Як розбудують ГПЗ: стадіон, житлові висотки та сквери

Як розбудують ГПЗ: стадіон, житлові висотки та сквери
У плані накреслили будівництво восьми будинків на 9-10 поверхів, де житимуть майже півтори тисячі людей
  • Мікрорайон колишнього ГПЗ-18 може отримати друге життя: його територію пропонують забудувати щонайменше двома стадіонами, кількома житловими будинками з просторими скверами та прогулянковими алеями.
  • Роздивились проект плану забудови, який винесли на громадське обговорення.

У міськраді 6 червня оголосили про початок громадських обговорень щодо розбудови мікрорайону колишнього Підшипникового заводу (ГПЗ-18). За намірами влади під забудову віддадуть понад п’ять гектарів території, яка між вулицею Зулінського та лісосмугою та полем. Отже, що передбачає проект детального плану території району?

Власний спортивний осередок

Існуючі будівлі гуртожитків, училища та інших житлових споруд залишаються без змін. Гаражний кооператив також залишається в новому плані забудови. Але під гаражами буде проходити мережа каналізаційно-насосної станції для всього мікрорайону.

Відео дня

На місці стадіону «Темп» запланували спорудження нового стадіону. У ньому запроектували трибуни та приміщення для спортсменів. Навколо стадіону створять паркомісця.

У кількох десятках метрів від нього мають спорудити ще один, аналогічний за розмірами стадіон. Дещо вище від нього пропонують звести будівлю спортивного гуртожитку (готелю) на 60 місць та ще один спортзал.

Цей спортивний осередок матиме ще один невеликий стадіон, ймовірно, для гри у теніс/волейбол/баскетбол.

Праворуч від готелю будуть знаходитися шкільний стадіон та триповерхова школа на 16 класів. Також детальним планом запроектовано будівництво дитсадка, в якому зможуть навчатися 280 дітей.

За кінцевою зупинкою тролейбуса мають побудувати готель з кафе. А майже по центру мікрорайону запроектували будівництво церкви. Це всі громадські будівлі, а решта є житловою забудовою.

Буде вісім житлових висоток

У детальному плані території накреслили, що з загальних 5,2 гектара території житловими будинками забудують 0,7 гектара. Але, візуально, квартали з багатосекційними новобудами займатимуть ⅔ добудованого мікрорайону ГПЗ.

Планується, що це будуть висотки на 9-10 поверхів, з підвальними приміщеннями. Усього нарахували вісім будинків, які пропонують побудувати. В одній з новобудов буде приміщення під амбулаторію. Орієнтовна кількість квартир — 594. Тут, за попередніми розрахунками, житимуть 1 тисяча 485 людей.

Окрім того, між кількома секціями мають зробити свою прогулянкову вулицю — міні-аналог проспекту Космонавтів, на якому також будуть дитячі та спортивні майданчики. Також квартали забудов сполучатимуть новостворені вулиці та проїзди для транспорту.

Щодо паркомісць, то їх тут планують створити небагато: 330 місць для паркування, з яких 255 будуть на підземних паркінгах для мешканців ЖК. Що цікаво, то у плані не нанесено жодної велодоріжки, що, ймовірно, буде допрацьовуватися.

Я маю зауваження чи пропозицїі. Як їх висловити?

Організатором громадського обговорення є департамент правової політики та якості міськради. Замовником виготовлення документації є департамент архітектури та містобудування. А хто все це будуватиме та в які строки? Про це публічно не кажуть.

Натомість у будівлі департаменту архітектури на Пушкіна, 38 ви можете ознайомитись з проектом детального плану розбудови мікрорайону ГПЗ. Заходьте в кабінет №8, з 16.00 до 17.00.

Пропозиції та зауваження можна надіслати листом за адресою м.Вінниця, вул.Соборна, 59, каб. 710, телефони 59-51-55, 59-51-59 або на електронну пошту: [email protected]. Цим правом можете скористатися до 27 червня включно.

У своїх зауваженнях потрібно вказувати власне прізвище, ім’я, по батькові; місце проживання та свій підпис. Юридичні особи надсилають листи з пропозиціями із зазначенням найменування та місцезнаходження юрособи. Це потрібно, адже за правилами анонімні скарги та пропозиції не розглядаються.

Розглянути проект детального плану в повному розмірі можна за цим посиланням.

 

Читайте також:

Три вінницьких заводи, які залишились тільки на фото — ДПЗ, «лампочка», Хімпром

У державній власності та з бомбосховищем: яким має бути соціальне житло для переселенців?

«Ми готові добудувати за свої, та не дають». 300 сімей сьомий рік чекають на квартиру в «Європейському кварталі»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (69)
  • Читач65

    Чому 7-9 будинків?  На цій долині можна побудувати і 20, тільки потрібно грамотно спроектувати. Економте зелю, не чіпайте родючі землі Стрижавки, будуйте як Набережний квартал 12-14 повехівки, компактно - якщо так необхіне житло людям. Але хто із влади думає про майбутьнє народу? Землі у нас багато...  можна вздовж автодоріг роздавати родючі замлі для площадок на яких торгують автомобілями і т.д.
  • Viacheslav Sapigura

    - замала кількість паркомісць, тим паче відсутність гостьових
    - наявність церкви в проекті 🤦‍♂️
    - висотня забудова 🤦‍♂️
  • Volodymyr Kysil

    "Гаражний кооператив також залишається в новому плані забудови." -??!!!

    Судячи з плану забудови, "гаражний кооператив" залишається далеко не весь, а тільки та частина, яка потрапляє в санітарну зону паркінга. Інші гаражі знесуть?

    Яким чином цемає відбуватись?

    На громадських слуханнях дозвіл громада дала"з умовами". Судячи з проекту забудови - більшість принципових умов влада проігнорувала...
  • Elvira Mriasova

    Наміри гарні, розвиток повинен бути, тим паче із урахуванням переселенців. Одне питання - хто забудовник? Ні, не підставні прокладки, не перетасовка «довірених» осіб, а хто реальний забудовник?

    Вадим Чорний reply Elvira Mriasova

    Elvira Mriasova а хто стоїть за БМУ-6 ? Крім Барцьося В.

keyboard_arrow_up