Собі — одяг, армії — гроші. Що купувати вінничанам, щоб підтримати ЗСУ

Собі — одяг, армії — гроші. Що купувати вінничанам, щоб підтримати ЗСУ
  • Зробити весняне оновлення гардеробу чи купити річ на подарунок — ви знали, що це можна зробити з користю для себе й для ЗСУ?
  • З початку повномасштабної війни багато українських брендів запустили патріотичні лінійки одягу, частку з продажу яких надсилають волонтерам та нашим захисникам.
  • Дивіться добірку таких магазинів.

Редакція «20 хвилин» зібрала вже другу добірку українських брендів, які не словом, а ділом допомагають нашій армії та волонтерським організаціям. Першу можна подивитися тут

BEZBRENDU — компанія, родом з Вінниці, яка пропонує спортивний та повсякденний одяг. Крім сорочок, лосин, купальників і піжам, тут же можна придбати плитоноски та розгрузки.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений SPORT CLOTHES ™️ (@bezbrendu.sport)

Відео дня
div>

Від початку наступу росіян, команда почала відшивати балаклави, купували тепловізори, про що звітували у своєму Instagram. Продовжують підтримувати армію фінансами: 10% з продажу кожної речі перераховують на ЗСУ.

МАГАЗИН

Авіація Галичини — львівський бренд, який натхненний новою українською армією та авіацією, яка є частиною цієї армії. Був створений ще у 2015 році.

Реагуючи на російське вторгнення у 2022 році, компанія створила лінійку патріотичних футболок з написами «Рускій ваєний карабль — іди нах*й», «Fight like ukrainians», «Чорнобаївка», «Ghost of Kyiv» та з іншими крилатими цитатами цієї війни.

Команда бренду займається волонтерством, спільно з «Укроборонпромом» запустила благодійний фонд, мета якого закупити...літаки-винищувачі для Повітряних сил ЗСУ! До фонду зараховують як прямі благодійні внески, так і частину з продажів одягу від «Авіації Галичини».

МАГАЗИН

Tserkovnij — український бренд одягу, якому властива вулична естетика та деталі робочої уніформи, активно допомагає ЗСУ та волонтерам у їхніх потребах. 

Ця компанія зібрала понад 30 тисяч гривень, які витратили на ліки, дитяче харчування та військову амуніцію. Нині 10% від зароблених коштів бренд перераховує на потреби ЗСУ. Звіти про використані благодійні внески публікують раз на місяць, на instagram-сторінці бренду.

МАГАЗИН

GNIZDO — український бренд текстилю для дому та одягу, який шиють з натурального льону. У каталозі товарів є постільна білизна, скатертини, рушники, піжами, халати, сукні, сорочки тощо.

Компанія дає вибір покупцям: або отримати 20% знижку, або купити товар за повною вартістю, а 20% від суми покупки надішлють волонтерам, що забезпечують гуманітарні потреби Харкова.

МАГАЗИН

Starberry.ua — бренд, родом з Хмельницького, який створює футболки і світшоти власного пошиття з яскравими принтами.

З початку повномасштабної війни тут створили підбірку принтів «Patriot», а тепер випускають худі з відомими фразами «Доброго дня, ми з України», «-What’s your superpower ? -I’m Ukrainian», «Все буде Україна», «Мрію не знищити», «Скажи паляниця», «Україна понад усе» і, звичайно, з посланням для російського корабля. 

Колекція зроблена переважно в чорному та білому кольорі, але також є худі та світшоти рожевого, синьо-сірого, бежевого та молочного кольорів. З кожного замовлення 10% бренд відправляє на підтримку ЗСУ. У соцмережах Starberry.ua публікує щотижневі звіти переказу коштів. 

МАГАЗИН

Gepur — український бренд жіночого одягу. Тут можна придбати все: від спортивних костюмів до суконь. Також є лінійка чоловічого одягу (асортимент значно менший, у порівнянні з одягом для жінок) та одягу для дітей.

З початком широкомасштабного російського наступу, Gepur заснувала однойменний штаб волонтерів, який забезпечив 25 тисяч наших захисників теплими речами. Ви можете оплатити товар для наших бійців напряму: гроші витратять на закупівлю матеріалів та виробництво термобілизни, балаклав, плитоносок і розгрузок. 

Частину прибутку з продажу своєї основної продукції перераховує на підтримку ЗСУ та гуманітарні потреби.

МАГАЗИН

Blackpack — фірма, яка відшиває рюкзаки, сумки на пояс, велосумки. Вони запустили благодійний проект «Сумка допомоги» і пропонують клієнтам придбати бананки за трьома ціновими варіантами: 1000, 2000 і 5000 грн. Особливість проекту: 450 грн бренд залишає собі на виробництво, а решту від суми — перераховує на ЗСУ та волонтерам. Звіти публікують на своїй Інстаграм-сторінці.

МАГАЗИН

Мені не треба нові речі. Хочу допомогти грошима напряму

Щоб підтримати Збройні сили України можна скористатись тими реквізитами, які публікує Нацбанк України. Вони зібрані ось тут.

Ще є БФ «Повернись живим» — один з найбільших фондів допомоги українським військовим. Тут інформація про збір коштів.

А також можете задонатити на воєнні потреби Вінниці, які ми регулярно оновлюємо в нашій добірці за цим посиланням.

 

Читайте також:

«Не вмію ідеально готувати борщ, але можу купити машину на передову», — волонтерка Діана Подолянчук

«Якби міг — купив би всім по дві машини». Андрій Рибачок збирає гроші на авто для ЗСУ

Кожна гривня наближає перемогу. Музикант збирає гроші для ЗСУ на онлайн-концертах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up