рф атакувала Україну десятками дронів та 14-ма ракетами: як відпрацювала ППО

рф атакувала Україну десятками дронів та 14-ма ракетами: як відпрацювала ППО
  • У ніч на 26 травня 2024 року російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні із застосуванням 14 ракет повітряного базування та понад трьох десятків ударних БПЛА.

Про це йдеться в повідомленні Командувача Повітряних Сил генерал-лейтенанта Миколи Олещука.

Російські військові застосували по Україні:

  •  2 аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал» із літаків МіГ-31К (пуски з повітряного простору тамбовської обл. — рф.),
  •  12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків саратовська обл.  — рф.),
  •  31 ударний БПЛА Shahed-131/136 (пуски — приморсько-ахтарськ, єйськ — рф, мис Чауда — Крим).

У результаті протиповітряного бою зенітні ракетні підрозділи, винищувальна авіація, засоби РЕБ Повітряних Сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України збили 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 31 ударний БПЛА Shahed-131/136.

Відео дня

Повітряні цілі були знищені у Миколаївській, Одеській, Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Вінницькій та Чернігівській областях.

Вночі 26 травня через масовану російську ракетну атаку по території України Польща з країнами-союзниками знову підняла в повітря військову авіацію. Про це повідомляє Оперативне командування Збройних сил Польщі.

Командування ЗС Польщі зазначило, що цієї ночі спостерігається «інтенсивна діяльність» дальньої авіації рф у зв’язку із завданням ракетних ударів по об’єктах, розташованих, зокрема, на західній території України.

— Звертаємо увагу, що польські та союзницькі літаки працюють у повітряному просторі, що може призвести до підвищеного рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни, — йдеться в оголошенні.

Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 26.05.24. 

Вдень 25 травня війська рф вдарили двома керованими авіаційними бомбами по будівельному гіпермаркету в Харкові. Станом на ранок 26 травня відомо про 12 загиблих та 43 постраждалих.

Влучання відбулося безпосередньо в приміщення. Одразу зайнялася масштабна пожежа на площі 15 тисяч метрів.

Поліція отримала доступ до серверів камер відеоспостереження. Наразі їх передивляються, щоб встановити, де могли знаходитися люди та в якій кількості.

Серед поранених як відвідувачі магазину, так і працівники торговельного закладу.

Поруч із місцем влучання розгорнули роботу штабу слідчого управління. Тут родичі зниклих безвісти можуть надати свої зразки ДНК для ідентифікації тіл, які можливо будуть знайдені у приміщенні гіпермаркету.

Нагадаємо, у місті Жмеринка на Вінниччині внаслідок падіння уламків ворожого безпілотника зазнали пошкоджень три чотириповерхових житлових будинки, 7 приватних житлових будинків, 6 легкових авто. Детальніше читайте в матеріалі.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Поранені кричать не так від болю, як від травматичного шоку» — лікар повернувся з фронту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up