«Сам він з Іваново». Встановили рашиста, який вбив ракетою маленьку Лізу

«Сам він з Іваново». Встановили рашиста, який вбив ракетою маленьку Лізу
Рашист Валерій Боровіков — командир екіпажу літака, який наводив ракети на Вінницю 14 липня 2022 року / з телеграм-каналу OSINT Бджоли
  • Його прізвище Валерій Боровіков, номер телефону +79065102932 (вотсап).
  • Він заступник командира російської ескадрильї, яка наводила ракети на Вінницю 14 липня 2022 року, коли загинуло 27 людей.
  • Убивцю встановила спільнота OSINT Бджоли+.

Інформацію про навідника ракет розмістили у Телеграм-каналі.

«Всіх розшукаємо, ніхто не заховається», — читаємо у повідомленні, в якому також закликають небайдужих долучатися до пошуку російських убивць.

Що саме поширили «бджоли»?

Майор армії рф Валерій Боровіков служить на посаді заступника командира ескадрильї літаків далекого радіолокаційного дозору А50У. З допомогою таких літаків виявляють об’єкти та наводять на них ракети. Місцем базування є місто Іваново, аеродром «Північний». Там також розташований Центр бойового застосування та перенавчання льотного складу.

Відео дня

«Бджоли» встановили, що Валерій Боровіков є командиром екіпажу А50У «Таганрог» (бортовий номер 41, реєстраційний № RF-94268. Саме цей борт з початку війни знаходився у білорусі і активно використовувався рашистами.

14 липня 2022 року за наведенням з літака А50У був здійснений ракетний удар по Вінниці. У той день загинуло 27 людей, серед яких маленька дівчинка Ліза і ще два малих хлопчики. Вщент спалено клініку «Нейромед», зруйновано Будинок офіцерів та Будинок побуту «Ювілейний», а також десятки навколишніх будівель.

У дописі наводять інформацію про рашиста-убивцю і його сім’ю. Додають фото доньки. Обіцяють так само розшукати й тих, хто випускав ракети.

Боровіков Валерій Олександрович (Боровиков Валерий Александрович), 25.07.1970, домашня адм. Іваново, мкр. московський, б.15 кв.189. Телефон +79065102932 (вотсап). ОК https://ok.ru/profile/533954644542.

Дружина: Боровікова (Григор'єва) Олена Борисівна (Боровикова Елена Борисовна) 16.11.1966, ОК https://ok.ru/profile/522950184426. Телефон +79109886181 (телеграм, вотсап).

Донька: Боровикова Дар'я Валеріївна 25.05.2005, ОК https://ok.ru/profile/569046516016.

 

У слідчих нема такої інформації

Журналіст «20 хвилин» поділився цією інформацією з речником обласного управління СБУ Денисом Закаблуком. За його словами, у матеріалах слідства відсутня наведена у Телеграм-каналі інформація.

Співрозмовник сказав, що передасть її слідчим. Вона буде взята до уваги. У випадку її підтвердження слідчі приймуть процесуальне рішення.

Нагадаємо, ракетний обстріл Вінниці 14.07.2022 розслідується управлінням СБУ у Вінницькій області за частиною другою статті 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни у поєднанні з умисним убивством».

У вересні минулого року в інтерв’ю речника СБУ одному з вінницьких сайтів зазначалося, що «...найближчим часом зможемо повідомити громадськості про осіб, причетних до ракетного обстрілу Вінниці. До речі, їх родичі громадяни України, мають опосередковане відношення до нашого міста».

 

Читайте також:

«Не сплатив ні копійки аліментів, а як син загинув, отримає сім мільйонів». Мати просить змінити закон

Два зеки з Вінниці планували воювати за терористів. Продовження історії вербувальника у «Вагнер»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Александр Скороденко

    Мабуть тут помилка, калібри для старту використовують морські платформи. Це надводні кораблі або підводні човни. Не дивлячись на це, цей тип   небезгрішний..
  • Рита Нагорная

    І що це дає? Дитини ж нема...
  • Ольга Борисюк

    Сука
  • Галина Сладкова

    Нелюди.

keyboard_arrow_up