Ромчик, який вижив після ракетного обстрілу Вінниці, вдруге зустрівся з Папою Римським

Ромчик, який вижив після ракетного обстрілу Вінниці, вдруге зустрівся з Папою Римським
  • У Римі 9-річний Роман Олексів зі Львова, який внаслідок ракетного удару по Вінниці в липні 2022 року втратив маму та отримав численні опіки, вдруге зустрівся з Папою Римським.

У Ватикані на площі Святого Петра відбулася меса з нагоди першого Всесвітнього дня дітей. Під час заходу 26 травня, з Папою Франциском зустрівся Ромчик Олексів, який вижив після ракетного удару по Вінниці влітку 2022 року. Для хлопчика — це другий прийом з понтифіком. 

Про це повідомив батько хлопця Ярослав Олексів. 

Відео дня

«Знову мали можливість зустрітись з Папою Римським Франциском і ще раз розказати про свою історію боротьби і незламність українського народу», — зазначив чоловік. 

У богослужінні взяли участь десятки тисяч дітей з усього світу, адже ця Євхаристійна молитва стала кульмінаційним моментом першого відзначення в Католицькій церкві Всесвітнього дня дітей.

Нагадаємо, в грудні 2023 року хлопчик, що вижив після ракетної атаки по Будинку офіцерів у Вінниці, вже був на аудієнції з Папою Франциском.

Роман син — декана Львівської музичної академії Ярослава Олексіва. Влітку 2022 року разом з матір’ю хлопчик приїхав у Вінницю до батьків жінки. У фатальний день вони мали відвідати приватну лікарню, яку знищила російська ракета. Мама Ромчика загинула на місці, хлопчика відкинуло ударною хвилею. В Лондоні про хлопчика зняли фільм.

 

Читайте також:

Не на урок, а на фронт. Розповідаємо про вінницьких вчителів, які пішли воювати

Якими були прощальний вальс і останній дзвоник у найбільшій школі Вінниччини — ліцеї №27

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Дядюшка Мюллер

    Хочу щоб він здох і смердів.
  • Julia

    Ніколи не забувайте про спадщину. Ви спадкоємці великої Росії: великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра I, Катерини II, тієї імперії – великої, освіченої, [країни] великої культури та великої людяності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини, ви спадкоємці великої матінки Росії, йдіть вперед із цим. І дякую вам. Дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами", — заявив Папа Римський.

    Зазначимо, що "великі" правителі Росії, про яких згадав Папа, це Петро I, який влаштував зокрема Батуринську різанину, де московські війська вирізали всіх жителів міста, незалежно від віку та статі. За різними оцінками, загинуло від 11 до 15 тисяч батуринців. Також Петро I заборонив друк книг українською та вчинив багато інших дій, спрямованих на ліквідацію незалежності Гетьманщини.

    А Катерина II відома тим, що проводила політику русифікації України та викорінення гетьманства, знищила останній острівець української незалежності – Запорізьку Січ.

    Читач57 reply Julia

    Ясно. Раз Папа так заявив - а він намісник Бога на землі, то ми точно повернемо під свій контроль рашку, москву під владу Києва, а мокшан навчимо гігієні і тверезості бо з нами Бог.
  • Григорий Пилипенко

    Папа римський великий лицемір! Він закликає Україну не стріляти по мирному населенню Росії, бо ті можуть загинути. А те, що росіяни убивать наших дітей - йому байдуже!

    Казав і ще раз скажу: релігія - опіум для народу!

    М ~ М reply Григорий Пилипенко

    Тому, що понтифік Франциско поклоняється звіру, в даній особі пуйлу. І він боїться, образити чи принизити свого ідолопоклонника хуйла. Тому меле фігню, потираючи та підігруючим путіну, де замість того, щоб закликати самого агресора припинити знищувати Україну та український народ, то він це закликає, лише Україну. Ось він і лицемір понтифік, замість того, щоб поклонятись Богу, то він особисто поклоняється самому звіру.

    Хор Володя reply Григорий Пилипенко

    Бога нема?

    Григорий Пилипенко reply Хор Володя

    Це справа кожного, вірити в Бога чи ні. Але не змішуйте Бога і попів. Це як божий дар і яєчня.

keyboard_arrow_up