У Вінниці затримали зрадницю, яка допомагала окупантам на Херсонщині

У Вінниці затримали зрадницю, яка допомагала окупантам на Херсонщині
  • Зловмисницею виявилась мешканка Берислава, яка після захоплення українського міста активно співпрацювала з місцевою окупаційною адміністрацією.
  • Жінка передавала до створеної агресором «воєнної комендатури» списки учасників АТО та інших громадян, які потенційно могли чинити спротив загарбникам.

Отримані відомості ворог використав для проведення масових «облав» на помешкання місцевих жителів та викрадення людей. Від потерпілих вимагали «зізнання» у сфабрикованих справах. У разі відмови — застосовували тортури і погрожували вбивством.

Після визволення Херсонщини жінка втекла до Вінниці тут і була затримана. Про це інформує Управління СБ України у Вінницькій області.

Відео дня

Слідство також встановило, що зловмисниця допомагала окупантам орієнтуватися на місцевості і вказувала найкоротші шляхи до населених пунктів Бериславського району для його захоплення.

— Ще вона сприяла у «розквартируванні» російських окупаційних підрозділів в оселях українців, які перебували на підконтрольній українській владі території. При цьому сама запропонувала використовувати три власних гаражних приміщення для базування військової техніки і складування зброї рашистів, — зазначають у пресслужбі СБУ. — Після звільнення частини регіону вона намагалася втекти за кордон, щоб уникнути правосуддя. Втім, співробітники СБУ своєчасно встановили її місцезнаходження на території Вінниччини і затримали поблизу одного з місцевих об’єктів критичної інфраструктури.

При собі жінка мала мобілку, де була переписка з представниками окупаційного органу.

Зловмисниці оголосили підозру у державній зраді info. Планують взяти під варту. Триває досудове розслідування.

Два брати з Хмільника, нагадаємо, продавали автівки ввезені, як гуманітарну допомогу. Деталі ТУТ.

 

Читайте також:

«Хотів їжі». На Соборній п'яний чоловік побив вікна у фаст-фуді

Нові підозри митрополиту: СБУ викрила чергові факти підривної діяльності очільника єпархії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (30)
  • Светлана Петрушевская

    Жаль, що у нас  закони України!!!Кинути цю суку на  поталу людям!!!Розірвали на  тисячу маленьких кусочків за 5 хвилин!!!Тому і пику її не показують!!!
  • Тамила Вильцанюк

    Відкрийте її морду  нехай люди побачуть
  • Наталя Семенова

    Курву різати треба на куски
  • AK

    Хороша робота, але, боюсь, таких мерзот ще багато тут ходить і прикидується впо.

keyboard_arrow_up