«Рак вже немає над ним влади» Влаштували вечір пам’яті 5-річного Івасика

«Рак вже немає над ним влади» Влаштували вечір пам’яті 5-річного Івасика
  • Протягом дев'яти місяців п’ятирічний Іван Бедрій боровся з хворобою — раком мозку. На початку червня він впав у кому, а ввечері 16 червня дитини не стало.
  • Пам’ять маленького вінничанина вшанували на його шостий День народження, 22 червня.
  • «Він сказав би Вау! Стільки дітей, стільки свічок!». Батьки розповіли, що їх син мріяв про велике свято після одужання.

На площі перед Літнім театром виклали велике «серце» з лампадок. Вінничани запалювали свічки та додавали їх у фігуру. З плакату на вінничан дивився усміхнений Іван Бедрій. Дев’ять місяців тому хлопчику поставили страшний діагноз — рак мозку.

Щоб врятувати одне життя йому допомагали з усієї України, присилали кошти та молилися люди з усіх континентів. Але хвороба здолала дитя. Серце Івасика зупинилося 16 червня, о 20:40.

Відео дня

Через шість днів, 22 червня, йому мало виповнитися 6 років. У цей день друзі родини Бедрій вирішили влаштувати вечір пам’яті.

— Друзі сказали, що було б дуже добре здійснити мрію Івасика та відсвяткувати день народження там, де буде багато людей. Він любив свій День народження не через подарунки, а за те, щоб усім було добре та весело, — казав батько Володимир Бедрій.

— Дуже вдячні всім людям, які нас підтримували, молилися, допомагали. І ми справді відчули підтримку всієї Вінниці, всієї України і не тільки нашої країни, — сказала мати Євгенія Бедрій.

Їхня подруга Інна Цимбалюк, яка була серед організаторів вечора пам’яті, сказала, що історія Івасика зачепила серця багатьох людей:

— Сьогодні це подарунок йому, його історія не залишила байдужим нікого. І це підтримка батьків, які виховали дуже гідного хлопчика. Як би він мав можливість продовжити свій шлях, то це була б та людина, яка наш світ рухала б вперед. Женя і Вова, ваш син вартий того, щоб його шанували і головне — пам'ятати.

Вінничани оточили серце з лампадок півколом. Під час промов батьків Івасика присутні люди не могли стримати сліз:

— Він би сказав, не сумуйте. Не плачте, бо коли хтось плаче він цього дуже не любив. Казав: «Якщо хтось плаче, то я теж буду плакати, не плачте, не треба». Івасик би сказав, будьте разом, любіть один одного, поважайте. Тому що він ніколи нікого не ображав. Івасик був щирою дитиною, відкритою, доброю. Він би сказав проводьте багато часу в родині. Якщо батьки будуть любити своїх дітей, то всі діти стануть супергероями, — сказав Володимир.

— І ще б він сказав, що це дуже круто. Сказав би «Вау! Стільки дітей, стільки свічок, стільки щасливих людей», — сказала Євгенія.

Для вінничан зіграла мелодію скрипалька. А потім друзі родини Бедрій виконали танець з використанням мови жестів, яким закликали людей «бути щирими, не руйнувати стосунки та любити один одного».

І оскільки це був День народження Івасика, то дітям роздали солодкі подарунки.

— На жаль всі не змогли врятувати одного. Але цей один зміг врятувати кожного з нас. Бо якщо у вас в серці є співчуття до біди іншого, то це говорить про те, що наше людство має ще шанс, — говорила Інна Цимбалюк. — Ми щиро дякуємо всім за допомогу з таких міст як Київ, Львів, Рівне, Херсон, Івано-Франківськ, Дніпро, Луцьк, Харків, Чернівці, Кропивницький, Хмельницький, Суми, Чернігів, Ужгород, Житомир, Одеса, Миколаїв. Також нам дуже допомагали люди з інших країн: Польща, США, Канада, Італія, Туреччина, Бельгія, Китай, Німеччина, Ізраїль, Іспанія. І, звичайно, велику допомогу отримали від Вінниці та Вінницької області.

Кошти, які збирали на ліки для Івана, батьки вирішили передати на лікування шести дітей та однієї дорослої дівчини, яким потрібна допомога.

— Серед них Артем Коломієць, що потребує термінової операції. Денис Матвійчук - маленький хлопчик, якому лише три роки і два з них він бореться з онкологією! Ілля Марков - 8 років, теж має онкологічний діагноз.

У Івасика була ще подружка, з якою ми познайомилися в Туреччині. І вона має такий же діагноз, який був в нашого сина. Але ми віримо, що вони стануть першими, хто впорається з цією хворобою!

Дякую за те, що навіть зараз, коли ваші гроші ми віддаємо іншим діткам, ви нас в цьому підтримуєте. Дякую вам і будьте здорові, це найголовніше, — каже Євгенія Бедрій.

Вінничани висловлювали співчуття батькам Івасика. Євгенія та Володимир плакали, ховаючи сльози. Бо, як казав батько — «син не хоче, щоб люди сумували та плакали».

Намагалися тримати вас у курсі подій протягом усієї Івасикової боротьби з хворобою. Тепер хочемо пригадати деякі моменти з його короткого життя:

У цій статті розповідається про наше з Івасиком знайомство, його мрії та перші симптоми прогресуючої хвороби. Його просто знудило у садочку. А потім у Івасика виявили злоякісну пухлину мозку

Тут ми розповідаємо про лікування хлопчика у Туреччині, перші хімії і про те, що йому встановили точний діагноз – дифузну гліому з мутацією гена К27М. За класифікацією Всесвітньої організації охорони здоров’я така пухлина відноситься до IV ступені злоякісності. Маленькому Івасику встановили точний діагноз. Підтвердилися найгірші очікування

У останній розповіді про життя Івасика ми говоримо про те, як живе, чому радіє та у кого вірить маленький хлопчик зі злоякісною пухлиною головного мозку.  

«Івасик боєць»: мама хворої на рак дитини про віру в одужання, яку не розділяють лікарі

Редакція висловлює щирі співчуття родині Бедрій. Ти завжди будеш живий в наших серцях

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • артем

    спочивай дитинко
    '
  • Галина Решетник

    Хай Господь Бог оберігає твій вічний спокій, маленьке Сонечко! Вам батьки, сили і мужності!
  • Свєта Литвинюк

    Вічна память цему ангелочку
  • Олена Поляниця

    Спи спокійно, янголятко! Сил батькам...=((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:13 Ухилянт-екстримал: на надувному матраці чоловік плив до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up