«Сказати, що я ох***ий, нічого не сказати». Як склалася доля скандальних вінницьких дрифтерів?

«Сказати, що я ох***ий, нічого не сказати». Як склалася доля скандальних вінницьких дрифтерів?
Сергій Королик та Іван Гарашков. Скриншот з соцмереж
  • Пам'ятаєте Івана Гарашкова та Сергія Королика, які нахабно дрифтували на центральних площах в середмісті Вінниці? Дізналися їх долю після затримання поліцією.
  • Одного чекає екстрадиція, інший нині — під домашнім арештом. За що і чому?

Дрифт на центральних вулицях Вінниці, арешт та ізолятор. Згадали? Мова йде про 23-річного дрифтера Івана Гарашкова з Молдови, який на площах Ліверпуль та Європейській, на іномарці Ford Fusion двічі влаштував ризиковані маневри, наражаючи людей на небезпеку. А ще одіозний молодик записував всі свої покатушки на відео і поблікував їх. До затримання і арешту Гарашков вів себе зухвало і нецензурно висловлювався на адресу правоохоронців.

На початку цього року в обласному главку поліції повідомили, що громадянину Молдови, якого поліцейські затримали 19 січня на вулиці Брацлавській, Вінницький міський суд присудив запобіжний захід. Не дивлячись на сльози дрифтера, його арештували терміном на 40 діб.

Відео дня

Затриманий молодик розшукувався правоохоронними органами Республіки Молдови, де його засудили до 5 років позбавлення волі.

«За фактом хуліганства Вінницьким районним управлінням поліції розслідується кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу України», — казали тоді у відділі комунікації поліції Вінницької області.

Згодом, 9 лютого, у Вінницькому апеляційному суді розглянули апеляцію громадянина Молдови Івана Гарашкова, який 18 січня влаштував дрифт у центрі міста. Чоловікові дали 40 діб арешту та мали екстрадувати на Батьківщину, але він з цим не погодився. 

Іван Гарашков, фото з соцмереж

Під час засідання дрифтер розповів, що уже перебував в ізоляторі 40 діб у 2020 році. Сидів у Києві, його тоді затримали за схожих обставин. У Єдиному державному реєстрі судових рішень ми знайшли цьому підтвердження.

За рішенням Вінницького суду Гарашкова вирішили залишити в ізоляторі тимчасового тримання до 27 лютого.

Екстрадиція

З початком війни про Івана Гарашкова забулися, про його подальшу долю нічого не було відомо. Запиталися в обласному главку, де зараз одіозний молдавський дріфтер?

— Слідчі повідомили, що адміністративну відповідальність було закрито, і Гарашкова, скоріше всього, відпустили, — говорить Вадим Кобзар, речник Головного управління Нацполіції області у Вінницькій області. — Його екстрадиційний арешт закінчився, а криміналу в його вчинках не було, лише порушення правил дорожнього руху. 

Більше інформації про Івана Гарашкова ми дізналися з його Інстаграм сторінки. Дріфтера, який знаходився у міжнародному розшуку за подібні хуліганства в себе на батьківщині в Молдові, тепер чекає екстрадиція.

Молодик від такої новини «ох***ий», — ділиться він враженнями в соцмережі. 

«Вчора п'ятого квітня стало відомо, що заступник Міністра Юстиції України з питань Європейської Інтеграції Коломієць Валерія Рудольфівна, підписала наказ щодо мене. Цитую «Наказую: видати громадянина Республіки Молдова (ПІБ) з України до Республіки Молдова, для виконання покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, призначеного вироком суду м. Бельці від 18.11.2019». Сказати, що я ох***ий, це нічого не сказати. Навіть не перевірили обставини справи та інших моментів у справі. Ну, що ж з огляду на все це, виходить що найближчим часом, мене екстрадують на батьківщину».

Чим хлопець з міста Бельці так провинився в Молдові, що йому довелося переїхати в Вінницю? 

З 2017 до 2018 року в Молдові на ім'я бельцького гонщика Гарашкова виписали 53 протоколи за різні порушення правил дорожнього руху. З них 13 матеріалів направлено до суду, за ними передбачено покарання у вигляді позбавлення права керувати транспортним засобом. Ще дев'ять складених протоколів передбачають заміну штрафу позбавленням прав.

Крім цього, на хлопця заведені дві кримінальні справи: за хуліганство та керування транспортним засобом у стані сильного алкогольного сп'яніння.

Домашній арешт

Сергій Королик та Іван Гарашков

В автівці Ford Fusion, яка здійснювала маневри біля Вежі 18 січня, крім дрифтера з Молдови, був помічений і вінницький гонщик Сергій Королик. До цього молодик у відеозверненні просив вибачення в городян, за гонки на площі Ліверпуль, які здійснював на автомобілі BMW.

— Заїхав водій BMW і влаштував «дрифт-шоу». Це зафіксували камери Ситуаційного центру м. Вінниця. Порушнику загрожує два адміністративні протоколи, — коментував тоді начальник КП «Муніципальна Варта» Віталій Чигур. — Такі дії неприпустимі. На цій площі завжди чимало людей. Окрім закладів харчування, там поруч ліцей та зупинка громадського транспорту. Запис відеокамер ми передали працівникам патрульної поліції.

Сергій Королик

Днями від читачів сайту 20minut.ua в редакцію надійшла інформація про те, що хлопця затримали в Києві за мародерство та везуть до Вінниці. Але в обласному главку дана інформація не підтвердилася. За їхніми даними, Королик під час війни знаходився у Вінниці під домашнім арештом за інший злочин.

— Сергію Королику в минулому місяці було оголошено підозру про вчинення злочину, а саме — крадіжку мобільного телефону у Вінниці, — коментує речник ГУ Нацполіції Вінниччини. — За злочин хлопцю обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Попередньо, йому загрожує до шести років позбавлення волі.

 

Читайте також:

Понад півсотні протоколів. Дізналися, чому молдовського дрифтера розшукував Інтерпол

Нові дані про дрифтера з Молдови. Гарашков має інвалідність та стоїть на обліку у психіатра

Дрифт на площі Ліверпуль. Водій BMW вибачився перед вінничанами

Дрифт на площі Ліверпуль. Водія BMW запросили в поліцію отримати два адмінпротоколи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • AK

    А можна у дайджесті (це такий перший абзац жирним шрифтом) написати все коротко, щоб тисячі людей не перечитували цей соцмередний абсурд?
  • Лела Попіль

    Обох на війну і весь суд.
  • Вадим Шевчук

    да пес с ними. за руль их на фронт возить снаряди.
  • Анатолий Волянский

    100%,кому они сейчас на.. х ер нужны

keyboard_arrow_up