RIA провела вебінар про доставку товарів під час карантину. Записали найцікавіше

RIA провела вебінар про доставку товарів під час карантину. Записали найцікавіше
  • Про те, як швидко та якісно організувати свій сервіс доставки RIA провело онлайн-вебінар.  
  • Які системи платежів використовувати чи як демонструвати товар в умовах карантину — розказали спікери під час відеоконференції. 

 

Участь у круглому столі від RIA брали фахівці з різних галузей. Кожен з них розповів, як вони реорганізувати свою роботу під час карантину, якими способами доставки та системами платежів вони користуються наразі. Ми занотували найважливіше з вебінару. Повний запис відеоконференції можете переглянути на нашому YouTube каналі. 

Як реорганізували роботу? 

Одна з спікерок керуюча міського кафе італійсько-грузинської кухні Діоскурі Ольга Вільчинська розповіла, про те, як сильно карантин зачепив ресторанний бізнес і що його довелось повністю реорганізовувати. Вони — зробили великий акцент на доставку, зараз займаються лише нею. 

— Якусь частину нашої роботи ми припинили робити, але посилилась інша частина, на яку ми раніше менше звертали увагу. Саме завдяки доставці збереглося близько 50% обороту, — каже Ольга. —

Відео дня

Власник служби таксі COMFORT Олександр Ліпенко розповів, що вони працюють у звичному режимі, але змінили тарифну сітку і добавили можливість доставок. Вони запровадили доставку безпосередньо від свого таксі, а також уклали співпрацю з мережею продуктових магазинів у Вінниці. 

Директор філії Хмельницької дирекції Укрпошти Микола Громов розповів, що вони теж працюють у штатному режимі. 

— Ми маємо працювати у стандартному режимі, але з дотриманням усіх правил. Здоров'я працівників на першому місці, — каже Микола. — Але ми бачимо все більший перехід на наші онлайн-сервіси, що полегшує роботу. Також під час карантину Укрпошта запровадила додаткові послуги: безкоштовна доставка ліків, а напередодні Великодня — пасок. Микола каже, що кур'єрська служба від їхньої компанії стала більш популярною. 

Який спосіб доставки кращий? 

Під час відеоконференції спікери обговорили переваги та недоліки різних способів доставки, якими вони користуються. Дехто співпрацює з існуючими службами доставок, які є у місті, дехто — користується послугами таксі, а хтось — запроваджує свій сервіс доставки. Останній варіант під час карантину використала Ольга Вільчинська. Вони, крім того, що співпрацюють у тими службами доставки, які у є них в місті, ще й власними кур’єрами розвозять продукцію.  

— Якщо ви починаючий підприємець і особливої довіри у своїх клієнтів до карантину ви ще не встигли завоювати, то я рекомендую користуватись місцевими службами доставки, — каже Ольга. — Але, якщо ви вже довго існуючий бізнес, то у власної доставки є вагомі плюси — контакт з гостем, нові робочі місця для працівників та передача вашого сервісу через доставку. За вартістю ж виходить однаково. 

Також підприємці можуть користуватись послугами доставки Укрпошти. Навіть флаєра, каталоги чи іншу рекламну продукцію працівники пошти можуть донести до клієнтів. Ще одним з варіантів доставки — є послуги таксі. Наприклад, так Олександр Ліпенко співпрацює з магазином «Варшава». Як пояснив Олександр, вінничани замовляють у магазині все, що потрібно, а вони привозять це їм додому. 

Якими системами платежів користуються? 

А про варіанти систем платежів детальніше розповіла спеціалістка з комунікацій ПриватБанку Аліна Слободянюк. Під час карантину в них з'явилися соціальні платіжні системи та засоби, які розраховані саме на підприємців малих бізнесів. Ці програми легкі у користуванні, а їх підключення безкоштовне. 

— У нас є, наприклад, система LIQPAY, яка дає змогу приймати платежі без готівки та терміналу. Все, що потрібно — це створити і розмістити QR-код для оплати, або є можливість приймати платежі через месенджери, — розповідає Аліна. — Також ми адаптували один з найпопулярніших сервісів «Оплата частинами» та «Миттєва розстрочка», який донедавна підключали лише великі торговельні мережі і магазини з POS-терміналами, для потреб дрібних підприємців, які торгують з маленьких майданчиків. 

За словами Аліни, переваги таких платежів великі — їх можна здійснювати з будь-якої точки світу, оплати відбуваються дуже швидко. А для підприємців вигода у тому, що банк гарантує фінансову безпеку. 

Читайте також: 

Зростання зарплати та більше роботи? Як карантин вплинув на роботу вінницьких айтішників

Служби доставки та будівельні магазини. Що ще шукали вінничани у Google під час карантину?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up