Якими були прощальний вальс і останній дзвоник у найбільшій школі Вінниччини — ліцеї №27

Якими були прощальний вальс і останній дзвоник у найбільшій школі Вінниччини — ліцеї №27
  • У школах Вінниці завершився навчальний рік. Протягом двох днів, 30 та 31 травня, лунав «останній дзвоник» у кожному закладі освіти.
  • Ми побували на урочистостях найбільшої школи на Вінниччині — у міському ліцеї №27. Дізналися, як відбулося свято.

У ліцеї №27 сьогодні, 31 травня, останній в цьому навчальному році дзвоник пролунав для більш як двох тисяч дітей. Найбільша школа за кількістю учнів на Вінниччині випустила 80 випускників 11-х класів, серед яких — семеро медалістів.

У навчальному році, що минає, ім'я 27-го ліцею не раз з'являлося на сторінках місцевих видань. Заклад провів чотири благодійних ярмарки, зібрав понад мільйон гривень. Окрім цих досягнень, ліцей має значні здобутки у навчанні, спорті та міжнародному співробітництві.

Відео дня

Із золотою медаллю ліцей закінчила Домініка Лютюк. Саме ця дівчина з однокласником давала на святі останній дзвінок. Вона розповіла, що в цей день багато плакала, адже клас її був дуже дружний — брав активну участь у житті ліцею, благодійних заходах. Який фах хоче здобувати, ще не визначилася.

—  Я буду дуже сумувати за однокласниками, вони ніби частинка моєї душі, — каже Домініка. — Але ми не прощаємося, у нас попереду НМТ, а в кінці червня випускний вечір. До якого вузу вступатиму — ще не визначилася. В мене є кілька варіантів: міжнародні відносини, готельно-ресторанна справа або військовий напрямок.

Перед тим, як попрощатися з дитинством і відкрити двері у доросле життя, школярі ліцею №27 насолоджувалися святом останнього дзвоника. Не завадив виконати прощальний шкільний вальс навіть дощ.

Чуттєвим цей день видався і для батьків випускників. Їхніх колись маленьких школярів тепер чекає доросле життя.

— Рік, звичайно, був важким, як і для всіх дітей, — каже мама випускниці Каріни Марина Коломієць. — Сьогодні радіємо святу, яке завдяки воїнам ЗСУ можемо відзначити.

Військовий Сергій Глухман два роки в ЗСУ. Зараз воює на передовій на Запорізькому напрямку. Приїхав на кілька днів у відпустку, аби побувати на останньому дзвонику свого сина.

— І тривожно, і радісно бути на останньому дзвонику в сина, — говорить батько випускника Артема Глухмана. — Два роки мене не було поруч із нм, і ось тепер він закінчив школу. Я хочу побажати нашим дітям мирного неба, щоб вони не знали, що таке війна. Щоб те, що зараз відбувається, найшвидше закінчилося, і закінчилося Перемогою.

Рік був важкий. Війна продовжується, і освітній процес в закладі теж має пристосовуватися до воєнного стану. Про це журналістці «20 хвилин» розповів директор закладу Олексій Терновой.

— Попри негаразди ми випускаємо достойних дітей, розумних активних, які чимало зробили в громадському житті школи, у волонтерській діяльності, — каже Олексій Терновой. — Ми постійно проводимо акції і ярмарки, допомагаємо військовим, тим, що на фронті, і тим, що нині знаходяться в лікарнях. Практично все самі організовували випускники. Ми не тільки вчимося, ми розвиваємо дітей, активно розвиваємо волонтерську діяльність, адже це наш вклад у Перемогу. Вчителі за власні кошти купили і передали дрон для ЗСУ. Зараз ми передали ГО «Загартовані Серця» черговий Мавік з тепловізором, плануємо придбати позашляховик. Все потрібно на фронті.

Це вже третій «останній дзвоник» під час воєнного стану, а його формат школи визначали самостійно. Більшість відзначили лінійку сьогодні. 

Як зазначили в міськраді, у 2023-2024 навчальному році базову загальну середню освіту здобув 4331 дев’ятикласник. З них 442 (9%) отримали свідоцтво з відзнакою. Повну загальну середню освіту здобули 2211 випускників 11-х класів.

За високі досягнення у навчанні золотою медаллю нагороджені 257 (6%) випускників. Також за досягнення у навчанні 60 (3%) випускників отримають срібну медаль.

 

Читайте також:

Не на урок, а на фронт. Розповідаємо про вінницьких вчителів, які пішли воювати

Вінницький ліцей №27 провів найбільше ярмарків та зібрав рекордну суму для ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач15

    Випускники 2024 року назавжди у серці 27 ліцею.

    Натхненні, розумні, яскраві, творчі, вмотивовані.

    Це все про них.Вони впевнено крокують в майбутнє, адже знають, що їм відбудовувати те, що зруйовано і будувати світле майбутнє нашої держави.
  • Лідія Сєпіта

    Щасливої дороги випускникам! Мирного неба і Перемоги! Ви - найкращі!

keyboard_arrow_up