СБУ спростувала інформацію про план виходу України з карантину

СБУ спростувала інформацію про план виходу України з карантину
  • У ЗМІ та соцмережах уже два дні активно поширюють інформацію про те, як наша держава виходитиме із карантину. У СБУ повідомили — це все фейк.

Звідки пішла така інформація?

На сторінках вінничан у інстаграм та фейсбук маса перепостів такої інформації. Найчастіше поширюють інфографіку 24 Каналу. Ми знайшли їх матеріал, який вони дали 7 квітня. Нині там уже є спростування, але свою стару інфографіку вони залишили. Ось вона:

Україна не опрацьовувала такий план. Це фейк.

Також вони вказали, де була дана така інформація. Додаємо скрін з новини:

Скрін новини 24tv.ua

У СБУ кажуть, що це фейк

Тим часом, Служба безпеки України не просто спростувала інформацію про план виходу країни з кризи, а й назвала її фейком.

Відео дня

— В умовах карантину всі без винятку хочуть розуміти для себе, коли будуть зняті тимчасові обмеження на пересування, відновлено роботу малого та середнього бізнесу, навчання в школах і загалом — коли всі повернуться до нормального ритму життя, — йдеться у повідомленні. — Але, на жаль, багато людей поширюють неперевірену інформацію з відповідями на ці питання, взяту з «власних джерел». Просимо вас ретельно фільтрувати та не розповсюджувати таку інформацію.

Також у повідомленні додають посилання, де можна отримати достовірну інформацію щодо карантину та ситуації з коронавірусом COVID-19 на офіційних джерелах:

  • Сторінка МОЗ України -  bit.ly/2Q5UHQu
  • Сторінка Офісу Президента України - bit.ly/2USZNT6
  • Telegram-канал «Коронавірус_інфо» про COVID-19 в Україні - bit.ly/39DEYQm
  • Сторінка Центру громадського здоров’я України - bit.ly/2IAGyXm

Що пишуть українці про це?

Під постом СБУ наразі 291 коментар. Дехто пише, що такий план в Австрії, а дехто каже, що це все робота наших сусідів.

 

 

Читайте також:

Дані про COVID-19 на 9 квітня: +224 нові випадки в Україні та +13 на Вінниччині (НАЖИВО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Volodymyr Hodoniuk

    У нашій країні усі коментують усе що не лінь. Проблема в тому, що ті хто повинен це коментувати або мовчить, або ж бреше...
  • Наталия Войт

    А СБУ каким местом

    Ols Kat reply Наталия Войт

    надо ж им кого-то ловить, а шпионы на карантине
  • Ols Kat

    Вiдчиняйте перукарнi бо я вже схожий на бомжа

    vasa defrar reply Ols Kat

    Уверен ты похож на бомжа и после стрижки )))

    Больжедор 55 reply vasa defrar

    Не суди по себе, Вася!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up