Вінничан запрошують на безкоштовну пізнавальну екскурсію до планетарію

Вінничан запрошують на безкоштовну пізнавальну екскурсію до планетарію
  • У Вінницькому планетарії стартувала нова бонусна космічна програма. Відвідувачі можуть роздивитися макети космічних апаратів, глобусів, телескопу та дізнатися більше про розвиток космонавтики.

Така унікальна можливість є у всіх щовівторка о 17.00. Безкоштовна пізнавальна екскурсія триває у фоє Планетарію і доповнює основну програму. Про це інформує Вінницька міська рада.

«Під час невеличкої космічної мандрівки наші відвідувачі більше дізнаються про дослідження людьми зоряного неба та зміну їхнього уявлення про Землю й інші планети Сонячної системи, — розповідає провідний лектор Планетарію Ганна Таранушко. — Така екскурсія нікого не залишає байдужими. І малюки, і дорослі залюбки слухають розповіді та з цікавістю розглядають унікальні експонати. Саме для того, щоб привернути більше уваги й була започаткована нова космічна програма».

Відвідати Вінницький планетарій можна щодня, вихідних немає.

Відео дня

У закладі пропонують сеанси як для малечі, що відбуваються у вигляді анімаційних програм, так і для старшокласників та дорослих. Кожна програма супроводжується мандрівкою зоряним небом. А наприкінці сеанс традиційно завершується спогляданням сходу Сонця над Вінницею — символічною зустріччю нового дня.

«Загалом у Планетарії вдосталь макетів космічних апаратів, моделей планет, супутників, які тривалий час просто експонувались, — каже директор «Дирекції парків та дозвілля територіальної громади» Олександр Мельник. — Тож ми вирішили змінити ситуацію та запровадили мініекскурсійну програму із пізнавальними розповідями лекторів. Надалі будемо продовжувати зміцнювати матеріально-технічну базу Планетарію та поповнювати його експонатами. Наприклад, нині на реконструкції перебуває глобус Марсу. Сподіваємось, незабаром його також зможуть побачити усі охочі».

Ліза та Сергій з Києва, нагадаємо, відкрили у Вінниці свій бізнес, що називають «релаксосховищем». Це перший в Україні сухий басейн для дорослих. Відтепер у «сухому басейні» безкоштовно зможуть відпочивати переселенці старше шести років. Розповідаємо деталі у матеріалі:

 

Читайте також:

Ловись рибка велика і не дуже маленька — бо буде адмінпорушення, штраф, аж до кримінальної відповідальності

Катамарани, сапборд, сплав річкою: які водні активності є на Південному Бузі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up