На польські вокзали прибувають біженці з Вінниці: волонтери просять про допомогу

На польські вокзали прибувають біженці з Вінниці: волонтери просять про допомогу
  • На варшавські вокзали знову приїжджає більше біженців, особливо з Маріуполя та Вінниці.
  • Передусім потрібна вода і сухпайки, які б люди, що проїжджають транзитом через польську столицю, могли взяти із собою.

«На варшавські вокзали знову приїжджає більше біженців, особливо з Маріуполя та Вінниці», — передала директорка Каміліанської місії соціальної допомоги Адріана Поровська, яка організовує допомогу для українців, що прибувають у Варшаву. Про це повідомляє Польське радіо.

У соціальних мережах розмістили допис із закликом про допомогу із водою та харчами.

 

Відео дня

«Людей на вокзалах за останні дні більшає. Волонтери б’ють на сполох, що зараз приїжджає Маріуполь та Вінниця. Люди голодні та втомлені», — написала директорка Каміліанської місії соціальної допомоги Адріана Поровська.

Від свого імені і від імені волонтерів, котрі щодня від початку російської агресії в Україні допомагають біженцям, вона закликала: «Ми і далі потрібні, без вашої підтримки ми не зможемо їм допомагати».

Передусім потрібна вода і сухпайки, які б люди, що проїжджають транзитом через польську столицю, могли взяти із собою. Все це можна доставити, наприклад, до пункту, який координує Каміліанська місія соціальної допомоги на варшавському Центральному залізничному вокзалі.

«Наближається спека, потрібна буде вода і їжа у подальшу дорогу. Ми тут 24 години на добу, коли б ви раптом були поруч», — попросила Поровська.

За повідомленням Прикордонної служби Польщі, з початку війни до Польщі з України приїхало майже п’ять мільйонів осіб, а до України повернулося 2 мільйони 933 тисячі осіб.

 

Читайте також:

Поховають з ведмедиком: сьогодні прощатимуться з Кирилом, який загинув від ракетного удару

Ізраїль пропонує допомогу з лікуванням поранених внаслідок теракту у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up