Ракетний удар у Вінниці 14 липня: організація «ACTED» допомагає постраждалим

Ракетний удар у Вінниці 14 липня: організація «ACTED» допомагає постраждалим
  • У Вінниці французька міжнародна організація «ACTED» надає свою допомогу сім’ям, в яких хтось загинув або зазнав фізичних ушкоджень внаслідок російських ракетних ударів 14 липня.
  • Мова йде про разову грошову виплату у сумі 6 660 гривеень.
  • Допомога виплачується на кожного представника родини за їхньою згодою.

Як інформує вінницька міська рада, по трьох тижнях, що минули від дня трагедії, дані платежі вже отримали 69 вінницьких сімей.

«Механізм надання допомоги від міжнародної організації «ACTED» є швидким та ефективним. Він дозволяє, по-перше, людям оперативно отримувати допомогу і , по-друге, швидко її застосовувати для вирішення нагальних питань. Це дуже важливо і ми дякуємо «ACTED» за те, що вони відгукнулися і швидко включилися в надання допомоги родинам, які зазнали фізичних наслідків від ударів 14 липня, — каже директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш. — Якщо ми говоримо про тих громадян, які отримали фізичні ушкодження і лікувалися амбулаторно чи стаціонарно, то це 208 постраждалих і ще 27 загиблих. Ці люди та їхні родини при наданні згоди отримають допомогу, в тому числі, і від організації «ACTED».

Швидке надання такої допомоги стало можливим у співпраці з Вінницькою міською владою, зауважив керівник офісу організації «ACTED» у Чернівцях Люка Домер-Чану. Відтак, вдалось швидко налагодити зв’язок із родинами постраждалих або загиблих.

Відео дня

«Ми допомагаємо всім людям в одній родині. Прикладом, якщо у ній 4 людини, то виплати нараховуємо для кожної. Ми зв’язуємося з ними телефоном і заповнюємо анкету, або робимо це безпосередньо на місці. Також потрібно додати дані паспорта, банку, ідентифікаційний код. Після перевірки документів і, коли все добре, у нас є два види відправки грошей. Ми працюємо з «Укрпоштою» і «Ощадбанком». Якщо у людини є картка цього банку ми переказуємо кошти відразу на карту, а коли немає, тоді можна отримати допомогу готівкою в будь-якому відділенні «Укрпошти», — каже Люка Домер-Чану і додає, що для зручності кошти на всіх членів родини за дорученням отримує один із її представників.

«Фінансова допомога людям зараз дуже важлива, особливо після трагічної події, що відбулася тут», — зазначив керівник офісу «ACTED».

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару по Вінниці, який стався 14 липня, нагадаємо, загинуло 26 людей, з них — троє дітей.

Сильно постраждала також інша інфраструктура міста. Загалом пошкоджень зазнали 55 будівель і 40 автомобілів. Повибивало вікна та пошкодило будинки також приватних квартир.

Практично у перші дні після вчинення теракту російським агресором, щоб підтримати вінничан, французька міжнародна гуманітарна організація «ACTED» спрямувала благодійний вантаж у Вінницьку міську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги.

Більше інформації знайдете наших у репортажах:

Довідка:

«ACTED» — це міжнародна неурядова організація, яка займається гуманітарною допомогою Україні вже 7 років поспіль . Наразі першочергово опікується допомогою громадянам, які постраждали внаслідок російської агресії, переселенцям, облаштуванням Центрів для розміщення ВПО.

Три місяці тому, офіс організації відкрили у Вінниці.

 

Читайте також:

Поховають з ведмедиком: сьогодні прощатимуться з Кирилом, який загинув від ракетного удару

Ізраїль пропонує допомогу з лікуванням поранених внаслідок теракту у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Оксана Брейнер

    якась містична сума виплат 6660...
  • Пустоцвіт Оксана

    Французьким партнерам і особливо організації ACTED, щира подяка за підтримку да допомогу нашим людям яких спіткала біда.

keyboard_arrow_up