Понад півсотні протоколів. Дізналися, чому молдовського дрифтера розшукував Інтерпол

Понад півсотні протоколів. Дізналися, чому молдовського дрифтера розшукував Інтерпол
Іван Гарашков неодноразово ставав фігурантом скандальних подій
  • Поки 23-річний громадянин Республіки Молдова, що влаштував у Вінниці дрифт-шоу, перебуває в ізоляторі, про його подвиги пишуть не лише вінницькі ЗМІ.
  • На батьківщині гонщика розповідають, за які заслуги він змушений був залишити рідну країну.

Вінницькі патрульні, нагадаємо, в ніч на 19 січня на вулиці Брацлавській затримали водія Ford Fusion, який їздив пішохідною зоною в центрі міста. Українські правоохоронці з'ясували, що порушником виявився Іван (Іон) Гарашков громадянин Молдови, уродженець Бельц, оголошений у міжнародний розшук за вчинення хуліганства у його країні. Також під час обшуків в автівці знайшли та вилучили зброю.

Згідно з рішенням суду 40 днів з моменту затримання Іван Гарашков перебуватиме під вартою. Після його екстрадують на батьківщину. 

Відео дня

Затриманий із рішенням суду не згодний. Він зазначив, що офіційно в базі Інтерполу не перебуває. Каже, півтора року тому його вже затримували за подібних обставин у Києві. Тоді він теж перебував 40 діб в ізоляторі. За цей час з Республіки Молдови не надійшло жодного документа щодо його екстрадиції. До того ж має інвалідність першої групи, у Молдові стоїть на обліку у психіатра.

За допомогою молдавських ЗМІ вияснили, чим 23-річний молодик  встиг прославитися у себе на Батьківщині.

ДТП, інсценізація смерті, порушення ПДР

Той самий Ford Fusion, на якому Гарашков дрифтував в центрі Вінниці

Як зазначає «Бельцкий независимый портал», до втечі на Україну Іван Гарашков неодноразово ставав фігурантом скандальних подій в рідній Молдові. В серпні 2018 року цей молодик написав у соцмережі про парі, в якому він обіцяв доїхати з Бельц до Кишинева за 40 хвилин. Пізніше один із друзів водія опублікував допис про його загибель у ДТП. Згодом з'ясувалося, що повідомлення було фальшивим.

У листопаді того ж року на хлопця одягли кайданки за непокору поліцейським. Патрульні помітили на одній із бельцьких доріг автомобіль Audi, який рухався не за правилами та створював загрозу безпеці для інших учасників дорожнього руху. 

Поліцейські попросили водія зупинитися, він цього не зробив, а навпаки, додав швидкості. Коли машину наздогнала та заблокувала поліція, водій закрився всередині салону та відмовлявся пред'явити документи. Потім він заявив, що їх він не має. 

Іван Гарашков відмовлявся проїхати до поліцейської дільниці для встановлення особи та складання протоколу. Його попередили, що у разі відмови щодо нього застосують фізичну силу. Ці попередження він також проігнорував.

Молдавські ЗМІ про пригоди Гарашкова

У жовтні 2019 року лихач із Бельц вчинив скандал у столичній поліцейській дільниці після того, як зіткнувся з таксі. Виїжджаючи з паркування, він на автомобілі Toyota вдарив машину таксі.Таксист зв'язався з адміністратором своєї служби, який звернувся до поліції. 

За словами адміністратора служби, молодик представився поліцейським, але не пред'явив жодних підтверджуючих документів. Згодом водій відмовився пройти перевірку на алкоголь. Відносно хлопця порушили кримінальну справу за відмову від медичного огляду. Повідомлялося, що поліція мала намір позбавити його прав водія.

Півсотні протоколів і міжнародний розшук

Бєльцький гонщик фігурує в міжнародному розшуку

З 2017 до 2018 року на ім'я бельцького гонщика Гарашкова виписали 53 протоколи за різні порушення правил дорожнього руху. З них 13 матеріалів направлено до суду, за ними передбачено покарання у вигляді позбавлення права керувати транспортним засобом. Ще девять складених протоколів передбачають заміну штрафу позбавленням прав. Крім цього, на хлопця заведено дві кримінальні справи: за хуліганство та керування транспортним засобом у стані сильного алкогольного сп'яніння.

У грудні 2020 року стало відомо, що молодика затримала українська влада. Його мали екстрадувати до Молдови.

Як повідомляла тоді в поліції Бельц, хлопця оголосили у національний та міжнародний розшук за злісне хуліганство. За осудною статтею бельчанину загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

 

Читайте також:

Дрифт, понти і сльози. Все про «покатушки» вінницьких гонщиків і скандальне затримання

Браслет зняли, бо взимку носити незручно... Як просувається суд по справі ДТП на Богуна

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Людмила Паламарчук

    До появи соц.мереж лиш твоя сім‘я знала,зо ти ідіот!
  • Любов Детюк

    А це нормально, що у статті, написано «на Україну», це так задумано?
  • Olga Limonova

    -
  • Слава Заболотний

    - вин а не дрифтер

keyboard_arrow_up