«У нас відібрали частину власності!» Рейдери мають намір захопити цукрозавод в Іллінцях

«У нас відібрали частину власності!» Рейдери мають намір захопити цукрозавод в Іллінцях
На заовді сподіваються, що їх захистять від рейдерів - влада так багато говорить про це. Як буде на ділі, покаже час.
  • Держреєстратор з Брацлава вніс запис про зміну директора Іллінецького цукрозаводу. Сталося це сьогодні, 27 листопада.
  • Трохи раніше акції двох законних співвласників переписали на невідомих людей.
  • На заводі вбачають у цьому підготовку до рейдерства, тому посилили охорону.
  • Що сталося на підприємстві?

Про можливе рейдерське захоплення Іллінецького цукрозаводу повідомила 20minut.ua його директор Юлія Десюк.

—Сьогодні закінчили варити цукор, — каже пані Юлія. — Є що відбирати. Мабуть, неспроста саме тепер так заворушилися рейдери.

Ми вже посилили охорону. Повідомили владу, правоохоронні органи. Важливо не допустити невідомих на територію. А вони вже мають на руках деякі документи. Отримали їх шахрайським способом. Їм важливо добратися до продукції.

Відео дня

Як позбавляли власності?

Юрист цукрозаводу випадково дізналася, що у їхньому ТОВ з’явилися нові власники. У зв’язку з цим внесено зміни у реєстрі власників.

Своїх часток позбулися Анатолій Кучинський і його сестра Ліля Кучинська.

За словами Юлії Десюк, одразу стали з’ясовувати, хто і на підставі чого «відібрав» частку власності. Кучинські не збиралися цього робити.

Ось що встановили.

18 листопада київський нотаріус Світлана Маляренко видала доручення  за  №2551 на купівлю-продаж пакету акцій Анатолія Кучинського.

Раніше, 29.09.2020, таке само доручення за №644 видала інший нотаріус Оксана Шадко. За цим документом було надано право на купівлю-продаж пакету акцій Лілії ІКучинської.

Переоформили на третіх осіб

—Ні Ігор Кучинський, ні його сестра Ліля нікому не надавали такого права, —говорить Юлія Десюк. — Все це оформили без них, як кажуть, за їхньою спиною. Якщо говорити про пані Лілію, то вона давно проживає за рубежем. Тому фізично не могла надати дозвіл на вчинення такої дії нотаріусом.

Після того, як невідомі отримали такі нотаріально засвідченні доручення, вони оформили сам факт купівлі-продажу акцій.

За словами співрозмовниці, таку нотаріальну дію провела  вінницький нотаріус Яна Ярова. Видані нею документи датовані 24 і 26 листопада нинішнього року.

Але на цьому афера не закінчилася. Нові власники частки акцій заводу тут же переоформили їх на третіх осіб. Розтягнули шахрайський ланцюжок, аби внести більше плутанини.

Поїхали у Брацлав до реєстратора

Як пояснила Юлія Десюк, рейдери, як видно з їхніх дій, поспішають.

За словами співрозмовниці, 27 листопада вони вчинили ще одну аферу.

Державний реєстратор Брацлавської селищної ради зареєстрував нового директора заводу.

На одному з сайтів значиться, що 27 листопада на Іллінецькому цукровому змінився директор. Була: Юлія Десюк, став: Сергій Удовенко.

—Це ще одна підставна особа, — каже співрозмовниця.

Як пояснила Юлія Десюк, вони добилися ухвали суду на заборону подальшого проведення реєстраційних дій.

 —Розуміємо, що в судах не так швидко, як хотілося б, вирішуються справи, — каже на закінчення розмови пані Юлія. — Сподіваємося на те, що колектив захистять правоохоронці. Адже достатньо перевірити дії нотаріусів, щоб стало зрозуміло,б що документи в них невідомі отримали шахрайським способом.

Так само це тест на захист підприємців для влади. Новий президент неодноразово  наголошував, що правоохоронці діятимуть жорстко у випадку рейдерства. Як буде на ділі, покаже час. Поки що на заводі пильнують, аби на територію не проникли непрошені гості.

Директор наголошує, що завод працює кжен сезон на переробці цукрових буряків безперервно з 2003 року. підприиємство сплачує податки. Робітники отримують достойну зарплату. Тим часмо для декого чужа власність не дає спокою...

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Казимир Федорович Жуковський

    У 2002 році борг заводу становив 12 иільйонів .Завдяки власникам на  чолі Кучинським І С та прцівників заводу вдалося зберегти завод І яка б влада не булаб нічого не міняє ться
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up