Що ви робите для перемоги України? Ми запитали вінничан

Що ви робите для перемоги України? Ми запитали вінничан
  • Триває 448 доба повномасштабної війни росії проти України. 
  • Якщо на початку бачили, як люди масово записувалися у військкомати, здавали кров та готувалися до оборони Вінниці, то за більш ніж рік великої війни, за нашими спостереженнями, масштаби допомоги значно знизилися.
  • Як та чим допомагають вінничани нашим захисникам?

Запитували перехожих вінничан, які проходили по Центральному парку. Їх відповідь на питання «Що ви робите для перемоги України?» можете побачити у відео. Далі у матеріалі текстова версія відеоролика.

Жанна (34), дизайнерка:

Відео дня

— Чоловік у мене донатить. Я роблю внески на менші суми, але стараюсь скидати на більшу кількість зборів на армію. Ми це робимо впродовж усієї повномасштабної війни. Планую невдовзі знову почати плести маскувальні сітки.

Віталій (41), заступник директора в спортшколі:

— Я долучаюсь фінансово до зборів на підтримку ЗСУ. У Вінниці неодноразово допомагали розвантажувати гуманітарну допомогу. Це я продовжую робити у вільний від роботи час. Бо розумію, що на передовій набагато важче, там люди життям ризикують. А ми хоча б зробимо мінімальний внесок у перемогу.

Тетяна (46), швачка:

— Я допомагаю фінансово: роблю благодійні внески на армію. І до того ж закликаю це робити усіх своїх знайомих. Бо, на жаль, зараз, люди забули, що йде війна. Доводиться просто вмовляти переказати тих 100 гривень. Плюс, я працюю і цим допомагаю підіймати нашу економіку.

Павло (50), професор кафедри ІТ:

— На початку вторгнення я вступив до добровольчого підрозділу ТрО. І періодично перераховую кошти на підтримку Збройних сил України. У моєму колі спілкування — ніхто не втомився від війни. Кожен робить щось, щоб допомогти нашій армії.

Інна (55), домогосподарка:

— Мій чоловік якраз зараз воює, пішов до війська від початку повномасштабної війни. Нині з підрозділом на Донецькому напрямку. Плюс, ми сім'єю робимо внески на армію.

Наталія (62), вихователька у дитсадку:

— Допомагаємо родиною, як можемо. Разом з донькою привезли тканину на маскувальні сітки. Ми їх нарізали та передали тим, хто плете. А коли похолодає, то думаю, почну в'язати носки нашим солдатам. Але сподіваюсь, що до холодів уже буде наша перемога.

Анатолій (81), пенсіонер:

— Я б і радий працювати на благо війська, але вже сил не маю. Переселився з Лимана до Вінниці. У вашому місті мені подобається.

 

Читайте також:

Чи можна проводити масові гуляння у Вінниці під час війни — ми запитали

Як за 10 мільйонів гривень переробили Меморіал Визволення у Вінниці

У Вінниці ремонтують РАЦС, зруйнований обстрілом 14 липня. Коли завершать роботи?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач34

    Я просто молюся за мир (нікуди не йду, роблю це в душІ) і налаштовую друзів, як легше психологічно пережити цю сіру полосу.

    Так робить більша частина вінничан.
  • Читач34

    І на якій це з комп'ютерних кафедр міста є викладач Павло? Я щось такого не знаю

keyboard_arrow_up