищення тарифів на тепло для населення. Україна залучила понад 125 мільярдів гривень (від міжнародних партнерів) на покриття різниці тарифів. Деталі ТУТ.

 

Читайте також:

Рада заборонила підвищення тарифів на тепло для населення

Окупиться за два-три роки. Вінничанин пропонує відмовитися від газових котелень

Опалювальний сезон не за горами. Чи буде тепло в оселях вінничан?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Андрій Петрович Корчинський

    Які підігрів житла? Організм адаптується до природи(Вакцинація, неправильна дієта робить кволими людей.
  • Мельник Дарина

    Правильно, мають бути опрацьовані всі алгоритми дій

keyboard_arrow_up