Прокуратура зацікавилася тими, хто «поклав око» на цукрозавод в Іллінцях

Прокуратура зацікавилася тими, хто «поклав око» на цукрозавод в Іллінцях
У той час, коли на заводі завершували нинішній сезон, рейдери поспішали заволодіти часткою майна
  • Кримінальне провадження зареєстроване за фактом спроби рейдерів привласнити ТОВ «Іллінецький цукрозавод».
  • Повідомлення про це оприлюднила прес-служба обласної прокуратури.
  • Про кого з рейдерів уже відомо?

Про спроби протиправного заволодіння майном ТОВ «Іллінецький цукровий завод» в обласній прокуратурі дізналися з публікацій у засобах масової інформації. Про це розповіла 20minut.ua прес-секретар прокурора області Ірина Вихованець.

Встановили факт відсутності власника

— Прокуратурою систематично здійснюється моніторинг інформації у ЗМІ про кримінальні правопорушення та інші порушення закону з метою встановлення підстав для вжиття заходів прокурорського реагування, — каже Ірина Вихованець. — Так було і у випадку з ТОВ «Іллінецький цукровий завод».

За словами співрозмовниці, прокурори перевірили опубліковану інформацію у низці друкованих ЗМІ і на сайтах щодо спроби протиправного заволодіння майном ТОВ «Іллінецький цукровий завод». У публікаціях повідомлялося про вчинення фіктивних правочинів та реєстраційних дій з використанням документів, що містять недостовірну інформацію.

Відео дня

Наведену інформацію співставили з даними державних реєстрів. Таким чином встановили факт відсутності серед засновників ТОВ «Іллінецький цукровий завод» однієї з ймовірних потерпілих осіб, що свідчить про достовірність наведеної інформації у ЗМІ, а також наявність ознак кримінального правопорушення у діях певних осіб.

Як стверджує Ірина Вихованець, це стало підставою для прокурорського реагування.

І прокуратура області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбачене статтею 206-2 Кримінального Кодексу України (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації).

«Сліз не стримую, коли звучить гудок»

Директор заводу Юлія Десюк у розмові з 20minut.ua повідомила, що вони добилися ухвали суду на заборону подальшого проведення реєстраційних дій, що стосуються їхнього ТОВ.  

Керівниця сказала колективу, що захистять завод, встановлять тих, хто зазіхнув на майно.

— Не повірите, коли чую заводський гудок, сльози з'являються на очах, — каже Юлія Десюк. — Для мене заводський гудок звучить, як музика. На підприємстві я вже 16 років, і це повторюється кожного сезону.

Директор заводу висловила подяку правоохоронцям, які оперативно відреагували на їхню заяву. За її словами, патрулі цілодобово здійснюють контроль навколо заводської території.  

Але в реєстрі директором значиться уже інша особа. Зміни у запис внесені 27 листопада, якраз у день завершення роботи нинішнього виробничого сезону. Їх зробив реєстратор Брацлавської селищної ради.

«Думаю, це підставна особа»

Замість Юлії Десюк вписано інше прізвище — Сергій Удовенко. У цьому автор публікації пересвідчився на одному із сайтів, де здійснюють моніторинг реєстру даних вітчизняних компаній та судового реєстру.

— Думаю, це підставна особа, — каже співрозмовниця.

Поки що на заводі пильнують, аби на територію не проникли непрошені «гості», і намагаються встановити, хто стоїть за підготовкою рейдерського захоплення цукрозаводу.

Досудове розслідування здійснює обласна поліція на підставі заяви одного із співвласників про незаконне заволодіння часткою його майна.


Читайте також:

«У нас відібрали частину власності!» Рейдери мають намір захопити цукрозавод в Іллінцях

У музеї Пирогова у Вінниці побували понад 8,5 мільйонів гостей. Хто і як їх рахує?

Взяли в оренду майно майже на три мільйони, а не платять. Влада судиться з підприємцями

Тридцять хвилин на консультацію з «гарячих» питань бізнесу. Безкоштовно. Вам це потрібно?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Василь Назарчук

    Реєстратору яйця задати в двері і він розкаже все
  • Юрий Афанасиев

    За грати нечесть
  • Сергій Жичинський

    Прокуратура поклала око.Раніше олігархи клали,прокураторам не давали.Все нове давно забуте старе.Народ вухами хлопає а дядьки "працюють".
  • Александр Дорошенко

    как обычно прокурорские полицаи сбу и ктото из депутатов
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up