Тепловики міста опублікували ТОП-100 боржників за опалення і гарячу воду

Тепловики міста опублікували ТОП-100 боржників за опалення і гарячу воду
  • Комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» опублікувало на сайті список зі ста боржників серед населення
  • Суми вражають: найбільше заборгували на Жуковського — понад 80 тисяч гривень
  • Що чекає боржника? Суд, арешт майна і в останню чергу — позбавлення даху над головою

На сайті тепловиків Вінниці з’явився список вінничан, які мають найбільші борги перед підприємством — понад 20 тисяч гривень. Найбільше заборгували мешканці двох квартир на Жуковського, 10 — більше 80 тисяч гривень за гарячу воду та опалення. А загальна сума боргу населення перед підприємством: більше 33 мільйонів гривень (станом на 21 вересня 2016 року — авт.)

Список споживачів, які найбільше заборгували за централізоване опалення та гаряче водопостачання доступний у мережі, але названі лише адреси і номери рахунків - без прізвищ.

Скріншот з сайту "Вінницяміськтеплоенерго"

Відео дня

«За наявності боргу підприємство звертається до суду про визнання заборгованості. Після отримання судового рішення за справу береться державна виконавча служба. З цього часу розпочинається перевірка боржника: наявність відкритих банківських рахунків, рухомого, нерухомого майна, отримання доходів. Далі відбувається опис, арешт виявленого. В першу чергу за борги стягнуть кошти з рахунків, якщо ж таких немає, справа дійде до рухомого майна, і в останню чергу боржник може залишитися без даху над головою», — пишуть у повідмовленні прес-служба «Вінницяміськтеплоенерго».

Втім, тепловики не квапляться судитися із споживачами: у Вінниці ще не було жодного такого випадку, коли через суд підприємство забирало житло за борги. Під час підготовки статті «Без лічильників на гарячу воду можна отримати втричі більші рахунки» юрист-консульт підприємства Валентина Опушко казала, що «суд з боржниками не є вирішення проблеми боргу»:

Валентина Опушко, юрист-консульт "Вінницяміськтеплоенерго"

— У нас є справи, коли людина три-чотири роки не платить за гарячу воду, опалення. Можливо, важка ситуація у сім’ї, або хтось хворіє і немає грошей. Тому ми пропонуємо реструктуризацію боргу (виплати частинами — авт.), — казала Опушко.

Якщо немає можливості погасити одразу весь борг, можна скористатися послугою реструктуризації боргу: за укладеним договором, 30% заборгованої суми сплачується одразу, решта - рівними частинами протягом визначеного терміну. У цей же час боржник повинен вчасно сплачувати поточні рахунки.

Читайте також:

Без лічильників на гарячу воду можна отримати втричі більші рахунки

Як зросли комунальні тарифи за останні 2,5 роки? (ІНФОГРАФІКА)

Синоптики обіцяють сувору зиму. Комунальники Вінниці готують техніку та сіль

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Гончар Сергей

    фигасе, 81 тысяча долга, еще и у владельца двух квартир, который наверняка не беден. Вообще обнаглели. Такие еще и волают, что "за долги могут квартиру забрать"
  • astalavista

    Зайдите в подвал любой многоэтажки, кроме новостроя, Вы удивитесь!!!! Трубы прогнили в говно! Тут кусок ржавой трубы, тут к нему кусок металопластиковой прикрутили скотчем и поплевали, что бы лучше держало, латок немерено, краны не держат, всё течет, где-то больше, где-то меньше. Всё что старше 20+ нужно менять полностью, и не важно теплосеть или водоканал. Всем насрать! Но боржныкив мi будiм счiмiть.



    За эти тарифы, трубы должны быть золотые!
  • Анонім

    Ну звичайно, хто ж дасть їм забрати житло за борги, якщо 1) житло коштує більше боргу 2) витрати на переїзд ляжуть на того, хто відсуджує. 3) Законність розклеювання папірці і публікування боргу на сайті може бути оскаржена зустрічною заявою.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up