Результати виборів-2020: хто очолить міста та села Вінницької області

Результати виборів-2020: хто очолить міста та села Вінницької області
Голосування на виборчій дільниці у Вінниці / Фото з архіву «20хв»
  • Хоча вибори відбулися ще 10 днів тому, Центральна виборча комісія досі не оголосила всіх переможців.
  • Маємо офіційні результати про обраних голів у 23 з 63 громад, що є у Вінницькій області.
  • Хто ці люди, які очолили міста та села у нашій області. І що мають у комірному?

До 6 листопада включно Центрвиборчком має опублікувати результати місцевих виборів. І нині він активно оновлює дані на офіційному сайті. Якщо цього ранку були відомі результати у 17 громадах, то під вечір — вже у 23 з 63 громад, що є на території Вінниччини.

Отож, в яких селах та містах області обрали нових голів? Що це за люди і чим володіють?

Міста

Станом на зараз у шести з 18 міських громад відомі переможці на посаду міських голів:

Відео дня

Чинний мер вчергове очолив Немирівську міську раду. На виборах його підтримали 5556 виборців, що склало 47,96% голосів «За». За 55-річним Качуром тягнеться «шлейф» зі скандалів та кримінальних проваджень. 

«У 2008 році «шостий» відділ міліції врятував від кілера, його шукав Інтерпол. У кримінальній справі 2010 року за хабар у два мільйони є все — побиття офіціантки, цигани, наркотрафік, горілчана компанія, політика. Поки він рік сидів у СІЗО, його син зайняв батьків кабінет – міського голови. Але ненадовго — Качур-старший повернувся на посаду після виборів 2015 року», — йдеться в інтерв’ю «Не очень публичное мнение».

У 2017 році депутати місцевої ради скаржилися президенту Порошенку на мера Немирова через нібито «махінації з бюджетними коштами». Того ж року стало відомо, що попри значні статки Віктор Качур отримував субсидію на зиму 2017/2018.

Уже в сьоме (!) став міським головою Ладижина. За нього проголосували 3562 виборці, що дало 54,19% підтримки. 

На своїй посаді за 2019 рік Валерій Коломєйцев отримав 573 тисячі гривень зарплати. У грошових активах має гривні, долари, євро та англійські фунти стерлінгів, що за курсом на 31 грудня 2019 року складає 5,3 мільйона гривень загалом. Серед нерухомого майна — дві земельних ділянки, будинок на 318 квадратів та два гаражі. Однак машини ані у мера Ладижина, ані в дружини — немає. Свою Audi A6 Коломєйцев продав наприкінці року. З цінних речей, які вказані у декларації: кольє з білого золота і діамантами та три мисливських карабіни.

У лютому 2018 року «прослався» скандалом на сесії міськради: у відповідь на пропозицію депутата змінити проект рішення про скорочення лікарень Валерій Коломєйцев назвав його «прибацаним клоуном» і наказав «піти повіситися».

Отримав 2138 голосів або 28,9% підтримки мешканців Липовецької громади.

У 90-х Грушко був начальником Вороновицького відділення міліції, на початку 2000-х став старшим «опером» в обласній податковій міліції, з якої потім пішов на пенсію за вислугою років. 

Наступні 13 років викладав у липовецькій школі предмет «Захист Вітчизни» та у 2015 році вперше обрали на посаду міського голови. Щоправда, тоді він був кандидатом від місцевого осередку «Батьківщини».

У декларації вказано, що родина Грушко заробила майже півмільйона гривень за 2019 рік. Мають вісім земельних ділянок, два житлових будинки, одну квартиру та два легковики, останній з яких — «Мерседес» E230 1995 року випуску — був куплений торік.

Завдяки голосам 9 тисяч 564 виборців, що дало 62,72% підтримки, чинний жмеринський голова пішов ще на один термін. 

Відомо, що у 2018 році Анатолія Кушніра місцеві депутати відправили у відставку — йому оголосили недовіру.

«У Жмеринці не вперше депкорпус «бунтує» проти міського голови. Принаймні, у червні 2012-го вже «знімали» Зіновія Трахтенберга, обраного за рік до того. У 2014 році жмеринчани більшістю голосів обрали мером Анатолія Кушніра. Однак «утриматися» у кріслі очільника міста до завершення каденції йому не вдалося», — пишуть NaПарижі.

До літа цього року обов’язки міського голови виконував секретар міськради, нині покійний Юрій Світлак. Кушніра поновили на посаді рішенням Верховного суду.

З його декларації дізналися, що у 2019 році родина Кушнірів заробила майже 700 тисяч гривень, з яких 631 тисячу в сімейний бюджет принесла саме дружина, яка є підприємницею.

У власності — кілька земельних ділянок сумарною площею 3,2 гектара; два житлових будинки, вісім автомобілів, 106 тисяч доларів та 163 тисячі гривень заощаджень. 

На виборах отримав 4 тисячі 22 голоси, що склало 41,2% підтримки.

За часів старої міліції перебував на посаді начальника райвідділку в Ямполі. Але, як видно з його декларації, у 2017 році став заступником начальника того ж відділку поліції. До обрання на посаду 47-річний Сергій Гаджук очолював Ямпільську райраду. 

За 2019 рік родина Гаджуків заробила 722 тисячі гривень, з яких півмільйона доходу отримав саме чоловік, на посаді голови райради. Задекларованих заощаджень родина немає, натомість з майна — два автомобілі, три земельних ділянки та житловий будинок на 92 квадратних метри.

Три тисячі 113 голосів (29,45%) забезпечили Тетяні Єрмолаєвій перемогу на цьогорічних виборах. На другому місці опинився попередній міський голова — Олександр Пузир. Відрив між ними — 452 голоси.

Цікаво, що Єрмолаєва на минулих місцевих виборах також боролася за посаду міського голови. Тоді вона набрала тільки 857 голосів «за» або 8,5% підтримки козятинчан.

Жінці — 47 років. Вона є фінансовим директором приватного підприємства  «Гадомецьке». Очолювала козятинський осередок партії «Самопоміч», лави якої покинула до початку виборчої кампанії.

Крім того, Тетяна Єрмолаєва — громадська діячка, координатор фонду «СтопВірус» та опікується питаннями ОСББ в Козятині.

Селища

Голів на наступні п’ять років мають сім з 22 селищних громад, що на Вінниччині. 

На виборах отримав 3970 голосів або 63% підтримки мешканців Стрижавської громади. До обрання на посаду був радником вінницького міського голови, а до цього — був очільником Вінницької РДА. Є співзасновником приватного підприємства «Демченко» — одного з перевізників маршруток у Вінниці.

Родина Демченка у декларації за 2019 рік вказала понад 400 тисяч доходу, заощадження зберігають у гривні (590 тисяч), євро (24 тисячі) та доларах (97 тисяч). У власності мають дев’ять земельних ділянок, дві квартири та один житловий будинок. Та будують ще один дім, площею на понад 500 квадратних метрів. З транспорту мають три «Богдани», чотири автобуси «ЛАЗ» і один легковик Toyota.

Мешканці Сутисок на виборах підтримали чинного селищного голову — 1137 голосів або 75,6% підтримки. З офіційної біографії дізналися, що це стане третьою повноцінною каденцією для 78-річного Леоніда Дідуха, який обіймає посаду голови з 2010 року.

У декларації за 2019 рік чиновник вказав 705 тисяч сукупного сімейного доходу. З майна — сім земельних ділянок, два житлових будинка (один у безоплатному користуванні) й Toyota Camry 2017 року випуску.

Одна тисяча 90 голосів виявилася достатньою, щоб Сергій Кицишин знов став тиврівським селищним головою. Довгий час був освітянином, у 2000-х вирішив стати приватним підприємцем, а чиновником Тиврівської селищної ради є з грудня 2013 року. На посаду селищного голови його обрали вже утретє.

За 2019 рік родина Кицищиних заробила 444 тисячі гривень, з нерухомості мають квартиру та гараж. З рухомого майна — дві машини: «Хонда Акорд» і «Мерседес Віто».

На цих виборах діючого селищного голову підтримали 888 виборців, що забезпечило його 24,8% підтримки.

У декларації за 2019 рік вказано, що родина Горенюків заробила 1,1 мільйона гривень, де левову частку в сім’ю принесла дружина. З нерухомості мають один житловий будинок та три земельних ділянки; транспорт — «Жигулі» 1978 року; вантажний ГАЗ 5201 1992 року та «Мерседес» ML 320 1999 року.

Отримав 2861 голосів або 74,4% підтримки на цих виборах, що стане для нього другим строком на посаді селищного голови. Його єдиною конкуренткою на виборах глуховецького селищного голови була Євгенія Слюсаренко, яка отримала 916 голосів.

«Доброволець, учасник бойових дій на сході України, селищний голова Глухівецької громади з 2015 року. У рамках реформи децентралізації з 2017 року очолив першу в Козятинському районі ОТГ, яка сьогодні має сучасні дороги, нову амбулаторію, реконструйовані комунікації», — говорили на презентації про Амонса партійні керівники «ЄС». Про досягнення Глуховецької ОТГ є в цьому матеріалі.

За 2019 рік родина Амонсів заробила 386 тисяч гривень. Ще 173 тисячі гривень мають на рахунку в банку. З нерухомості — чотири земельних ділянки та один житловий будинок на 150 «квадратів». Єдиним транспортом у сім’ї є ВАЗ 2111 2005 року випуску.

Чинна селищна голова, 60 років. Її біографії немає на сайті мурованокуриловецької селищної ради, а протокол ТВК ще не опублікований на сайті виборчої комісії. 

З декларації за 2019 рік дізналися, що родина Цибульських заробила 272 тисячі гривень. Серед майна — три земельних ділянки, житловий будинок та гараж. Чоловік чиновниці володіє двома машинами — Шевроле Нива 2008 року випуску та «Жигулями» 1987 року випуску.

Чинний голова села Вовчок, що в Немирівському районі, 48 років. На сайті ЦВК поки відсутній протокол виборчої комісії, де вказують кількість голосів «за», хоча чоловіка оголосили обраним селищним головою Брацлавської громади.

За 2019 рік родина Кобринчуків заробила 283 тисячі гривень, задекларованих заощаджень не мають. Об’єкти нерухомості — п’ять земельних ділянок та два житлових будинки. Транспорт — три автомобілі, з яких наймолодшим є Geely MR-7151A, куплений у 2017 році. 

Села

ЦВК опублікувала офіційні результати виборів у 10 з 23 сільських громад, що на території Вінниччини.

  • Лука-Мелешківська — Богдан Августович, «Українська стратегія Гройсмана». 31 рік, до обрання на посаду був секретарем сільської ради у Луці;
  • Агрономічне — Сергій Сітарський, самовисуванець. 52 роки, до обрання на посаду був першим заступником сільського голови Якушинців;
  • Джулинка — Петро Швець, «Українська стратегія Гройсмана». 53 роки, чинний сільський голова.
  • Соболівка — Віра Асауленко, самовисуванець. 52 роки, чинна сільська голова.
  • Джурин — Галина Попсуй, «Українська стратегія Гройсмана». 64 роки, була сільською головою села Хоменки, що в Жмеринському районі;
  • Мурафа — Олег Літвіненко, «Українська стратегія Гройсмана». 47 років, пенсіонер.
  • Бабчинці — Ніна Зварич, «Українська стратегія Гройсмана». 60 років, чинна сільська голова. 
  • Городківка — Олена Резнік, самовисування. 50 років, до обрання на посаду була завідувачкою сільського дитсадка.
  • Махнівка — Павло Кузьмінський, партія «За Майбутнє». 63 роки, чинний сільський голова.
  • Самгородок — Сергій Лановик, «Батьківщина». 61 рік, до обрання на посаду був заступником керівника секретаріату Вінницької обласної асоціації органів місцевого самоврядування.

Вже цієї п’ятниці, нагадаємо, ЦВК має оголосити усі результати місцевих виборів у 2020 році.

Читайте також:

Від 200 до 600 тисяч на рекламу: як кандидати на посаду мера витрачали гроші з виборчих фондів

«Рахуємо голоси до ночі»: скільки бюлетенів вже опрацювали у ТВК

«Так» на всі п’ять питань. Показали перші результати президентського опитування

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Вадим Мацюк

    А Гавришівка ОТГ де???
  • Ксенія Сіненко

    А Вороновицька отг де?

    Наталія Скляр reply Ксенія Сіненко

    На момент публікації цих даних не було. На початку статті вказали, що є офіційні підсумки лише по 23-х громадах.
  • Daily

    де літин калинівка гайсин і тд

    Наталія Скляр reply Daily

    Центрвиборчком не оголосив ще всіх результатів. Зверніть увагу на початок статті.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up