Ремонт дворів, «Локомотив» та очисні. Моргунов відповів на питання вінничан

Ремонт дворів, «Локомотив» та очисні. Моргунов відповів на питання вінничан
  • Для реконструкції стадіону «Локомотив» потрібно близько 450 мільйонів гривень. І виконати ремонт планують за кошти інвестора.
  • Дитячі майданчики, подвір’я ремонтують у Вінниці за участі місцевих мешканців, щоб люди також несли відповідальність за ці об’єкти.
  • Коротко переказуємо, на які ще питання вінничан відповів міський голова Сергій Моргунов під час онлайн-брифінгу.

У п’ятницю 7 серпня мер Сергій Моргунов провів традиційний брифінг, присвячений протидії коронавірусу в місті. При цьому більшу частину свого виступу він відповідав на питання вінничан, які писали в коментарях на його фейсбук-сторінці ще минулої п’ятниці.

Повністю виступ міського голови можна подивитися у відео. А далі в тексті — короткий опис найцікавішого, про що говорив мер Вінниці.

Відео дня

Статистика

Традиційно «ковідний» брифінг розпочався з актуальної статистики про захворюваність на коронавірус у Вінниці.

З початку епідемії у Вінниці зареєстровано 1498 лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом, з них 128 випадків у дітей (8,6%). 1234 вінничанина — одужали, з них 106 — це діти. Хворіють — 234 вінничанина, в тому числі 22 дитини. Однак, загалом 30 людей померли від ускладнень, спричинених «ковідом». 

При цьому, ситуація з захворюваністю досі «напружена».

— За останній тиждень зареєстровано 100 нових випадків при нормативному показнику не більше 30. Тобто, фактично нормативний показник перевищено у три рази. Поки що ми заходимося, згідно з рішенням Державної комісії з безпеки, у «жовтій» зоні. Але досить серйозна ситуація, не дай Боже, може призвести до того, що ми перейдемо до «помаранчевої», або й до «червоної» зони. Тому дуже багато залежить від кожного з нас, — говорив міський голова.

Що буде з футбольним стадіоном та очисними?

Минулого тижня мер Моргунов після відповіді на питання ЗМІ став відповідати й на питання вінничан, які збирав під дописом у своєму фейсбуку. Коментарів за годину назбиралося кілька сотень, тому чиновник відповів лише на частину з них. А на іншу частину питань дав відповіді сьогодні.

— Коли приведуть до ладу стадіон «Локомотив»? Яка фінансова підтримка ФК «Нива»?

— Стадіон потребує масштабної реконструкції, щоб згідно зі стандартами там можна було проводити змагання відповідного рівня. На «Локомотив» потрібно не менше 450 мільйонів гривень. Таких коштів в бюджеті розвитку міста немає. Але ми розуміємо, що цю реконструкцію потрібно проводити, для чого шукаємо інвестора.

Щодо підтримки «Ниви», то торік на підтримку клубу ми виділили 1,4 мільйона гривень, а в цьому році — 1 мільйон гривень. І також звернулися до обласної влади, аби та також виділила таку ж суму на ФК «Нива».

Усі тренування на стадіоні «Локомотив» відбуваються для футбольного клубу на безкоштовній основі. Також ми підтримуємо юнацькі футбольні команди і робимо все можливе для підтримки розвитку спорту на території нашої міської громади.

— Що буде з мікрорайоном ВПЗ? Там крім розважальних закладів та розваленого заводу нічого немає. Особливо, для дітей.

— В минулих роках в мікрорайоні робили реконструкцію мереж, облаштували дитяче містечко на Зулінського. А на сьогодні виготовляємо документацію на реконструкцію дороги по цій вулиці. На мою думку, цей мікрорайон потребує комплексного розвитку, тому прошу долучайтесь до стратегії розвитку Вінниці 3.0, де ми напрацьовуємо ініціативи як зробити Вінницю кращою і комфортною для кожного жителя в будь-якому районі.

— На Хуторі Шевченка потрібна аптека.

— Аптечні мережі в нас приватні й місцеві органи влади не мають повноважень вказувати кому і де відкривати свої заклади. Але ми звернемося до всіх аптечних мереж.

— На перехресті Київська-Стрілецька після злив скопичується вода. Дорогу неможливо перейти, не намочивши ноги.

— Дав доручення департаменту комунального господарства і благоустрою дослідити цю територію, щоб покращити ситуацію зі зливовою каналізацією. І запланувати відповідні роботи при формуванні бюджету на наступний рік.

— Тролейбусна зупинка на Лялі Ратушній, в бік Вишеньки, дуже небезпечне місце. Там вузький тротуар, а машини «летять» і страшно очікувати транспорт. Має бути загородження.

— Дав доручення опрацювати. Щоб фахівці розібралися чи можна там підняти бордюр, встановити стовпчики та інші міри для підвищення безпеки для пішоходів.

— Що з сабарівськими очисними?

— Мене і міську раду не влаштовує ситуація на сабарівських очисних спорудах. Але варто нагадати, що цей комплекс є складовою обласного «Водоканалу», який належить Вінницькій обласній раді.

Ми працюємо з облрадою, щоб отримати «Водоканал» у комунальну власність і розпочати там відповідні роботи з покращення інфраструктури. Але поки отримуємо відмову про передачу підприємства. І разом з тим прохання про фінансування «Вінницяоблводоканалу».Реконструкція мереж, очисних може бути за нашої ініціативи тільки, якщо обласний Водоканал перейде до власності міста.

Алгоритм дій для капремонту

Далі у міського голови запитали про ремонт дворів та облаштування дитячих майданчиків. І на кожне з цих питань чиновник розповів про алгоритм дій і зазначав, що вінничани також мають брати участь в виконанні цих робіт на умовах співфінансування.

— Про ремонт дворів

— У цілому в нас у місті близько 2000 багатоповерхівок. За п’ять років ми змогли відремонтувати 180 прибудинкових територій. Зазвичай, стараємося робити так, щоб оновити подвір’я, яке є спільним для двох-трьох будинків.

Оскільки капремонт подвір’я є комплексною роботою, то ми використовуємо певний алгоритм, щоб визначити, де потрібно ремонтувати двір у першу чергу — і це двори, де потрібно міняти комунікації, де мешканці чітко визначилися, що і як вони хочуть відремонтувати в подвір’ї. Та досить важливе долучення мешканців до співфінансування робіт, щоб люди контролювали якість робіт та потім вболівали, щоб зберегти виконаний капремонт.

В цьому році виконуємо капремонт 36 дворів. Щоб потрапити в чергу на капремонт подвір’я потрібно звертатися до Департаменту житлового господарства міської ради. Про алгоритм дій ми детально писали в цьому матеріалі.

— Про дитячі майданчики

— Для облаштування дитячих майданчиків за кошти бюджету також потрібно виконати певний перелік дій. 

Перш за все, потрібно отримати згоду від всіх мешканців в багатоповерхівці для облаштування дитячого майданчика у подвір’ї. Практика показує, що люди поважного віку, які цінують спокій та тишу, не хочуть, щоб діти до ночі голосно гралися в подвір’ї перед будинком.

Наступна умова — хто буде утримувати дитячий майданчик. Якщо це ОСББ, то потрібно передати його на баланс ОСББ. Якщо це управлінська компанія (колишній ЖЕК), то передати їм на баланс. І надалі, самі жителі мають сплачувати кошти на поточний ремонт та прибирання цього дитячого майданчика.

Якщо ці умови виконуються, то ніяких проблем не буде щодо влаштування дитмайданчика. Також і в цьому плані працює програма співфінансування, де переважна частина коштів — це гроші з бюджету територіальної громади міста Вінниця.

Наостанок міський голова сказав, що і надалі буде відповідати на питання вінничан, які буде збирати на своїй фейсбук-сторінці. 

В Україні, нагадаємо, запрацював ринок газу. Що зміниться для вінничан?

 

Читайте також:

«Користь буде тільки для власників казино». Моргунов про легалізацію грального бізнесу

Хочу відключити централізоване опалення у квартирі. Як це зробити?

Медогляди перед 1 вересня: як їх мають проходити вчителі та діти?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • без

    ЦМСУ? Яке?
    Ця тема не піднімалась.Він не знає що це...
    Так само,як тема з Перловим,якого звільнити не можна,але він розповідає від імені меріі,що буде з дорогами у Вінниці....Гірше вже нема куди
  • Rabbit123

    Моргунов - неплохой мер. В Виннице ухоженные места попадаются не только в центре и новостройках. Чего не скажешь о Львове, Киеве например... кому не нравится Моргунов, забыли Дворкиса и иже с ним

    Sasha Sinelnikv reply Rabbit123

    Лизнул так лизнул. Иди язык помой и снова вперёд.
  • Семен

    В веселое время живём. Может поставить мером  Юмориста? Чтоб ещё веселее! Радует что 73% превращаются в 37% .... вот только медленно. Виннице было комфортно с прошлой властью? Если да, то не гневите ....
  • Ols Kat

    Так а що ж з кримiнальною справою по ЦМСУ? Можна платити через pay.vn.ua чи краще йти в банк i платити на касi?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up