У підвалах зроблять пункти обігріву. План Вінниці на випадок зриву опалювального сезону

У підвалах зроблять пункти обігріву. План Вінниці на випадок зриву опалювального сезону
  • У місті готуються до будь-яких сценаріїв, які можуть бути під час опалювального сезону. Піднімають питання про створення пунктів обігріву у багатоквартирних будинках та про роботу котелень на альтернативному паливі.

Вчора, 9 серпня, відбулося засіданні оперативного штабу, де обговорили, як забезпечити стабільне проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану у місті Вінниця.

Всі підготовчі роботи мають закінчити за планом до 15 жовтня. Однак міський голова Сергій Моргунов підкреслив, що розглядають усі варіанти, аби якісно підготуватися до зими в штатному режимі та бути готовими до різних надзвичайних ситуацій.

Відео дня

Готовність підприємств міста

«Вінницяміськтеплоенерго» планові роботи виконало на 84%. Завершили поточні ремонти на 36 котельнях, 58 центральних і 363 індивідуальних теплових пунктах. Також повністю замінили 1,9 км тепломереж та полагодили 173 км труб.

Загальний відсоток готовності до опалювального сезону підприємства «Вінницяоблтеплоенерго» становить — 75%. Вже виконано поточний ремонт 11 котелень та п'ять теплових пунктів. Також відремонтовано 18 км теплових мереж і 70 теплових камер та проведено заміну 0,6 км теплових мереж.

Підприємство «Вінницяоблводоканал» повністю виконало передбачені планом капремонти водопровідних насосних агрегатів та пожежних гідрантів. Замінили 1,9 км аварійних мереж. Тривають роботи щодо заміни запірної арматури і ремонтів насосних агрегатів на водопровідних, каналізаційних станціях та очисних спорудах каналізації.

Альтернативне опалення

Як каже директор Департамент міського господарства Вінницької міської ради Віталій Місецький, для стабільної роботи в екстрених умовах відпрацьовано варіанти використання альтернативних видів палива. У місті налічується 12 твердопаливних котелень. Теплопостачальними підприємствами підготовлено мінімальний запас твердого палива.

Тим часом Моргунов доручив підтримувати постійний місячний резерв палива.

— Окрім того, планується задіяти резервні джерела живлення для безперебійної роботи підприємств тепло- та водопостачання. Таких генераторів різної потужності потрібно 250. На закупівлю обладнання для потреб міських комунальних підприємств спрямують кошти з бюджету громади, — зазначають у Вінницькій міській раді. — Також розглядається можливість підтримки містом на умовах співфінансування і підприємств критичної інфраструктури обласної комунальної власності.

Тепло в багатоповерхівках

Міська влада спочатку почала ремонти у висотних будинках: лагодили покрівлі, склили вікна сходових майданчиків, замінили інженерні мережі та відремонтували електрощитові. Це допоможе зберегти тепло в оселях.

Також постала необхідність створити у кожному будинку пункти обігріву.

«Понад 1200 багатоквартирних будинків, де є підвальне приміщення, що знаходяться в задовільному стані, можуть використовуватись як пункти обігріву, — каже директор Департамент житлового господарства Вінницької міської ради Роман Фурман. — Тут співвласникам потрібно приділити увагу, щоб їх доукомплектувати і створити належні умови тимчасового перебування. Ми говоримо про елементарні речі: прилади обігріву, запаси питної води і прилади резервного енергоживлення».

Для мешканців тих будинків, у яких немає підвалів, міський голова доручив організувати пункти обігріву у комунальних закладах, де це можливо.

За останні шість місяців великої війни росіяни знищили сотні об’єктів енергетичної інфраструктури — котельні, газогони та інші важливі комунікації. Можуть статись і нові руйнування, наслідки яких буде непросто усунути. Що зробити, щоб зберегти тепло у своїй оселі дізнавався журналіст «20 хвилин. Детальніше у матеріалі:

 

Читайте також:

Опалювальний сезон не за горами. Чи буде тепло в оселях вінничан?

Окупиться за два-три роки. Вінничанин пропонує відмовитися від газових котелень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (68)
  • Ирина Соколова

    Ви шо блядь, дауни там всі? За 2 міс.до холоду ти "вирішило" ! Як із сховищами, поки по попі не надавали??? Гімнюки , а не люди....
  • Ирина Соколова

    Чому за пів року не подумали про заготівлю на твердопаливній основі для котелень??? Ви шо блять, дауни там?
  • Натали Цымбал

    Взимку хочу запросити пана Моргунова ( особисто) до  свого „ пункту обігріву „. Можливо знайдем тоді альтернативне паливо для багатоповерхівок
  • Олег Цап

    Дивуюсь коментарям. Замість того, щоб подумати, що я особисто зроблю для своєї сім’ї, якщо ракета прилетить в якись газорозподільник і газу просто не буде по всьому місту, тут знову починається срач, що хтось щось комусь повинен. Ви за себе не можете подумати, але розказуєте, як треба діяти на рівні міста….

    Vasyl Balitskyi reply Олег Цап

    Олег Цап можливо й так. Але краще самому.Якщо можливо.

    Олег Цап reply Олег Цап

    Vasyl Balitskyi можливо й так. Держава може дати якись мінімум. А якщо хочеш чогось кращого, то вже треба самому.

    Vasyl Balitskyi reply Олег Цап

    Олег Цап чим менше маєш діла з державою та владними налисниками на місцях , тим більше в тебе шансів викрутитися з халепи.
    А про должен сонцесяйний вже висловився : только родітєлям😉

    Олег Цап reply Олег Цап

    Vasyl Balitskyi я писав загалом, а не вам особисто. Більшість і почухатись не хоче, бо їм постійно хтось щось «должен»

    Vasyl Balitskyi reply Олег Цап

    Олег Цап чого це не можемо? Ми з родиною взяли кредит і придбали 12 кв.м . підвалу

keyboard_arrow_up