Два брати з Хмільника продавали автівки ввезені, як гуманітарну допомогу

Два брати з Хмільника продавали автівки ввезені, як гуманітарну допомогу
  • Чоловіки ввозили автомобілі, як гуманітарну допомогу для потреб Збройних Сил України. Шукали покупців та продавали. Гроші йшли на рахунки фонду, яким керує один із підозрюваних.

Слідчі повідомили про підозру info жителям Хмільницького району у вчиненні незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги під час воєнного стану.

— За даними слідства, підозрюваний разом з братом організували продаж транспортних засобів, ввезених на територію України як гуманітарну допомогу для потреб Збройних Сил України, — зазначають у пресслужбі обласної прокуратури. — З цією метою підозрювані, використовуючи Інтернет платформи для продажу автомобілів «autoria.com» та «olx.ua», здійснювали пошук покупців та продавали їм автомобілі, отримуючи прибуток під виглядом сплати благодійних внесків на банківський рахунок Благодійного Фонду, який очолював один із  правопорушників, із цільовим призначенням «Благодійна допомога».

Відео дня

Машини у чоловіків вилучили. Їх вартість сягає майже один мільйон 522 тисяч гривень.

Підозрюваних планують взяти під варту з правом внесення застави два мільйони гривень кожному.

У поліції Вінницької області додали подробиці інциденту.

— За матеріалами досудового розслідування встановлено, що 35-річний засновник благодійного фонду разом з братом налагодив системне ввезення до України з-за кордону автомобілів на особливих умовах під виглядом адресної гуманітарної допомоги для ЗСУ. Отримавши транспортні засоби, фігуранти організовували їх ремонт та фарбування. Надалі, використовуючи інтернет платформи з купівлі-продажу автомобілів, зловмисники підшукували клієнтів, які були готові придбати позашляховики для військових, з подальшим оформленням фіктивних документів, що могли б засвідчити їх фактичну передачу, — підкреслюють у відділі комунікацій поліції Вінницької області. — Покупець мав перерахувати кошти за автівку на розрахунковий рахунок благодійної організації з обов’язковим зазначенням призначення платежу — «Благодійна допомога». Після отримання коштів, обидві сторони підписували акт приймання передачі адресної благодійної допомоги військовослужбовцям ЗСУ.

Таким чином зловмисники з продажу автівок отримали 2 135 000 гривень незаконного прибутку.

Під час проведення ряду санкціонованих обшуків на території станцій технічного обслуговування, які орендували зловмисники та за місцем їх проживання, слідчі вилучили докази їх протиправної діяльності та виявили пікапи, які готувались на продаж.

25-річну вінничанку, нагадаємо, підозрюють у продажі гуманітарної допомоги. Товару було приблизно на пів мільйона гривень. Жінка це рішення оскаржує та навіть сплатила понад 200 тисяч гривень застави. Деталі у матеріалі:

 

Читайте також:

«Хотів їжі». На Соборній п'яний чоловік побив вікна у фаст-фуді

Нові підозри митрополиту: СБУ викрила чергові факти підривної діяльності очільника єпархії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (59)
  • Олена Степанівна

    Якби розстрілювали за зраду України.
    То б інші би подумали чи вартує так робити!!!!!!!
  • AK

    Мілка сошка. Тут деякі "бдагодійники" за 200 лямів фігню якусь у підставних осіб купили (а обіцяли байрактари) і не покарані...
  • Елена Федюк

    Зараз всіх звичайних волонтерів притягують до відповідальності . Людей які як і ці брати з перших днів віддали на допомоги всі свої заощадження. Які не сиділи вдома , а їздили на гарячі точки одягаючи військових та людей, ліки в лікарні . І звісно ж ніхто не чіпає таких як Пр….., наприклад , бо там все схвачено. А звичайних людей з добрим серцем .

    AK reply Елена Федюк

    Тому що ОПа не зацікавлена у перемозі, очевидно ж..

    Next reply Елена Федюк

    No koment
  • Руслан Вітрак

    А скільки таких ще підарасів є

    Ju So reply Руслан Вітрак

    Під...... р ти, маєш час сидіти новини читати, та доХ......Я таких як ти тУТ сидить, а ВОНИ працювали допомогали, а діло можна завести і на тЕБЕ ти їм просто НЕ цікавий, а Вони декому мішали, ВОНИ і на передову відвозили ті автомобілі, ризикуючи

keyboard_arrow_up