Два зеки з Вінниці планували воювати за терористів. Продовження історії вербувальника у «Вагнер»

Два зеки з Вінниці планували воювати за терористів. Продовження історії вербувальника у «Вагнер»
  • Вінничанин вербував українських «тюремників» до терористичної організації «Вагнер».
  • Вчора, 22 лютого, чоловіка взяли під варту. На судовому засіданні стали відомі нові деталі справи.

У Вінниці діяв канал «рекрутингу» колишніх в’язнів до лав російської приватної військової компанії «Вагнер». Його заблокувала Служба безпеки України. Деталі у матеріалі:

Вінницький міський суд Вінницької області повідомив, що 22 лютого чоловіка, який підозрюється в державній зраді, взяли під варту.

Відео дня

Стало відомо, що вербувальнику 42-роки. Він встиг протягом листопада-грудня 2022 року знайти кандидата, який погодився воювати за терористів. Це теж вінничанин, який раніше відбував разом зі зрадником покарання за ґратами.

— Отримавши згоду від чоловіка, підозрюваний повідомив про факт успішного вербування представника так званої ПВК «Вагнера», а також надав свою особисту згоду на вступ до складу вищевказаного військового формування рф, з метою виконання бойових завдань, пов’язаних з охороною та обороною стратегічно важливих для держави-агресора об’єктів, а також об’єктів критичної інфраструктури зс рф на тимчасово окупованих територіях України, — зазначає пресслужба суду. — Після чого, підозрюваний отримав від представника так званої ПВК «Вагнера» роз’яснення щодо умов проходження військової служби, розмір грошового та майнового забезпечення, вид та місця виконання бойових завдань. А також детальні інструкції щодо подальших дій для здійснення переходу на бік ворога та участі в бойових діях проти України на боці держави-агресора.

Наступні 60 днів вербувальник перебуватиме під вартою Розгляд справи триває.

Довідка

Що з таке «Вагнер»? Вікіпедія говорить наступне:

Приватна військова компанія Вагнера — незаконне збройне формування, міжнародна злочинна терористична організація, що комплектується російськими та іноземними найманцями, засудженими злочинцями.

Створена 2013 року в Російській Федерації для участі у збройних конфліктах без залучення регулярних військ. Від 2022 року згадується також під назвою ПВК «Ліга».

Бере участь у бойових діях, зокрема, на сході України з 2014 року та під час повномасштабної війни проти України на боці Росії, у Сирії на боці союзника Росії режиму Асада, у Судані, у Лівії, у ЦАР.

Учасники групи підозрюються в численних воєнних злочинах, у злочинах проти людяності тощо, зокрема на території України. Включена до санкційних списків США, Європейського Союзу та Японії. 26 січня 2023 визнана Міністерством фінансів США транснаціональною злочинною організацією та 6 лютого 2023 року Верховною Радою України — міжнародною злочинною організацією.

 

Читайте також:

Уродженець росії працював у «Укроборонпром» та здавав позиції ЗСУ

У вінницькому апеляційному суді розглянули першу в цьому році справу про державну зраду

Нові підозри митрополиту: СБУ викрила чергові факти підривної діяльності очільника єпархії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ольга Борисюк

    От суки
  • Сергей

    У криминала  есть такая традиция  сдавать своих . Так и в этой ситуации из этого кодла кто то сдал чтобы повязали этих горе искателей приключений. В итоге один сдал другого, тот на параше, а  тот что сдал убрал соперника по криминалу!
  • Сергей

    Там целое кодло этих вербовальников! Нужно повязать всех! На параше отдохнут!

keyboard_arrow_up