Розпочався зорепад Персеїди. Не забудьте загадати бажання

Розпочався зорепад Персеїди. Не забудьте загадати бажання

У неділю, 17 липня, розпочався один з найбільш видовищних метеорних потоків року Персеїди. Він триватиме до 24 серпня.

Пік, коли на годину можна буде спостерігати до 60 падаючих зірок на годину, настане тільки 12 серпня. А відсьогодні можна буде спостерігати окремі метеори на нічному небі.

Що таке Персеїди

Персеїди — найяскравіше астрономічне явище літа, яке починається з середини липня і закінчується в кінці серпня. Воно відбувається щоліта, коли Земля, обертаючись навколо Сонця, проходить через орбіту комети Свіфта-Таттла в сузір'ї Персея. Саме тому метеорний потік названий Персеїди.

Яскраві рисочки на небі, які в народі називають зорепадом, це метеори — частинки хвоста комети. Вони складаються з льоду і пилу і згоряють, потрапляючи в атмосферу Землі.

Відео дня

Персеиды_2021.jpg

Коли краще спостерігати за Персеїдами

Кращий час, щоб спостерігати за потоком, з 23.00 і до світанку. Бажано вибирати відкриту місцевість за містом далеко від інших джерел світла. Потік метеорів стає більш помітним близько 04.30 у досвітній час. Також трансляцію зорепаду показують на YouTube-каналі NASA.

Як правильно загадувати бажання

Існує популярна традиція загадувати бажання, коли бачиш метеор (падаючу зірку). Головне робити це в хорошому настрої та бажати чогось не зі стану страху, злості, а зі стану радості та спокою.

Дивіться унікальне відео піку зорепаду Персеїд:

  • У Вінницькому планетарії стартувала нова бонусна космічна програма. Відвідувачі можуть роздивитися макети космічних апаратів, глобусів, телескопу та дізнатися більше про розвиток космонавтики.
  • У закладі пропонують сеанси як для малечі, що відбуваються у вигляді анімаційних програм, так і для старшокласників та дорослих. Кожна програма супроводжується мандрівкою зоряним небом. А наприкінці сеанс традиційно завершується спогляданням сходу Сонця над Вінницею — символічною зустріччю нового дня.

Читайте також:

 

Ізраїль пропонує допомогу з лікуванням поранених внаслідок теракту у Вінниці

На польські вокзали прибувають біженці з Вінниці: волонтери просять про допомогу

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up