«Івасик боєць»: мама хворої на рак дитини про віру в одужання, яку не розділяють лікарі

«Івасик боєць»: мама хворої на рак дитини про віру в одужання, яку не розділяють лікарі
Івасик. 25 вересня 2018 року. З архіву 20minut
  • Як живе, чому радіє та у кого вірить маленький хлопчик зі злоякісною пухлиною головного мозку.

Івасику Бедрію всього п’ять, але він вже став справжньою знаменитістю у Вінниці та далеко за її межами. Фотографії його обличчя дивляться на нас з ілюстрацій статей, усміхаються нам у салонах громадського транспорту, ними наповнені соціальні мережі.

Але за статичними усмішками маленького хлопчика ховається злоякісна пухлина головного мозку, складна операція, пройдені «промені» та «хімії», безліч медичних процедур зі страшними назвами, перельоти, переїзди і виснаження незміцнілого дитячого організму. Незважаючи на все це Івасик продовжує боротися за життя.

Ми попросили його маму Євгенію розказати про головне з того, що трапилося з Ванею, після нашої останньої розмови. Вона відбулася у середині листопада (читати). Якраз тоді Івасикові остаточно діагностували дифузну гліому з мутацією гена К27М. За класифікацією Всесвітньої організації охорони здоров’я така пухлина відноситься до IV ступені злоякісності.


Читати про те, як все починалося: Його просто знудило у садочку. А потім у Івасика виявили злоякісну пухлину мозку


– Ми повернулися з Туреччини до Вінниці. Івасик почувається більш-менш стабільно, якщо порівнювати з останніми двома місяцями. Якщо ж порівняти його з тим веселим хлопчиком, який ще п’ять місяців тому ганяв на двоколісному велосипеді, грав у футбол, самостійно читав вечорами книжечки та рахував простенькі приклади, то різниця болюча.

Івасик та мама Євгенія. Вересень 2018. З архіву 20minut

Наразі він не ходить, користується лише лівою рукою, має складнощі з ковтанням та мовою, почало косити очко. Усе це викликає у нього капризи та сором’язливість.

Ми віримо, що всі ці складнощі тимчасові і нам вдасться запустити зворотній процес та відновити втрачені функції. Головне здолати рак.

Івасик на руках у тата Володимира, мама Євгенія, сестричка Маша. Вересень 2018. З архіву 20minut

 

На жаль не всі лікарі розділяють нашу віру. В Україні нам відверто пропонують паліативне лікування (догляд за невиліковно хворими людьми - авт). Але ми ведемо діалоги з найкращими онкологами світу зі США, Німеччини, Іспанії, Туреччини, Росії, Ізраїлю та Фінляндії.

Один з варіантів альтернативного лікування вже знайдено, продовжуємо шукати далі.
Намагаємося усіма силами підтримувати в Івасикові жагу до життя та гарний настрій. Один з нових його друзів Чіпсік нам в цьому з радістю допомагає.


Івасик та його новий чотирилапий друг Чіпсік. 13 січня. Фото зі сторінки Євгенії у Фейсбуці

Івасик давно мріяв про собаку, але цьому завжди заважали якісь обставини. І от під час лікування у Туреччині, нам написав незнайомий хлопець, сказавши, що хоче допомогти фінансово, але при умові, що ці кошти ми витратимо на песика, а не на ліки.

Він щиро вірить, що це буде більш важливо для одужання Івасика, ніж «хімія» (хіміотерапія - авт). Ми виконали обіцянку і одинадцятого січня маленький йорк зустрічав Івасика з чергової «хімії».

Треба було бачити очі сина, коли він його побачив. Щастю не було меж. Чіпс ще маленький, але вже чітко знає, хто його господар. Захищає Івасика, дзявкаючи на нас.

Ім’я вибирав син. Першим з варіантів був Спіртік – чотири місяці безперервного лікування не пройшли повз. Потім Шприц та Дексаметазон. І от нарешті, коли почули Чіпс, всі з радістю видихнули.


Івасик у Новий рік. 31 грудня. Фото зі сторінки Євгенії у Фейсбуці

Новий рік теж запам’ятався, адже Дід Мороз крім того, що приніс омріяного робота, ще і особисто завітав у гості. Івасик з сестричкою залишили йому ввечері під ялиночкою стакан молока та цукерку, щоб дідусь, коли принесе подарунки, міг відпочити та перекусити. Так і трапилось, бо на ранок дітки знайшли крім подарунків порожній стакан та обгортку.

І напевне турбота так вразила дідуся, що зранку він повернувся та ще й зі Снігуронькою. Подякував та пообіцяв прийти через рік.


Івасик, мама Євгенія, сестричка Маша. 23 грудня. Фото зі сторінки батька Володимира у Фейсбуці

Наразі чекаємо весну, щоб побігати з Чіпсом у дворі. Для цього щодня тренуємося – робимо купу вправ та масажі. Плануємо, як син трішки зміцніє, навідатися у дитячий садочок та «Ігроманію», де є наш улюблений симулятор-мотоцикл.

Івасик боєць. Він бореться фізично та духовно. Інколи навчаючи нас дорослих силі духа та стійкості.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Evgen Dmitriev

    Старий пост,  видаліть
  • Irina Vinnitskaja

    Он же умер. О чем этот пост?

    Вадим Ковальчук reply Irina Vinnitskaja

    Irina Vinnitskaja я не знал.посту этому год.просто хотел узнать или помогли.
  • Вадим Ковальчук

    Что то слышно за этого мальчика?

    Evgen Dmitriev reply Вадим Ковальчук

    Його вже нема

    Evgen Dmitriev reply Вадим Ковальчук

    Помер

    Вадим Ковальчук reply Вадим Ковальчук

    Аня Константинова этому посту год.потому и спрашиваю.не помогли значит или что?

    Аня Константинова reply Вадим Ковальчук

    Вадим Ковальчук  в смысле? Он умер(((
  • Людмила Слободянюк

    хай Бог оберігає
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up