Все ще відрізані від міста? Дізналися, чи відновився рух маршрутів 5А, 10А, 11Б та 16А

Все ще відрізані від міста? Дізналися, чи відновився рух маршрутів 5А, 10А, 11Б та 16А
Рух маршрутів 5А, 10А, 11Б та 16А відновили
  • У вівторок, 9 січня, маршрути 5А, 10А, 11Б та 16А не виїжджали за межі міста. Через це жителі окружних територій Вінниці не могли поїхати ні в місто, ні виїхати з міста. 
  • Чи відновився наразі рух громадського транспорту і чи повториться така ситуація знову? Дізналися ситуацію, яка є сьогодні.

З повідомлень читачів та попереджень від сільських рад, окружних територіальних громад Вінниці, дізналися, що 9 січня маршрутки, які були там єдиним варіантом проїзду з міста та в місто, не будуть курсувати через перевірки Укртрансбезпеки.

Як виявилося, річ у тім, що на цих маршрутах досі не підписані маршрутні паспорти. З коментаря голови Агрономічненської ОТГ дізналися, що така ситуація вже три роки. Причиною є те, що спочатку через карантин, а потім через воєнний стан не могли провести конкурс, без якого поліція Вінницької області не мала права договори підписувати. І Укртрансбезпека, згідно з законодавством, повинна штрафувати водіїв через те, що вони виїжджали за межі міста без погодження правоохоронних органів.

Детальніше про це ми розповідали у цьому матеріалі:

Відео дня

Через це були написані звернення до губернатора області, щоб розв'язати цю проблему. Перевізники відмовляються продовжувати виїжджати на маршрут, оскільки їх штрафують, а люди, які переважно працюють та навчаються в місті, просто відрізані від нього.

І сьогодні, 12 січня, знову зателефонували голові Асоціації перевізників Вінниці, щоб дізнатися, яка ситуація наразі.

Транспорт їздить

Наступного дня маршрутки та автобуси почали знову курсувати за межі міста. Також відбулася зустріч з представниками військової адміністрації, на якій вирішили, що попри воєнний стан паспорти будуть робитися.

— З понеділка їх підпишуть і поліція, і голови Агрономічненської та Якушинецької ОТГ, і я думаю, що автобуси вже будуть їздити безперебійно, — сказав керівник Асоціації перевізників Олександр Гота.

Щодо штрафів, які отримали водії, то пан Олександр розповів, що це питання ще також будуть підіймати, адже вони не могли не виїжджати, особливо в ті морози, які припали на день інциденту.

— І ми ж не могли взагалі зупинитись, бо це був би повний колапс, і страждали по суті зовсім невинні люди, наші пасажири, яких все до того влаштовувало. Був побудований графік, маршрут і всі знали, коли й чого очікувати, — каже голова. — Здається, п'ять штрафів по 17 тисяч гривень тоді отримали водії. Але оскільки це не через їх помилку чи перевізників, то будемо далі звертатися, щоб якось і це питання вирішити. Адже суми теж немаленькі.

Надалі всі такі моменти будуть контролюватися, сказав Олександр Гота, щоб і мешканці міста та сіл, і перевізники більше не ставали заручниками таких ситуацій.

Однак маємо ще іншу версію цих подій. Нині з'ясовуємо, чи вона правдива. Її напишемо за результатами.


Читайте також:

Як виховати свого собаку і як дресирування може перерости у спорт? Дізналися у кінолога

Контакт з тваринами та інноваційне крісло. Розповідаємо про центр реабілітації ветеранів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Галина

    Недовго будуть курсувати до 22 січня .
    Нема чим хвалитися толком ніхто нічого не зробив

    Лілія Дубровіна reply Галина

    А чому лише до 22 січня, а потім шо ?
  • Cergey

    Звісно і Ви страждали,тому що не зібрали дань,а люди могли пересісти на тролейбуси -електро.Це просто владу треба поштормити
  • Читач75

    Панове журналісти! З Вашої статті виходить, що маршрутки 3 роки вже їздять незаконно, а отже, в тому числі, і не сплачують податки. Керівництво міста/області не знати про таке не може, а отже закривали на це чомусь очі. Наламала всі плани УТБ. Цікаво, куди всі органи дивилися раніше.

    Також цікаво, яким чином підписували документи іншим перевізникам громади/області/країни, якщо і ковід і війна у всіх областях,  а немає документів тільки у маршруток на Агрономічне.

    Прошу автора матеріалу, по можливості розкрити тему і повідомити суспільству, як працюють інші маршрутки і чи є у них дозволи

keyboard_arrow_up