Скільки громадського транспорту їздить дорогами Вінниці? Ми дізналися

Скільки громадського транспорту їздить дорогами Вінниці? Ми дізналися
Тролейбус на вулиці Лук'яненка (колишня — Ватутіна). Фото: transphoto.org
  • Ми порахували, що загалом у Вінниці близько 150 одиниць муніципального транспорту: це автобуси, трамваї й тролейбуси.
  • А також є 223 маршрутки приватних перевізників.
  • Скільки з них їздить по маршрутах? І на якому напрямку найбільше транспорту?

Днями ще два швейцарських трамваї вивели на колії у Вінниці. Наразі уже 18 «Tram 2000» курсують по маршрутах.

А скільки загалом у місті є муніципального транспорту та маршруток? Яка їхня кількість на маршрутах? Про це дізналися з рішень виконкому міськради та завдяки додатку «Транспорт Вінниця».

Автобусів утричі менше за маршрутки

Виконком міськради 11 січня ухвалив рішення №41 «Про затвердження мережі автобусних маршрутів у Вінницькій міській громаді». 

Відео дня

З нього дізналися, що «Вінницька транспортна компанія» має загалом 69 муніципальних автобусів. Не всі з них виходять на маршрути: деякі тримають у запасі, на випадок зламання основного транспорту. Тож на 20-ти маршрутах працюють 61 муніципальний автобус.

Найбільше — по шість автобусів — випускають за маршрутами №21 «Барське шосе - Педколедж», №19 «Вишенька - Вінницькі Хутори», №7 «Шепеля – Пирогово».

Найменше — по одному автобусу — діє за маршрутами №16 «Водоканал - Барське шосе - Аграрний університет», №20 «Водоканал - Хутір Шевченка».

А от приватні перевізники загалом мають 224 маршрутки, з яких випускають на рейси 209.

Найбільше транспорту — по 15 одиниць — закріпили за маршрутами: №2Б «Площа Шкільна – смт Десна», №17А «Лугова – ТЦ «Метро», №20А «Зулінського – Лугова», №23А «Первозванного – Залізничний вокзал».

Найменше маршруток — усього по дві — діють за такими напрямками: №9А «Залізничний вокзал – Хутір Шевченка», №19А «Центральний автовокзал — с. Вінницькі Хутори (Покровська)», №19Б «Центральний автовокзал — с. Вінницькі Хутори (Незалежності)», №30Б «Центральний автовокзал – Писарівка», №30А «Центральний автовокзал – Щітки», 31А «Корея – Залізничний вокзал».

Приблизна статистика по електротранспорту

Щодо електротранспорту, то тут маємо приблизну статистику. Річ у тім, що посадовці склали рішення про затвердження маршрутної мережі, де не вказали кількість трамваїв та тролейбусів по кожному з маршрутів.

Тому завдяки сервісу map.et.vn.ua ми наочно побачили (на 17 січня - авт.), скільки електротранспорту виходить у будні на дороги Вінниці. Його можна простежити по GPS, який встановлений на бортах.

Найбільше трамваїв на маршрутах №4 «Барське шосе – Залізничний вокзал» (17 вагонів) та №6 «Вишенька – Залізничний вокзал». Найменше — на №2 «Вишенька – Барське шосе» (3 вагони) та №3 «Вишенька – Електромережа» (3).

Щодо тролейбусів, то найбільше побачили на маршруті №3 «ВПЗ – Вишенька» (12), №4 «Вишенька – Лугова» (9), №5 «Вишенька – Залізничний вокзал». 

Найменше тролейбусів, тільки по одному «рогатому», на таких маршрутах: №12 «Аграрний університет – Гетьмана Мазепи», №16 «Вишенька - Муніципальний ринок - ВПЗ», №17 «Залвокзал – Академічний», №19 «Гніванське шосе - Немирівське шосе», №20 «Вишенька - Хутір Шевченка».

Як вам такий розподіл громадського транспорту по маршрутах у Вінниці? Де, на вашу думку, не вистачає транспорту? А де його забагато? Пишіть у коментарях!

 

Читайте також:

Чи відновився рух маршрутів 5А, 10А, 11Б та 16А?

Члени сімей загиблих військових можуть безплатно їздити у транспорті Вінниці

Вінниця посіла перше місце у рейтингу громадського транспорту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Ніна Бендовська

    Було б непогано,якщо так можна багато працюють до 22:00,а добератися немає чим..я говорю за Корею,пятничани,старе місто
  • Ніна Бендовська

    Я постійно бачу їздять тролейбуси,і їздять по графіку,претензій до транспорту немає

    Ніна Бендовська reply Ніна Бендовська

    Трамваї паршиво ходять,а тролейбуси краще набагато.но буває запізнується.зараз зима..пробки,ломаються..дорога є дорога...

    Ніна Бендовська reply Ніна Бендовська

    Stanisław Kizilow незнаю може ошибаюся...

    Stanisław Kizilow reply Ніна Бендовська

    Ніна Бендовська серйозно?
  • Oksana Yaschuk

    Це зручно і комфортно.
  • Владимир Кинзерский

    Тролейбус 6  дуже мало. А вдень ще менше.   А 20 зовсім не ходить. Зате 5 тролейбус один за одним.

keyboard_arrow_up