Дрифт, понти і сльози. Все про «покатушки» вінницьких гонщиків і скандальне затримання

Дрифт, понти і сльози. Все про «покатушки» вінницьких гонщиків і скандальне затримання
Фото: скріншоти із соцмереж
  • Публічна демонстрація навичок екстремального водіння трьома дрифтерами в центрі Вінниці закінчилася арештом одного із них.
  • Розказуємо про скандальну історію, яка поставила на вуха всю Вінницю. 

Резонансу історія вінницьких дрифтерів набула кілька днів тому. Спочатку в мережі опублікували відео, на якому водій на чорному BMW дрифтує посеред площі Ліверпуль. Через кілька днів у дворі 17-го ліцею зафіксували викрутаси на автівці вже у виконанні Infiniti. З власником чорного BMW завдяки місцевому активісту вінничанам навіть пощастило познайомитися в соцмережах. Розказуємо, як починалася ця історія. 

«Сповідь» дрифтера з Ліверпулю

Очільник «Дорожнього контролю Вінниці» Володимир Затайдух на сторінці у фейсбуці опублікував відео з вибаченнями водія чорного BMW, який на пішохідній зоні біля Макдональдсу робив викрутаси. У вступному слові очільник ДКВ говорить: «Усі ми помиляємося. Людина повністю усвідомлює свою провину».

Далі спіч продовжив водій іномарки, який представився Сергієм: «Хочу вибачитися за свій вчинок. Я усвідомлюю свою провину. Мені випишуть два адмінпротоколи. Я гадаю, що це правильно. Більше так не буду робити», — обіцяє хлопець.

Відео дня

Щире зізнання Сергія, як виявилося згодом, було просто сарказмом на камеру. Оскільки за кілька годин після дрифту на площі Ліверпуль, за участю цієї автівки сталася ДТП.

Під час перевірки патрульні виявили, що за водіння напідпитку ще в жовтні суд позбавив водія права керувати автомобілем. Інспектор склав на водія постанову за четвертою частиною статті 126. Це штраф 20 400 гривень.

— На розгляд прийшла справа про порушення, пов’язані з дрифтом на площі Ліверпуль. Санкції статті передбачають, що накладати штраф на водія, який позбавлений права керувати автомобілем, можна стільки разів, скільки він сідатиме за кермо, — розповідав старший інспектор пресслужби патрульної поліції Віктор Постоловський. — Кермування авто на площі — це ще одне порушення, за нього також передбачений штраф у розмірі 20 400 гривень. 

У поліції підтверджували, що як до інциденту на площі, так і після нього на водія BMW складали інші постанови: рух тротуаром, вимкнені покажчики повороту перед початком маневру, перевищення швидкості. Та оскільки санкція статті про позбавлення водія права керувати авто значно перевищує попередні порушення, вони усі нею поглинаються. Тож сплачуватиме він лише за два випадки керування без прав — 40 800 гривень.

Сергія це не зупинило : хлопець незабаром в сторіс соцмереж нецензурно ображав правоохоронців. І це не кінець історії, хлопець продовжив дрифт-челендж, але це вже у наступній серії.

Арешт молдавського дрифтера 

Поки соцмережі горіли від коментарів по вищезгаданого дрифтера на площі Ліверпуль та у дворі 17-го ліцею, свої покатушки на площі Ліверпуль і згодом, 18 січня, біля Вежі демонструє Ford Fusion без номерів.

Водія швидко вичисляють: ним виявився 23-річний Іван Гарашков з Молдови. Разом з ним, на пасажирському кріслі, сидів…той самий Сергій, відео каяття якого ви бачили раніше.

Молдавський дрифтер виявився досить одіозною особистістю. Коротке розслідування журналістів 20minut.ua і ми дізналися, що у 2018 році хлопчина із міста Бєльци інсценізував автокатастрофу та власну смерть у Молдові.

Потім Іван воскрес на території України. З того часу перебуває у міжнародному розшуку за вчинення хуліганства у Молдові, і навіть у Росії. Про це писали молдавські ЗМІ.

Вся ця історія з трьома дрифтерами і їх відвертою пихою дещо затягнулася. Аж поки ввечері 18 січня Вадим Павлов, головний редактор RIA/20minut.ua на власній сторінці у Фейсбуці не опублікував допис. 

«Поки на кожен такий дрифт не буде жорсткої реакції, ми будемо жити як живемо. І далі читати про перегони і смерті, де знову буде одне — безкарність, — наголосив Павлов.

Цей допис, як виявилося потім, мав дієву і миттєву силу. В ніч на 19 січня автомобіль 23-річного громадянина Молдови зупинили кілька екіпажів поліції Вінниці. Під час огляду у салоні транспортного засобу вилучили зброю. Далі — затримання.

Вже серед ночі Іван зняв відео де плаче і бідкається через те, що на нього тиснуть. 

— За що, за дурний жарт? Я що п'яний за кермом, чи під наркотиками був? — плакав Іван під час арешту і знімав відео. А також публікував дописи в Інстаграм.

Серед ночі вінницька поліція повідомила про те, що Івана Гарашкова було доправлено у відділок. 

Зранку 19 січня прес служба вінницького главку опублікувала інформацію, що до обрання запобіжного заходу молодик перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання. Вилучену зброю направлено на експертизу. 

Слідство Вінницького районного управління поліції розпочало кримінальне провадження за ч.2 ст. 296 ККУ (хуліганство). Таке правопорушення карається ув’язненням терміном до чотирьох років.

Але це ще не кінець історії. Водій Infiniti, який влаштував дрифт на подвір’ї 17 школи — знайомий Сергія і Івана. Вони усі разом, у той самий день, маневрували біля музею Пирогова, а потім поїхали у центр Вінниці…влаштовувати покатушки. З власних джерел журналісти 20minut.ua дізнались, що водія звати Андрій. Відео можна переглянути нижче. 

Але вінницькі поліцейські, за нашою інформацією, не виписали на нього штраф, оскільки не змогли довести, хто був за кермом. 

 

Читайте також:

Браслет зняли, бо взимку носити незручно... Як просувається суд по справі ДТП на Богуна

«Я ніколи не пробачу». Покалічений п'яною водійкою на Богуна Андрій Тарасюк дав свідчення на суді

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (27)
  • Андрій Мельник

    Все оказалось не так і просто
  • Александр Эрст

    Я так розумію, щоб інсценізувати власну смерть, потрібно щонайменше підкласти підходящий по параметрам труп? А його в магазині не купиш і з глини не зліпиш, це дуже серйозний злочин. І доки Зе в Молдові, можливо, варто було б як Чауса цього красеня в багажнику відвести в Молдову і подарувати як презент?
  • Читач80

    Полисмены красавцы🤣 понтанулись, типа поймали опасного преступника, ведь это же зло во плоти! Это новость  номер один! резонанс!!

    Но и лоханулись пи*дец! Как он из отделения отправил сторис? Откуда? Каким образом?? У него же ствол был, его задержали в наручниках и с конвоем ведут!! Откуда сторис???

    Бредятина полная, клоунада блядь!!🤣🤣
  • Раїса Мельник

    Посадити ублюдка

keyboard_arrow_up