Вінничанин вербував українських «тюремників» до терористичної організації «Вагнер»

Вінничанин вербував українських «тюремників» до терористичної організації «Вагнер»
  • У Вінниці діяв канал «рекрутингу» колишніх в’язнів до лав російської приватної військової компанії «Вагнер». Його заблокувала Служба безпеки України.

Вінничанин, який 15 років провів за ґратами за розбій та групове зґвалтування, шукав кандидатів та пропонував їм вступити до російської ПВК, аби надалі воювати проти України. За це пропонував грошову винагороду у розмірі від двох до чотирьох тисяч доларів на місяць. Про це інформує Служба безпеки України.

— За даними слідства, агентом рашистів виявився місцевий рецидивіст. Саме через широке коло зв’язків у кримінальному середовищі, в тому числі на території країни-агресора, на нього вийшов представник угруповання «Вагнера» і запропонував свою допомогу у війні проти України, — зазначать у повідомленні СБУ. — За вказівкою ворога вінничанин почав підшукувати кримінальників для залучення до складу приватної військової компанії рф. Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільні телефони і комп’ютерну техніку із доказами його листування з «вагнерівцем».

Відео дня

Затриманому чоловіку оголосили про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Його планують взяти під варту.

Детальніше у відео:

До речі, у Вінниці затримали зрадницю, яка допомагала окупантам на Херсонщині.

Довідка

Що з таке «Вагнер»? Вікіпедія говорить наступне:

Приватна військова компанія Вагнера — незаконне збройне формування, міжнародна злочинна терористична організація, що комплектується російськими та іноземними найманцями, засудженими злочинцями.

Створена 2013 року в Російській Федерації для участі у збройних конфліктах без залучення регулярних військ. Від 2022 року згадується також під назвою ПВК «Ліга».

Бере участь у бойових діях, зокрема, на сході України з 2014 року та під час повномасштабної війни проти України на боці Росії, у Сирії на боці союзника Росії режиму Асада, у Судані, у Лівії, у ЦАР.

Учасники групи підозрюються в численних воєнних злочинах, у злочинах проти людяності тощо, зокрема на території України. Включена до санкційних списків США, Європейського Союзу та Японії. 26 січня 2023 визнана Міністерством фінансів США транснаціональною злочинною організацією та 6 лютого 2023 року Верховною Радою України — міжнародною злочинною організацією.

 

Читайте також:

Уродженець росії працював у «Укроборонпром» та здавав позиції ЗСУ

У вінницькому апеляційному суді розглянули першу в цьому році справу про державну зраду

Нові підозри митрополиту: СБУ викрила чергові факти підривної діяльності очільника єпархії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталья Кудирко

    Сказитися треба! У Вінниці вербують у Вагнер.Як таке можливе???
  • Сергей

    Повязали простого исполнителя. Он что работал один ?
  • Alexandr Doda

    Поставте цю суку на площі... Люди самі все зроблять

keyboard_arrow_up