Скляну висотку хочуть звести впритул з Центральним парком. Вінничан запрошують на обговорення

Скляну висотку хочуть звести впритул з Центральним парком. Вінничан запрошують на обговорення
Орієнтовне місце розташування нового об'єкту. Він матиме 25-метровий басейн та власну паркову зону на даху / Фотоколаж з архіву 20хв.
  • Багатофункціональний комплекс з офісами, готелем на 132 номери та 25-метровим басейном планують побудувати на Магістратській.
  • Там, впритул до Центрального парку, є приватна земля, на якій хочуть звести багатоповерхівку. 
  • Однак, перед цим вінничанам пропонують обговорити можливість будівництва цього об’єкту на слуханнях. І що буде в тому комплексі?

На сайті міськради опублікували оголошення про попередню реєстрацію на громадські слухання. З вінничанами будуть обговорювати можливість будівництва «Багатофункціонального комплексу» за адресою вулиця Магістратська (колишня — Першотравнева).

«З метою встановлення орієнтовної кількості учасників слухань та для визначення місця проведення заходу з дотриманням карантинних обмежень, попередня реєстрація учасників громадських слухань відбувається через Google Форми за посиланням: https://u.to/TpDYGQ, або електронною поштою: [email protected] (у листі потрібно зазначити своє ПІБ, адресу і контактний номер телефону) чи за телефоном: 51-59-55», — повідомили на сайті міськради.

Зареєструватися можна до 19 жовтня. Дата, час та місце проведення слухань будуть повідомлені додатково.

Відео дня

Ці обговорення, нагадаємо, планували провести ще навесні 2020 року. Однак їх вирішили відтермінувати через карантин. І раніше писали, що будівля матиме складну геометричну форму, матиме назву NEW і розташована на території пустиря, що поряд з Центральним парком.

Візуалізація майбутнього комплексу

Хто замовник

Планується, що в комплексі буде готель (132 номери), офіси (44 приміщення), кафе, спортивна зона з 25-метровим басейном, ресторан, конференц-хол на 135 місць. Ще усередині будівлі планують зробити внутрішній дворик-атріум з прозорою покрівлею. На вулиці буде паркінг на 198 місць.

Для будівництва комплексу застосують ряд технологічних рішень: зелений парк на даху, підземний паркінг, електрозарядки для транспорту та навіть власна вітроелектростанція. Найвища точка будівлі — 69 метрів.

План будівлі

У планах, як зазначають замовники будівництва, створити виставковий зал спільно з Ілоном Маском, де будуть показувати передові зразки електромобілів. Крім того, власники новобуду хочуть, аби половину площі всієї будівлі — понад 20 тисяч квадратних метрів — займали офіси.

Замовником документації на об'єкт є товариство «КАО-Холдінг». За даними системи Youcontrol, фірма заснована у 2008 році. Його керівником та власником є Вадим Швець. Статутний капітал підприємства — 3 мільйони 780 тисяч гривень, але у власності нуль об’єктів рухомого і нерухомого майна. За наявною інформацією, у компанії всього два співробітники (станом на 2017 рік).

Основний вид діяльності компанії — Будівництво житлових і нежитлових будівель. Однак, нам не вдалося знайти попередні об’єкти від цієї компанії.

Ділянка під забудову не є «парком»

За графічними зображеннями будівництво нового комплексу заплановано на «узбіччі» Центрального парку — біля перетину вулиць Лесі Українки та Магістратської. Нині там пустир та житлова забудова. І ця територія не є парком імені Горького, а знаходиться біля нього.

Червоним кольором визначена пляма забудови

За генеральним планом Вінниці шматок землі з орієнтовною площею 1,14 гектара, визначений під одноповерхову і багатоповерхову забудову. При тому, шар, який визначений під багатоповерхову забудову чітко збігається з тією територією, на якій планують побудувати багатофункціональний комплекс NEW.

За кадастровою мапою ця територія біля Центрального парку поділена на 14 ділянок, більша частина з яких у приватній власності.  При тому, вісім з них є у користуванні товариства «КАО-Холдінг» — на правах приватної власності й правах оренди у міськради. До того ж товариство орендує в міста ділянки у цій місцині ще з 2009 року і нещодавно мерія поновила їм право оренди ще на 4 роки 11 місяців. Цільове призначення ділянок — для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури.

Директор Центрального парку Юрій Приймак зазначив, що земля біля перетину Магістратської й Лесі Українки, є приватною територією.

— І вона утворилася тоді ж, коли й був створений цей парк. Я прийшов сюди працювати у 2008 році й вже тоді це була приватна територія. Вона перепродавалася при мені двічі чи тричі. Зокрема, там ще поряд є житлові будинки, одноповерхові, — каже Приймак.

— Чи маєте зауваження до проекту забудови? Оскільки цей об’єкт межує з парком, — питав журналіст.

— Я ще нічого не бачив, хто там має і що там має будуватися. Коли будуть обговорення, от тоді й будемо говорити, — відповів чоловік.

Орієнтовне місце забудови. Комплекс «NEW» буде поряд ще й з приватними будинками, що розташовані поруч з Центральним парком

Подивитися презентацію комплексу «New» повністю можна за цим посиланням.

А Центральний парк, нагадаємо, більше не має ім'я Максима Горького.

Опитування

Підтримуєте будівництво скляної висотки поряд з Центральним парком?

Читайте також:

«Стіна намокає, на стелі — тріщина». Жителі будинку на Соборній бояться обвалу

Сквер Альтмана має буклет, ліхтарі для «Хіміка» — у 2020 році. Ремонт зон відпочинку у Вінниці

Алея 12,7. Що буде на набережній від Водоканалу до Сабарова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (70)
  • аноним

    Винничане терпят, наглейте дальше
  • Семен Сосницкий

    Самый крутой проект в Виннице. Но винничанам всегда все не так, только бы все обосрать. Так и останется Винница задрыпаным селом
  • Юлия Городкова

    А чому не було громадського обговорення стосовно побудови автомийки ,,Central wosh  place,, по вул.Магістратська ,98-Г відкритого типу ,яка отруює повітря усьому мікрорайону?Адже недалеко парк,дитячі  атракціони...Парк має залишитись парком!І не можна зводити такі будівлі(не кажучи вже про автомийку).Де потім відпочиватимуть діти?!Катастрофічно не вистачає садочків,шкіл...Відчуття, що скоро зроблять як у Китаї,щоб яблуку ніде впасти!
  • Нила Попенко

    Коментарі почитайте.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up