Розбудова П’ятничан: планують новий житловий район біля озера Гуральня

Розбудова П’ятничан: планують новий житловий район біля озера Гуральня
Територія, яку планують забудувати / Скріншот з гугл мап, автор світлини Сергій Дзвонко
  • Будівництво таунхаусів, багатоповерхових будинків та спортивних споруд запланували поміж вінницького ліса, в районі озера Гуральня.
  • Втім, поки це проект, який ще мають схвалити вінничани на громадських слуханнях.

На сайті міськради опублікували плани на розширення мікрорайону П’ятничан. Проектом передбачається забудова території між вінницьким лісом, озером Гуральня та нинішнім приватним сектором. 

Там можуть побудувати житлові будинки, спортивні об’єкти та нові вулиці. Але перед цим проект мають схвалити вінничани. Свої зауваження та пропозиції ви можете надіслати письмово, до 11 липня.

Що передбачає план забудови

Отож, поблизу озера Гуральня запланували будівництво двох громадських будівель. На узбережжі запланували створити спортивні споруди та поле для гри у футбол.

Відео дня

За межею прибережної захисної смуги озера пропонують побудувати блоковані житлові будинки. Квартали з таунхаусів розтягнуться вздовж всієї вулиці Вінницького лісництва, аж до наявного приватного сектора.

Що цікаво, то поміж цих блокованих житлових будинків має бути ще багатоповерховий будинок та лінія зі спортивних і дитячих майданчиків. Зверху від цих споруд запроектували секції тепличного господарства.

Ще для нової частини П’ятничан запроектували будівництво власної трансформаторної підстанції, газорозподільного пункту та підземних сміттєвих баків, на кшталт тих, що нині на Замостянській (біля РАЦСу).

Роздивитись проект детального плану території можна за цим посиланням.

Куди надіслати свої зауваження

Проте все це — ще поки проектні плани, які ще мають схвалити вінничани на громадських обговореннях. Наразі триває етап громадських слухань, коли люди можуть надсилати свої письмові скарги та пропозиції.

Їх можна надіслати поштою на цю адресу: м. Вінниця, вул.Соборна, 59, каб. 710, тел. 59-51-55, 59-51-59, або за допомогою електронної пошти: [email protected]

У повідомленнях вказуються прізвища, імена, по батькові, місце проживання та ставиться особистий підпис фізичної особи. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцеперебування юридичної особи. Анонімні пропозиції не розглядаються. 

Термін на подання своїх зауважень — 11 липня 2022 року.

«З основними техніко-економічними показниками детального плану території, графічними матеріалами та додатковою інформацією можна ознайомитись в департаменті архітектури та містобудування в робочі дні (з 16.00 до 17.00 години, к. 8), за адресою: м. Вінниця, вул.Пушкіна, 38 до 11 липня 2022 року. Відповідальні особи щодо розгляду пропозицій – працівники Відділу просторового розвитку департаменту архітектури та містобудування, тел. 67-22-76», — зауважили у міськраді.

Раніше, нагадаємо, в мерії опублікували плани на розбудову ГПЗ.

 

Читайте також:

«Ми готові добудувати за свої, та не дають». 300 сімей сьомий рік чекають на квартиру в «Європейському кварталі»

У державній власності та з бомбосховищем: яким має бути соціальне житло для переселенців

Три вінницьких заводи, які залишились тільки на фото — ДПЗ, «лампочка», Хімпром

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (57)
  • Ольга Гандурская

    Почитав усі коментарі. Зверніть увагу, що першікоментарі майже усі проти забудови і висловлюють різні підстави для своїх негативних висловувань, а от останні - усі за і як під копірку дають свої аргументи "за" ( квартири лісникам, болото,яке  потворює вигляд, я там живу і т.п.) . Таке враження, що Моргунов-Гройсман добре засвоїли ази пропаганди у путіна та вміло маніпулюють думкою громади. Вони навіть реєстрацію на слухання зробили он- лайн, щоб ніхто не зміг з'ясувати чи дійсно жителі П'ятничан були на слуханнях, чи як завжди, зігнали свою тітушню. Лісники там точно нічого не отримають, бо якби ім хотіли щось дати, то дали би земельні ділянки для будівництва, а так , це черговий інформаційно-брехливий вкид
  • Читач77

    А чому б людям не будуватися, стільки зруйновано будинків, багато переселенців, потрібно десь жити.
  • Олег Шевчук

    Заєбісь....

    Сергей Мовчан reply Олег Шевчук

    Олег Шевчук Кричали гости.
  • Lyudmila Palamarchuk

    Краще б зробили нормальну школу і садочок. А то розбудовують - розбудовують, а дітей немає куди відвести: ні школи, ні садочка, ніяких розваг. Якщо мікрорайон, то і інфраструктура має бути відповідна. У нас, П'ятничани, дуже багато дітей.

keyboard_arrow_up