ТОП-10 найкращих шкіл Вінниці. Дивіться рейтинг від 20minut.ua

ТОП-10 найкращих шкіл Вінниці. Дивіться рейтинг від 20minut.ua
Фото з лінійки на перший дзвоник у школі №9 / З архіву «20 хвилин»
  • Редакція «20 хвилин» склала рейтинг вінницьких шкіл, ліцеїв та гімназій. 
  • Для цього ми опрацювали інформацію про успіхи школярів на ЗНО та олімпіадах, дізналися скільки вчителів мають вищу категорію педагога та на які заклади мерія витрачає найбільше бюджетних коштів.
  • У підсумку — отримали список з десятки найкращих закладів освіти Вінниці.

Для власного рейтингу ми запросили дані від департаменту освіти міськради. У відповідь отримали дані по 39-ти закладам, серед яких є й дві приватні школи — «Дельфін» та «АІСТ».

Опрацювавши ці дані, ми маємо такі результати: на першому місці — «Вінницький технічний ліцей», на другому — Фізико-математичний ліцей №17, а «бронзу» отримує Гуманітарна гімназія №1 імені Миколи Пирогова.

Повністю з нашими розрахунками можна ознайомитись в цій гугл-таблиці

Як ми рахували

Отже, закладів у таблиці було 39, тому по кожній з категорій максимальний бал складав «39», а мінімум «1». Якщо ми не отримали даних про заклад, то тоді ставили «0».

Відео дня

Результати зовнішнього незалежного оцінювання ми взяли з порталу osvita.ua. Вони ж порахували середній бал ЗНО по кожній школі, які ми опрацювали. Але, наприклад, школа №5, в якій вчаться до 5-го класу, немає результатів ЗНО. Тому, на жаль, по цій категорії отримали нуль балів.

Для того, щоб оцінити ремонти в школах, ми запросили дані про витрати міського бюджету на кожен заклад з 2018 до 2021 року (включно). Там, де коштів було витрачено найбільше, заклад отримував високий бал в нашому рейтингу. 

Як ми давали бали за вчителів? Для розрахунку брали загальну кількість педпрацівників у кожному закладі таі вираховували, скільки з них мають вищу категорію. Наприклад, в школі №18 — 71 вчитель. З них 57 людей мають вищу категорію. Тобто, це 80,2% від загальної кількості педагогів. Отож, цей заклад отримав максимальний бал — 39.

З «олімпіадніками» розрахунки були значно простішими. Від департаменту освіти міськради ми отримали кількість переможців олімпіад у 2019-2020 роках (через коронавірус торік не проводили олімпіади). Враховували кількість учнів, які посідали 1-3 місця на олімпіадах. І тій школі, де їх було найбільше — ставили найвищі бали.

Повністю з нашими розрахунками можна ознайомитись в цій гугл-таблиці (зверніть увагу, дані в ній розміщені на кількох вкладках). Натиснувши одночасно клавіши Ctrl та F, ви відкриєте вікно пошуку, в якому можете вписати назву закладу і знайти дані у табличках.

Дві школи Вінниці потрапили у ТОП-200 закладів України

Авторитетний портал Osvita.ua склав рейтинг з двохсот шкіл нашої країни, де найкраще здали зовнішнє незалежне оцінювання у 2021 році. Два заклади освіти з Вінниці потрапили у цей ТОП-200. Серед них «Вінницький технічний ліцей», який посідає 44 місце та Фізико-математичний ліцей №17, що на 70 місці.

Цікаво, що за підсумками ЗНО-2021 обидва заклади «просіли» в рейтингу. Бо у 2020 році технічний ліцей займав 34 місце, а ліцей №17 — 46.

Читайте також:

Усміхнені першачки. Як пройшов перший дзвоник у вінницьких школах

Знову в школу! Перевірте за допомогою нашого тесту, що ви пам'ятаєте зі шкільної програми

Успіхи та факапи. Чим запам’ятався минулий навчальний рік у вінницьких школах?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Наташа Гусак

    Наша школа №3 найкраща.
  • Руслан Зборовский

    Повна чушь
  • Оксана Яценко

    Показник "скільки виділено на школу з місцевого бюджету" не може застосовуватися при  визначення рейтингу школи.  Він не є об'єктивним.
    Тому що кошти виділяються всім освітнім закладам для проведення необхідних ремонтних робіт, а не якісь "заслуги".
  • Hanna Pantsyreva

    Х

keyboard_arrow_up