«СтопВірус»: передали засоби захисту в клінічну лікарню №1 та Вінницьку ЦРЛ

«СтопВірус»: передали засоби захисту в клінічну лікарню №1 та Вінницьку ЦРЛ
  • Представники ініціативи «СтопВірус» передали чергову партію допомоги медикам. 
  • Так, міська клінічна лікарня №1 та Вінницька районна лікарня отримали комбінезони, респіратори, маски, дезінфектори і постільну білизну.
  • Зокрема, передали й медичні препарати «Азицин» і «Лефлок».

За даними мапи YouControl.Virus, медики Вінницької області мають засобів захисту лише на 28 днів роботи. Найкращий результат у Сумської області, де лікарі можуть протистояти 194 дні. Тож питання забезпечення медустанов зараз надважливі.

У Вінниці міська клінічна лікарня №1, Вінницька ЦРЛ визначені базовими для лікування пацієнтів з COVID-19. Тому саме тут персонал потребує захисту першочергово і сюди частіше доставляють допомогу благодійники з ініціативи «СтопВірус» від фонду «Подільська громада».

За повідомленням міськради, до Вінницької міської клінічної лікарні №1, 9 квітня, передали 50 комплектів постільної білизни, 250 пар високих бахіл, 150 одноразових комбінезонів, 400 респіраторів, 1000 одноразових захисних масок, дезінфектор «Полідез».

Відео дня

А до Вінницької районної лікарні направили 100 захисних щитків, 400 респіраторів, два оприскувачі, дезінфікуючий розчин, 1000 одноразових масок, 250 пар високих бахіл та 100 комплектів постільної білизни. Кожна із лікарень також отримала медичні препарати «Азицин» та «Лефлок».

Директор клінічної лікарні №1 Костянтин Ліваковський каже, що у заклад кожного дня поступає один-два пацієнти. Тому запаси засобів захисту потребують постійного поповнення.

— На сьогодні, ми можемо бути більш-менш спокійними, ми всіх одягнули. Тому робимо уже резерв. Нині у інфекційному відділені ми маємо 33 хворих, кожного дня до нас поступає один-два нових пацієнта. Враховуючи таку ситуацію, нам захисту вистачить на місяць, — зазначає Ліваковський. — Ми маємо на сьогодні дві важкі пневмонії, пацієнти перебувають у відділенні інтенсивної терапії. Чотирьох пацієнтів ми виписали. Сьогодні важко робити прогнози по ситуації з поширенням коронавірусу, але після свят очікуємо збільшення кількості пацієнтів.

Читачі RIA і «20хвилин», нагадаємо, передали допомогу вінницькій дитячій інфекційній лікарні

Водночас, вінничани можуть долучитися до благодійного збору коштів на потреби медиків. Щодня «Подільська громада» на своїй сторінці у фейсбуку повідомляє, скільки коштів зібрано та реквізити для внеску.


 

Читайте також:

Дані про COVID-19 на 9 квітня: +224 нові випадки в Україні та +13 на Вінниччині (НАЖИВО)

СБУ спростувала інформацію про план виходу України з карантину

«Володарка» і «Поділля» почали шити захисні костюми для медиків

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Оксана

    «З миру по нитці,голому сорочка».Дуже радує що є небайдужі люди.А в цей складний час де наше міністерство охорони здоров‘я?Чому не вирішує дійсно важливі питання,як забезпечення лікарень ?????????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up