Ізраїль пропонує допомогу з лікуванням поранених внаслідок теракту у Вінниці

Ізраїль пропонує допомогу з лікуванням поранених внаслідок теракту у Вінниці
  • Мер Вінниці Сергій Моргунов в ефірі Espreso.TV прокоментував наслідки ракетного удару по Вінниці 14 липня.
  • Очільник громади розповів про стан громадян, що постраждали внаслідок рашистської атаки, а також підтримку, яку адресно пропонують українські міста та іноземні країни.

Міський голова зазначив, що постраждалим, які знаходяться у медичних закладах, допомога надається в повному обсязі, а за їхнім станом постійно слідкують медики.

«Зараз всі зусилля спрямовані на допомогу 67 постраждалим, у тому числі дітям, які перебувають у лікарнях. 14 людей — у важкому стані, 4 — у критичному», — розповів Сергій Моргунов.

Відео дня

Трагедія внаслідок терористичного удару по Вінниці не змогла залишити осторонь інші українські міста та іноземні країни. Вінницький міський голова розповів, що допомогу пропонують звідусіль.

«До нас звернулися друзі з Посольства України в Ізраїлі щодо подальшої допомоги з протезуванням, госпіталі Чехії готові за потреби прийняти поранених. Було багато дзвінків від моїх колег з інших міст України: Києва, Львова, Дніпра, Тернополя, Хмельницького та багатьох інших. Дякую всім за підтримку!» — розповів Сергій Моргунов та додав: «Тільки у єдності ми переможемо росію — державу-терориста».

Очільник громади також наголосив: вінничани, українці і весь світ ніколи не забудуть дату 14.07.2022. «Ми переможемо, бо нас не зламати. Виб'ємо окупантів з рідної землі, відбудуємо країну, повернемо мир у наш спільний дім», — сказав Вінницький міський голова.

Внаслідок ракетного обстрілу у Вінниці 14 липня постраждала родина Олексів. Жінка загинула, а її маленький син у тяжкому стані в лікарні. Друзі родини збирають гроші на лікування дитини.

Ніна Нелегач отримала важкі опіки. Лікарі боролися за її життя, але всі спроби виявилися марними.

 

Читайте також:

Поховають з ведмедиком: сьогодні прощатимуться з Кирилом, який загинув від ракетного удару

Ракетний обстріл і не тільки. Важливе у Вінниці за тиждень з 11 по 18 липня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up