Розкішні маєтки, сміття та «жлобська» гойдалка: Набережна від Сабарова до Ющенка

Розкішні маєтки, сміття та «жлобська» гойдалка:  Набережна від Сабарова до Ющенка

Неймовірні краєвиди, круті береги, перекинуті човни та брудний берег. Ми продовжуємо перевіряти, наскільки доступна набережна Південного Бугу у межах міста. Цього разу продирались правим берегом - від Сабарівської ГЕС до лікарні Ющенка. Розказуємо, як все було.

Подорож ми розпочали від Сабарівської ГЕС. Як виявилось, тут починається мальовничий провулок Бузький, яким можна майже кілометр безперешкодно йти біля річки.

Більшість місцевих жителів обладнують тут собі щось схоже на прибудинкову територію, де тримають курей або ж залишають місце для півпочинку.

Відео дня

Дорогою ми зустріли невеличке поле для баскетболу.

Напроти одного з будинків стоїть дерев’яна скульптура.

Дехто обладнує біля свого будинку цілий сад з лавочками та пірсом.

Часто зустрічаємо на березі перекинуті човни.

Провулок закінчується парканом, який перегороджує дорогу, залишаючи далі лише стежку.

Стежка в’ється через хащі, але вона достатньо широка. Видно що тут часто бувають люди.

Біля багатьох будинків зустрічаються кладки.

Зустрічаємо криницю, якою закінчується провулки Черняховського. Видно, що нею ніхто не користується. Всередині пливає сміття та пластикові пляшки.

Далі берег стає крутіший. Навкруги стежки все поросло травою.

За крутим берегом – городи. Один з господарів прокопав до річки сходи.

На годиннику близько 11.30. Біля вулиці Заньковецької зустрічаємо двох чоловіків, які розпивають спиртні напої та закушують стоячи біля бетонної конструкції. Навкруги повно сміття.

Вгледівши фотоапарат компанія приймає нас за працівників міської ради, які досліджують засмічення берегів.

– Сфотографуйте все це і напишіть щоб нам тут поприбирали, – каже один з чоловіків. – Дивіться скільки сміття!

Далі йти нам вони не рекомендують. Кажуть, що там пройти можна, але дуже важко.

Берег стає таким крутим, що по ньому важко йти. Ніякої стежки тут немає. Не видно, щоб тут хтось коли-небудь ходив. Зате повно сміття. Видно, що все це потрапило сюди від місцевих жителів, які живуть вище. Далі продиратись крізь колючі хащі шипшини стає просто неможливо. Крім того попереду – круті скелі, які спускаються аж до води.

 

Змушені підніматися догори на провулок Заньковецької.

Наступний прохід до річки ми знайшли вже аж на Сабарівському шосе. Пройшли повз гаражі з ремонтними цехами, пустирі і знову спустилися до річки.

Трохи пройшовши мальовничим берегом, натрапили на «китайську стіну». Хтось з місцевих будується прямо на скелях. Кілька десятків метрів залиті бетоном і будівництво продовжується.

Далі берегом можна пройти безперешкодно. При бажанні навіть проїхати велосипедом. Видно, що за берегом доглядають, дерева чистять, але у воді повно пластику та іншого сміття.

Навпроти пагорба лікарні Ющенка піднімаємось вгору на вулицю Вишневий узвіз. Одразу видно, що тут живуть не бідні люди, будинки вражають розкішшю, а прикована ланцюгом гойдалка - жлобством.

Тут можливо одне з найкращих оглядових місць у Вінниці.

Але перед будинками біля сміттєвих баків та на спуску дуже брудно. практично звалище. Теж саме робиться на березі річки Вишенька, яка впадає в Південний Буг.

Де одна деталь: на стовпі біля одного з будинків висить маленька вивіска «Природно-заповідний фонд України Вишневий узвіз».

Читайте також:

Церква-бункер та «вмерзлий» корабель: Південний Буг від Староміського мосту до Ющенка
«Маєтки» з пірсами, приватні копанки та березовий гай. Набережна від Київського мосту до кінця П’ятничан
Набережна від Київського мосту до Водоканалу: приватна пристань з маяком, кладовище та «зона»
Експедиція хащами: Як ми шукали набережну від Староміського мосту до Сабарова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Андрей Семиненко

    Попробуйте пройти з початку Старого Міста в сторону Сабарова
  • Alexandr Scherbaty

    Скоро. Річка буде не доступна!
  • Вінничанин

    З коментарів стало зрозуміло, що на тому березі Жора постійно ....хає понаїхавших з села.
  • Жора

    Чем мне нравятся люди которые там живут, так это то что они дружные и не желают смерти соседу... В спальных районах все по другому. Хотя раньше на той же Вишенке люди были более дружные. Но сейчас дети выросли,завели свои семьи. И уже стало тесно в квартирах. И что нужно? А нужно чтобы сосед продал за копейки квартиру, и потом уже семья где живет много родственников займет соседа квартиру. В ход идут разные методы, от сплетен до обвинения вплоть то что соед работает на ЦРУ. И были же случаи драк между соседями... М МВД все это знают, только не афишируется.

    Я вот допустим имею всегда на готове оружие (которое разрешено по закону Украины) от неадеквата соседа. Это как в зоне боевых действий, всегда можно ожидать нож под ребро... А чтобы этого не было, оружие мозги хорошо вставляет соседу....

    Как говорят соседей и Родину не выбирают... Вообщем бля*ь полный пиз*ец!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up