Мати загинула, син у реанімації. Збирають кошти на порятунок маленького Ромчика

Мати загинула, син у реанімації. Збирають кошти на порятунок маленького Ромчика
  • Внаслідок ракетного обстрілу у Вінниці 14 липня постраждала родина Олексів. Жінка загинула, а її маленький син у тяжкому стані в лікарні. Друзі родини збирають гроші на лікування дитини.

Внаслідок ракетного удару у Вінниці загинула дружина відомого баяніста, декана Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка Ярослава Олексіва — Галина Олексів. Жінка з дитиною перебували у медичному центрі.

— Чудова, талановита жінка. Це невимовне горе, — написала у фейсбук Ілона Верхівська-Ельтек. — За життя їхнього важкопораненого сина Ромчика зараз боряться лікарі. Просимо усіх небайдужих про молитву, допомогу і поширення !!!

Відео дня

— На жаль моя Галюся загинула, боремося за Ромчика і молимося, — написав чоловік загиблої Ярослав.

Вінничанка Анна детально розповіла про стан дитини. Зазначає, що у Ромчика відкритий перелом плечової кістки, черепно-мозкова травма, опіки тіла, лиця. Дитина була у комі, нині стан стабілізувався.

— Останнє, що він бачив — то як його маму присипало частинами будівлі медцентру... про це він сказав медикам зі швидкої. Він знаходиться в дитячій обласній лікарні Вінниці, — зазначає Анна. — Єдине, що зараз можу зробити для сім'ї Галинки, це організувати збір коштів для порятунку її сина. Ромчик стабілізувався дасть Бог, найближчими днями вирушить до Львова на лікування, також будемо шукати клініки за кордоном.

Жінка додає реквізити, за якими можна перерахувати кошти:

  • 4149 4993 4362 9059 Ярослав Олексів (чоловік),
  • 5168745109136553 Лідія Ковальчук (мати загиблої).
  • 5168 7574 0048 0150 — батько загиблої.

Оновлено

Від родичів дитини ми дізналися, що сьогодні його транспортували до Льовова для лікування у тамтешньому опіковому центрі. Також голова ОВА повідомив про перевезення туди медичним гелікоптером ще двох постраждалих, іще двох важкопоранених — готують до транспортування: 

Ракетний удар стався, нагадаємо, 14 липня. Ракети влучили у Будинок офіцерів та біля будинку побуту «Ювілейний». Постраждало також понад пів сотні будинків. 

У цій трагедії постраждали цивільні люди: 24 — загиблих, медичну допомогу надали 202 людям, у лікарнях досі 70 вінничан.

Серед жертв російського обстрілу були лікарі та пацієнти діагностичного центру «Нейромед».  Будівля клініки біля «Ювілейного» вигоріла вщент. Журналіст 20minut.ua дізнався про вісьмох людей, які перебували у приміщенні, коли воно зайнялося. А також про те, як допомогти постраждалим, що нині у лікарнях: «Це була вогняна пастка». Що відомо про людей, які під час обстрілу були в медцентрі

Більше інформації про трагедію знайдете наших у репортажах:

 

Читайте також:

Не ігноруйте. Вінничанам нагадують про чотири види сигналу у разі екстрених ситуацій

Можливі ракетні удари. Що робити вінничанам після сигналу «Увага всім!»

Не нехтуйте власною безпекою. Правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)

keyboard_arrow_up